۹ غول داروسازی جهان در بیانیه‌ای مشترک بر تعهدات علمی و اخلاقی خود در تولید واکسن کووید ۱۹ تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با گذشت بیش از ۸ ماه از شیوع جهانی ویروس کرونا، هنوز هیچ واکسن موثری برای مقابله با آن پیدا نشده است. تاکنون بیش از ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در جهان به این ویروس آلوده شده اند. از این میان، ۹۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.

با هر روز تاخیری که در روند یافتن واکسن کرونا اتفاق می‌افتد، بر شمار مبتلایان و قربانیان این بیماری افزوده می‌شود. بسیاری از دولت‌ها هنوز موفق به کنترل و مدیریت شیوع کرونا در جامعه نشده اند و بسیاری از آن‌ها در حال اعمال فشار بر شرکت‌های خصوصی داروسازی برای عرضه زودتر از موعد واکسن به بازار هستند.

با این حال، شرکت‌های داروسازی در مقابل درخواست‌ها و اعمال فشار‌های سیاسی مقاومت کرده اند. به تازگی ۹ غول داروسازی جهان اقدام به انتشار یک بیانیه مشترک درباره واکسن کرونا کردند.

این اَبَر شرکتهای داروسازی جهان که در حال توسعه واکسن کرونا در مراحل پایانی هستند با انتشار بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند: ما در تمامی فرآیند یافتن واکسن کرونا از آزمایش تا توزیع واکسن بر تعهدات اخلاقی و علمی پایبند خواهیم ماند. تنها پس از انجام کامل تمامی مراحل آزمایش کرونا از جمله مرحله سوم به دنبال تاییدیه مراکز نظارتی (سازمان جهانی بهدشت، سازمان غذا و داروی آمریکا، و سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپا) خواهیم بود و در این امر هیچ عجله‌ای نخواهیم کرد.

این شرکت‌ها بار دیگر تعهدات خود را بر فرآیند‌های علمی اعلام کرده و تاکید کردند تسلیم فشار‌های سیاسی دولتمردان نخواهند شد. این بیانیه پس از آن صادر می‌شود که برخی کشور‌ها مانند آمریکا اقدام به اعمال فشار سیاسی بر نهاد‌های علمی برای توزیع سریع واکسن پیش از اتمام فرآیند آزمایشات کردند.

همواره و تحت هر شرایطی اولویت نخست ما ایمنی و کارایی واکسنی است که تولید می‌کنیم. ما ۹ شرکت داروسازی، در گذشته موفق به تولید بیش از ۷۰ واکسن برای بیماری‌های مختلف شده ایم و به این وسیله آلام و درد‌های مردم جهان را کاهش داده و کمک شایانی در مبارزه با بیماری‌های پیچیده داشته ایم.

این ۹ شرکت داروسازی شامل: فایزر، جانسون اند جانسون، مرک، بیون تک، گلکسی اسمیت کلین، آستارا زنکا، مدرنا و نوواکس می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است : ۶ تا ۹ واکسن هم اینک در مرحله پایانی آزمایش انسانی قرار دارد. همچنین نزدیک به ۱۸۰ واکسن کرونا در جهان هم اینک در حال توسعه در مراحل مختلف است. روسیه پیشتر بدون انجام دادن مرحله سوم آزمایش واکسن، اقدام به ثبت و توزیع آن در بازار کرد.

دانشمندان روسی اعلام کردند؛ علت موفقیت در عرضه سریع واکسن این است که آن‌ها از نسخه تعدیل شده واکسنی استفاده کرده اند که پیش‌تر برای بیماری‌های دیگر ساخته شده بود. با این حال دانشمندان روسیه اعلام کرده اند فرآیند آزمایش مرحله سوم واکسن کرونا حداقل شش ماه به طول خواهد انجامید و همزمان با توزیع واکسن، آزمایش مرحله سوم را نیز انجام خواهند داد.

دولت فدرال آمریکا نیز در روز‌های اخیر به مقامات محلی ایالتی اعلام کرده است خود را برای توزیع واکسن کرونا در اول ماه نوامبر (۱۱ آبان ماه) و دو روز پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آماده کنند. این اقدام با انتقاد گسترده مجامع علمی همراه بود. پیش‌تر نیز دولت ترامپ بدون تاییدیه مجامع علمی دستور استفاده از پلاسمای خون افراد بهبود یافته از کرونا را صادر کرده بود.


بیشتر بخوانید


آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی بیماری‌های عفونی آمریکا اعلام کرد: می‌توان در یک حالت واکسن کرونایی را که غول‌های داروسازی جهان در حال توسعه آن هستند زودتر از موعد مقرر به بازار عرضه کرد. اگر آخرین مرحله انسانی آزمایشات کرونا از سوی شرکت‌های داروسازی به طور قابل توجهی دارای نتایج مثبت باشد، می‌توانیم زودتر از موعد مقرر و پیش از انجام کامل آزمایشات، واکسن را مورد استفاده قرار دهیم.

هم اینک دو آزمایش برای واکسن کرونا در آمریکا در مرحله آخر قرار دارد و آزمایش بر روی ۳۰ هزار داوطلب در حال انجام است. انجام آزمایش کرونا در ابعادی به این بزرگی بسیار زمان بر است و انتظار می‌رود مشخص شدن نتایج این تحقیقات تا پایان سال جاری میلادی طول بکشد.

پیش‌تر خود آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی بیماری‌های عفونی آمریکا نسبت به خطر شتاب و عجله در یافتن واکسن کووید ۱۹ هشدار داده بود و گفت: موضوع اصلی هم اینک دستیابی به واکسنی موثر برای مقابله با ویروس کروناست، اما حقیقت این است که انجام نشدن کامل روند آزمایش واکسن و توزیع آن در جامعه می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

پیش‌بینی سازمان جهانی بهداشت این است که واکسن کرونا اوسط سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه شود. با این حال، آمریکا، آلمان و انگلیس پیش‌تر از آمادگی خود برای اجرای واکسیناسیون عمومی در ماه ژانویه خبر داده بودند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۰ شهريور ۱۳۹۹
اونها غول نیستند شرکتهای بزرگ داروسازی دنیا هستند

ما از شما ممنونیم
Germany
سامان
۰۳:۵۷ ۲۰ شهريور ۱۳۹۹
از همین حالا به فکر واکسن بیماری بعدی که جایگزین کرونا میشه باشید
Switzerland
سید فروزان
۰۱:۳۸ ۲۰ شهريور ۱۳۹۹
حکایت این شرکت‌های مخوف مافیایی دارو است که برای واکسن ، تائیدیه سازمان مافیایی بهداشت جهانی ، سازمان غذا و داروی امریکا و اروپا را اصل قرار میدهند و هیچ عجله هم ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۰ ۲۰ شهريور ۱۳۹۹
واکسن غرب رابه هیچ عنوان نخواهیم زد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
مرگ ‌بر آمریکا خخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۶ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
پس داروی کشور روسیه چی شد سرکاراست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۳ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
خب کشور ما کجا قرار داره در زمینه تولید واکسن؟؟؟ مگه قرار نبود تا برج خرداد یا تیر واکسن بسازن؟؟؟ پس چی شد؟؟ هی روزگار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۴ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
مطمئنا این 9 شرکت مال اروپا و آمریکاست که برای ضربه زدن به شرکت سازنده روسی که واکسن را ساخته، اقدام به نشر این خبر کرده اند چون خودشان عقب مانده اند و توجیه شان این است که باید از سازمان غذا و دارو اروپا و آمریکا مجوز بگیرد.تا اعتبار خودشان زیر سوال نرود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۹ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
اينا اگه راست ميگن و خيلي آدماي خوبي هستند چرا ريز اطلاعاتشون رو در اختيار همه دنيا نميذارن تا زودتر واكسنش كامل بشه مگه الان وقت انحصار گريه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۵ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
بالاخره ما نفهمیدیم اگه واکسنش پیدا نشده چطور میگن واکسن کرونا را روسیه کشف کرده و داره استفاده میشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۶ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
مرگ بر آمریکا
Germany
ناشناس
۱۸:۲۱ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
این شرکتهای داروسازی داروی دنیا رو تو دستتشون دارند.