به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، کریم همتی رییس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی در دیدار با نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان اظهارداشت: خانههای هلال جمعیت هلال احمر بهترین مکان برای گسترش آموزشهای امدادی و آشنایی مردم با هر گونه حادثه طبیعی و انسان ساز از جمله تهدیدات است.
او ادامه داد: همچنین خانههای هلال در راستای تحقق شعار هر «خانواده یک امدادگر» و اشاعه آموزشهای همگانی برای مقابله در برابر حوادث و سوانح طبیعی راهاندازی شده که میتوانند در بخش پدافند غیرعامل و مدیریت بحران نقش مهمی را ایفا کنند.
رییس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی بیان کرد: هماینک ۲ میلیون نفر در کشور به عنوان اعضای افتخاری با جمعیت هلال احمر همکاری دارند.
او با اشاره به طرح «نذر آب» در سیستان و بلوچستان گفت: این طرح ملی در راستای تحقق اهداف بشر دوستانه، خیرخواهانه و به منظور ارتقای سطح سلامت و کمک رسانی به آسیب پذیرترین مناطق محروم و متاثر از خشکسالی از امروز به مدت ۲ هفته در این استان اجرا خواهد شد.
همتی افزود: ۶ شهرستان هامون،هیرمند، نیکشهر، چابهار، ایرانشهر و خاش که نسبت به بقیه شهرستانها بیشتر دچار بحران و خشکسالی شده بودند انتخاب و توسط جمعیت هلال احمر استانهای قزوین،گلستان، زنجان، مرکزی، قم و تهران پوشش داده میشوند.
او اظهارداشت: اجرای طرح نذر آب(۳)در سه محور اجرای کاروان سلامت، توزیع آب آشامیدنی و بسته حمایتی در مناطق مورد نظر انجام خواهد شد.
رییس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی گفت: ارائه خدمات حمایتی و اجتماعی به نیازمندان و آسیب پذیرترین افراد جامعه با استفاده از منابع و کمکهای داوطلبانه خیران و داوطلبان از جمله وظایف سازمان داوطلبان است.
نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: حضور به موقع امدادگران جمعیت هلال احمر در یاری رساندن به آسیب دیدگان حوادث طبیعی و غیر مترقبه بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی نیز اظهارداشت: فعالیت نیروهای هلال احمر در سیستان و بلوچستان به دلیل گستردگی و پراکندگی جمعیت بسیار دشوار است.
نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد: هلال احمر با عشق به مقام انسانیت بدون توجه به رنگ، نژاد، ملیت و قومیت مفتخر بوده که تمام تلاش خود را برای خدمت به مردم بکار بسته است.
امام جمعه زاهدان افزود: با وجود استعدادها و ظرفیتهای فراوان در سیستان و بلوچستان نظیر مرز، دریا و معادن متاسفانه به درستی از این ظرفیتها استفاده نشده و ما برای توسعه استان از مشارکت دستگاههای امدادی و خیران در کنار خدمات نظام استقبال میکنیم.
حجت الاسلام و المسلمین محامی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از ظرفیت بالای انسانی برخوردار است گفت: با عنایت رهبر معظم انقلاب و دولتمردان استان در مسیر توسعه قرار گرفته، اما عمق محرومیتها به قدری زیاد است که تلاش مضاعف میطلبد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان طرح ملی «نذر آب» در این استان را گامی ارزنده در جهت کاهش آلام مردم آسیب دیده از خشکسالی ۲۰ ساله در منطقه عنوان کرد.
نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان بر افزایش مشارکت جمعیت هلال احمر در انجام امور زیربنایی وکاهش مشکلات معیشتی و اشتغال مردم این استان تاکید کرد.
سیستان و بلوچستان به دلیل بروز خشکسالی ۲ دهه و وزش بادهای موسمی ۱۲۰ روزه سیستان و مونسون (بادهایی که شبیه به نسیم دریا بوده، اما سرعت وزش در آنها شدیدتر و هماهنگ تر است و در زمان های خاصی از سال در دریای عمان و سواحل چابهار جریان دارند) همواره با بادها و توفان های شدید و گرد و غبار روبه رو است که گاه سبب کاهش دید و آلودگی هوا بیشتر از ۲۰ برابر حد استاندارد می شود.
این استان به سبب گستردگی زیاد (۱۱.۵ درصد گستره کشور) و موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی از جمله استان هایی است که احتمال وقوع چندین مخاطره طبیعی به طور همزمان در آن وجود دارد، در شمال این استان تندبادها و گرد و غبار شدید و خشکسالی، در مرکز سیل و زلزله و در جنوب نیز احتمال وقوع سونامی و دمای زیاد هوا معمولا تا بیش از ۵۰ درجه و ریزش باران های فصلی و جاری شدن سیل های مقطعی وجود دارد.
انتهای پیام/ع