به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، قمری مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر تصریح کرد: بر اساس بند ۱۰ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، حمایت هدفمند در جهت افزایش صادرات و زیرساخت های صادراتی باید صورت بگیرد از این رو بسته حمایت از صادرات غیر نفتی طراحی شد و امسال از ابتدای سال تدوین و از تیرماه ابلاغ شده است.
او ادامه داد: در این بسته مشوق های صادراتی در دو بخش تعیین شده است.بر این اساس ۲ هزار میلیارد تومان منابع صندوق توسعه ملی و به همین میزان منابع بانکی به عنوان سرمایه در گردش در اختیار صادرکنندگان قرار می گیرد که نرخ سود ۱۴.۵ درصدی دارد.
قمری در خصوص تخصیص محدود مشوق های صادراتی بیان کرد: در سال ۹۷ از هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه تخصیص یافته۲۰ میلیارد تومان مشوق صادراتی به ۹۰۰ شرکت اعطا شد. در سال ۹۸ اواخر سال بسته حمایی ابلاغ شد که به دلیل مشکلات ناشی از شیوع کرونا بودجه ای تخصیص نیافت اما امسال قول داده شده که این محدودیت ها جبران شود.
این مقام مسئول افزود: امسال علاوه بر منابع صندوق توسعه ملی، ۶۰۰ میلیارد تومان در بودجه برای مشوق های صادراتی تخصیص داده شده که تاکنون ۵۰ میلیارد تومان به ماداده اند بقیه مبالغ هم سازمان برنامه و بودجه قول تخصیص داده است.
قمری ادامه داد: امسال سرمایه صندوق ضمانت صادرات داشته است که کمک بزرگی به بخش صادرات محسوب می شود.
او افزود: امسال که صادرات نقش مهمی در جهش تولید دارد قول داده شده که تخصیص ها ادامه داشته باشد.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت گفت: ۲ هزار و ۱۰۰ صادرکننده تعهد ارزی خود را به مبلغ ۱۴ ملیارد یورو انجام داده اند و بیش از میزان تعهد، ارز صادراتی را برگردانده اند. در تخصیص مشوق های صادراتی، اولویت اصلی بازگشت ارز صادراتی است.
او در خصوص استرداد مالیات بر ارزش افزوده برای صادرکنندگان بیان کرد: سازمان مالیات بخشنامه ای صادر کرد که طبق آن استرداد مالیات بر ارزش افزوده به صادرکنندگان تسریع خواهد شد.
قمری افزود: براساس بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی؛ مالیات برارزش افزوده صادرکنندگان سال ۹۷ که تا ۳۰ دی ماه سال ۹۸ ایفای تعهد کرده اند، مسترد خواهد شد.
در ادامه برنامه لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: مشوقهای صادراتی از سال ۹۰ قطع شد و از سال ۹۷ با تخصیص هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه کلید خورد که از این رقم تنها حدود ۲۰ میلیارد تومان (کمتر از ۲ درصد) در اختیار سازمان توسعه صادرات قرار گرفت.
او افزود: در سال ۹۸ نیز ۷۸۰ میلیارد تومان بودجه از اواخر بهمن تا اسفند تخصیص یافت، اما هیچ مبلغی پرداخت نشد. برای سال ۹۹ نیز فروردین ماه بودجه ۶۰۰ میلیارد تومانی تصویب و ابلاغ شده است اما هنوز مبلغی پرداخت نشده است.
لاهوتی تصریح کرد: تاکنون بیش از این که بخش صادرات دریافتی و حمایتی داشته باشد صحبت در این خصوص شده است و عملیاتی شدن مشوقهای صادراتی کماکان با مشکل مواجه است.
رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: غیر از بخش منابع صندوق توسعه ملی و سرمایه گذاری بانکها؛ در بخش مشوقها با توجه به محدودیت بودجه مبالغ تخصیص یافته محدود و نزدیک به صفر بوده است.
او افزود: در شرایط کنونی که دولت با کمبود منابع درگیر است میتواند موانع را از طریق خود صادرکنندگان تسهیل گری کرده و از صادرات حمایت کند بخصوص در بخش حمل نقل که میتوان با حمایتها قیمتها را رقابتی کرد.
لاهوتی تصریح کرد: سرعت حمایت ها کم است به طور مثال در قانون حداکثر زمان بازگشت مالیات بر ارزش افزوده به صادرکنندگان ۵ ماه است و این امر محقق نشده است.
او تاکید کرد: باید سرعت استرداد مالیات بر ارزش افزوده زیاد شود و مسئولان مشکلات حوزه صادراتی را برطرف کنند. همچنین باید برای صادرکنندگان خوش حساب در بسته تشویقی نکاتی در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/