موسوی گفت: مرحله دوم یازدهمین دوره انتخابات مجلس از صبح فردا در ۳ هزار و یکصد شعبه برگزار می‌شود.

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید اسماعیل موسوی سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تشریح چگونگی فرایند برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی، اظهار کرد: انتخابات سراسری مجلس در اسفند ماه پارسال برگزار و مدت‌ها قبل از آن فرایند‌های انتخاباتی از ثبت‌نام تا بررسی صلاحیت داوطلبان و رای گیری در ۲۰۸ حوزه انتخابیه برای تعیین ۲۹۰ نماینده طی شد.

وی افزود: پس از شمارش آرا مشخص شد که ۲۷۹ نماینده از مجموع ۲۹۰ نماینده حائز اکثریت آرا شده اند و به مجلس راه یافتند. ۱۱ نماینده دیگر برای تکمیل ترکیب نهایی مجلس باقی ماندند که برای تعیین تکلیف این ۱۱ نماینده باقیمانده قرار شد ۲۹ فروردین امسال دور دوم انتخابات برگزار شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: به دلیل همزمانی با شیوع ویروس کرونا و ابتلای برخی از هموطنان به این بیماری، ناچار شدیم انتخابات را برای حفظ سلامت مردم به تعویق بیاندازیم و با هماهنگی‌های انجام شده با شورای نگهبان، برگزاری انتخابات به ۲۱ شهریور موکول شد.

به گفته وی، حوزه‌های انتخابیه سمیرم و لنجان در استان اصفهان، حوزه انتخابیه دهلران، آبدانان و دره شهر در استان ایلام، حوزه‌های انتخابیه بیجار، زنجان و طارم استان زنجان، حوزه‌های انتخابیه اسلام آباد غرب و دالاهو و همچنین کرمانشاه استان کرمانشاه، حوزه انتخابیه کردکوی، ترکمن، بندر گز و گمیشان استان گلستان، حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس استان البرز، حوزه انتخابیه اهواز، باوی، حمیدیه و کارون استان خوزستان و حوزه انتخابیه میانه استان آذربایجان شرقی به دور دوم کشیده شد که اخیراً به دلیل رد صلاحیت یکی از نامزد‌ها در حوزه انتخابیه میانه، انتخابات در این حوزه برگزار نخواهد شد؛ که سرنوشت حوزه انتخابیه میانه همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد.

موسوی با بیان اینکه ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰ انتخابات ریاست جمهوری و همراه با آن انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا برگزار می‌شود، گفت: انتخابات در حوزه‌های انتخابیه تهران به دلیل درگذشت فاطمه رهبر، آستانه اشرفیه به دلیل درگذشت آقای رمضانی دستک، بهار و کبودرآهنگ به دلیل درگذشت آقای جعفری، تفرش، آشتیان و فراهان به دلیل جعلی بودن مدرک تحصیلی نماینده منتخب و گچساران به دلیل عدم تایید نماینده منتخب هم به شکل میان دوره‌ای برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: حوزه انتخابیه میانه هم به این حوزه‌ها اضافه شد و بدین ترتیب مجموعاً ۶ حوزه است که انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره رعایت پروتکل انتخابات با وجود احتمال شیوع ویروس کرونا گفت: در خصوص شیوه‌نامه‌های انتخابات وقتی با پدیده کرونا روبرو شدیم باید فکر می‌کردیم که چگونه انتخابات را برگزار کنیم در عین حال که سلامت جامعه به خطر نیفتد، یک انتخابات سالم برگزار شود.

وی اضافه کرد: جلسات مستمری در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و شورای نگهبان در سطوح مدیریتی و کارشناسی برگزار شد که خروجی آن شیوه‌نامه‌های بهداشتی انتخابات بود. در قالب این دستورالعمل بهداشتی هرگونه تجمع را ممنوع و از نامزد‌ها خواسته شد از فضای مجازی برای تبلیغات استفاده کنند یعنی میتینگ انتخاباتی نداشته باشند. از ظرفیت شبکه‌های مختلف صدا و سیما در استان‌ها هم استفاده شد.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به ساخت برنامه‌های تولیدی نامزد‌ها و انتشار آن در صدا و سیما، گفت: نیم ساعت برای این نامزد‌ها زمان مشخص شد که در استان‌ها پخش شد تا میتینگ و تحمعی در آن حوزه تجمع صورت نگیرد.

وی ادامه داد: ۸ صبح امروز -پنجشنبه- هم تبلیغات تمام شد و خوشبختانه نامزد‌ها همکاری خوبی داشتند و گزارشی از تخلف مشاهده نشد. چون در آنجا کمیسیون تبلیغات استان مستقر در استانداری، معاون سیاسی استاندار، رئیس هیئت نظارت و مدیرکل سیاسی استان برنامه‌ها را کنترل کردند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه برپا نشدن تجمعات موجب فروکش کردن هیجانات شد، اظهار کرد: از این فصل هم به سلامت عبور کردیم؛ البته در یکی دو نقطه به نامزد‌ها برای رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی تذکر داده و این امر پیشگیری شد و توانستیم به سلامت از این مرحله عبور کنیم.

وی درباره تمدید شدن یا نشدن زمان رای گیری گفت: طبق هر انتخابات مدت زمان رای گیری ۱۰ ساعت است از ۸ صبح فردا جمعه آغاز می‌شود و تا ۱۸ عصر ادامه دارد. باید فردا گزارشات را از استان‌ها بگیریم اگر نیاز به باشد زمان انتخابات را تمدید می‌کنیم، ولی تا این لحظه تصمیمی برای تمدید وجود ندارد، چون معتقدیم ۱۰ ساعت برای رای دادن مردم فرصت کافی است.

موسوی همچنین درباره رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در فرایند روز انتخابات، گفت: همه شعب اخذ رای که حدود ۳۱۰۰ شعبه است را ضدعفونی می‌کنیم و همه عواملی که با ما به عنوان نماینده فرماندار، ناظر و نیرو‌های انتظامی همکاری می‌کنند، خواسته شده به استفاده از دستکش و ماسک خود را مجهز کرده و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

وی اضافه کرد: به منظور رعایت فاصله اجتماعی، ورودی شعبه‌ها را خط کشی کردیم تا مردم با فاصله و در جایگاه مشخص مستقر شوند. هر چقدر عوامل اجرایی ما و رای‌دهندگان همکاری مستمری داشته باشند و به پروتکل‌ها موقعیت باشند، تضمین می‌دهیم انتخابات آسیبی به سلامت جامعه وارد نخواهد کرد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه احراز هویت مانند مراحل قبل الکترونیکی انجام می‌شود، گفت: قبلاً وقتی فردی مراجعه می‌کرد به صورت سیستمی احراز هویت نمی‌شد، اما حالا اعلام می‌شود که آیا فرد در این شعبه رای داده است یا نه و بعد اطلاعات را از سراسر کشور می‌دانید که مشخصاتش با ثبت احوال منطبق است و به سن رای دادن رسیده یا نه و آیا کدملی وی در جایی ثبت نشده است یا نه.

وی ادامه داد: ۲ گروه می‌توانند در این مرحله رای بدهند؛ گروهی که اسفند پارسال در همین حوزه انتخابیه رای داده اند و گروهی که دور قبل در هیچ جا رای ندادند.

موسوی با بیان حذف ثبت اثر انگشت، این کار را به خاطر سلامت مردم دانست و یادآور شد: حذف اثر انگشت به صورت آزمایشی دوم اسفند انجام شد و خوشبختانه نتیجه مثبتی هم داشت و در این دور هم اثر انگشت حذف خواهد شد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور از مردم خواست با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی سر صندوق‌ها حاضر شوند و رای دادن را به ساعات پایانی موکول نکنند، چون ممکن است زمان اخذ رای تمدید نشود.

وی از مردم خواست تا از تجمع اطراف شعبه‌ها خودداری کرده و فرزندان خردسال را همراه خود نیاورند.

موسوی با اشاره به همکاری حدود ۱۰۰ هزار نفر در دومین دوره انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی، گفت: سعی خواهیم کرد در کوتاهترین زمان نتیجه انتخابات در حوزه‌های انتخابی را اعلام کنیم که مردم منتخب خود را بشناسند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.