طرفداران فیلم‌های کمدی افرادی به‌شدت برون‌گرا هستند، اگر دست خودشان باشد، در وهله اول تلویزیون را خاموش کرده و ترجیح می‌دهند تا روابطی چهره به چهره با دیگران داشته باشند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حدس زدن این که بسته به ویژگی‌های شخصیتی، افراد دست به انتخاب برنامه‌های تلویزیونی و نمایشی می‌زنند، کار چندان دشواری نیست. چه این که به تجربه می‌دانیم سلیقه افرادی که از نظر ویژگی‌های شخصیتی با ما متفاوت هستند، به وقت تماشای فیلم هم خودش را نشان می‌دهد.

بعضی‌ها طرفدار پروپا قرص شبکه مستند هستند، بعضی‌ها فیلم‌های کمدی و بعضی‌ها هم سریال‌های دنباله‌دار. به همین دلیل است که در بعضی خانه‌ها، اختلاف سلیقه برای این که کدام شبکه تلویزیونی برای تماشا انتخاب شود، بالا می‌گیرد! اما مطالعات روان‌شناسی در این باره چه می‌گویند و آیا می‌توانیم با بررسی انتخاب‌های یک نفر برای فیلم دیدن، پی به ویژگی‌های شخصیتی او ببریم؟ برای یافتن پاسخ این سوال، با ما همراه باشید.

در جست‌وجوی ارتباط ۵ عامل با انتخاب‌هایمان

بگذارید پیش از ورود به بحث، نکته‌ای را روشن کنیم. وقتی در متون معتبر روان‌شناسی می‌خواهند از ویژگی‌های شخصیتی صحبت کنند و رابطه آن‌ها را با موضوعاتی، چون سلیقه انتخاب فیلم و سریال مورد بررسی قرار دهند، در اغلب اوقات این کار را با کمک آزمون‌های معتبر در این زمینه انجام می‌دهند.


بیشتر بخوانید


یکی از آزمون‌های معتبر برای اندازه‌گیری ویژگی‌های شخصیتی، آزمونی است که به نام پنج عاملی شناخته می‌شود و همان طور که از نامش هم پیداست، پنج عامل شخصیتی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. این پنج عامل عبارتند از برون‌گرایی، مسئولیت‌پذیری، گشودگی و پذیرای تجربیات جدید بودن، سازگاری و توافق‌جویی و در نهایت روان‌رنجوری. در ادامه مروری بر رابطه این پنج عامل با تمایل به تماشای فیلم‌ها و برنامه‌های نمایشی خواهیم داشت و طی آن، شما با جزئیات بیشتری از این پنج عامل هم آشنا خواهید شد.

طرفداران کمدی و درام‌های عاشقانه

افرادی که به‌شدت برون‌گرا هستند، اگر دست خودشان باشد، در وهله اول تلویزیون را خاموش کرده و در عوض ترجیح می‌دهند تا روابطی چهره به چهره با دیگران داشته باشند. اما اگر امکان این کار وجود نداشته باشد یا در شرایطی قرار بگیرند که برای پر کردن اوقات فراغت‌شان به جز تلویزیون پیشنهاد دیگری در دسترس‌شان نباشد، انتخاب آن‌ها برنامه‌های کمدی، سریال‌ها و فیلم‌هایی با روابط انسانی و کمی عاشقانه خواهد بود.

عاشقان مستند

افرادی که از نظر ویژگی گشودگی نسبت به تجربیات، نمره بالاتری در آزمون کسب می‌کنند، احتمال بیشتری دارد که سراغ برنامه‌های مستند با موضوعات متنوع بروند. بخشی از این انتخاب می‌تواند به این موضوع بازگردد که این افراد پذیرش بالاتری برای آشنا شدن با سبک زندگی‌های متفاوت و موضوعات عجیب و غریب دارند و همین هم باعث می‌شود بیشتر بتوانند از تماشای چنین برنامه‌هایی لذت ببرند. از طرفی طبق برخی بررسی‌ها ویژگی گشودگی با کنجکاوی و تخیل ارتباط دارد. توجه به این ارتباط می‌تواند نشان دهد که چرا این افراد اهل تماشای برنامه‌های مستند هستند.

بیزار از فیلم‌های اکشن و تخیلی

ویژگی شخصیتی مسئولیت‌پذیری در افراد ارتباط نزدیکی با موضوع وجدان و پذیرش هنجار‌های اجتماعی دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که افرادی که در این ویژگی نمرات بالاتری را کسب می‌کنند، به‌صورت معمول همراهی بالاتری با هنجار‌های اجتماع اطراف خود دارند. در نتیجه این موضوع هم، این افراد کمتر سراغ فیلم‌های اکشن می‌روند؛ چرا که به صورت معمول در این سبک فیلم‌ها، رفتار‌های قانون‌شکنانه بیشتر وجود دارد و تماشای این رفتار‌ها مورد پسند این افراد نیست.

دنبال‌کننده سریال‌های مطرح

افرادی که در ویژگی توافق‌جویی نمره بالایی کسب می‌کنند، از همراهی با دیگران لذت می‌برند. در عین حال این افراد به صورت معمول راحت‌تر به اطرافیان خود اعتماد می‌کنند. در نتیجه این ویژگی‌ها هم اصلا عجیب نیست که این افراد اهل تماشای سریال‌ها و برنامه‌های مطرح در هر زمانی باشند. بخشی به واسطه این که به راحتی به دیگران اعتماد و پیشنهاد آن‌ها درباره تماشای برنامه‌ها را راحت‌تر قبول می‌کنند و بخشی هم به خاطر تمایل آن‌ها در همراهی کردن با دیگران است.

درباره برنامه مورد علاقه، من نظری ندارم!

افرادی که در بعد روان‌رنجوری نمره بالایی می‌گیرند، به صورت معمول با چند ویژگی شناخته می‌شوند: این افراد اضطراب بالایی دارند، احساساتی‌اند و مدیریت هیجانات در آن‌ها ضعیف است. در نتیجه این ویژگی‌ها هم اغلب، این افراد اعتماد به نفس ضعیفی دارند و درباره انتخاب‌های خود چندان مطمئن نیستند.

در نتیجه این وضعیت احتمال این که این افراد دیگران را در تماشای برنامه‌های تلویزیونی همراهی کنند و درباره سلیقه خود صحبتی نکنند، زیاد است. البته به رغم همراهی این افراد با دیگران، خیلی بعید است که آن‌ها حاضر به تماشای برنامه‌هایی، چون مستند‌های اجتماعی یا فیلم‌هایی با مضامین تلخ شوند؛ چراکه این برنامه‌ها می‌تواند باعث تشدید هیجانات ناخوشایند در آن‌ها شود.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
آندیا
۲۲:۳۹ ۳۰ دی ۱۴۰۰
من فیلم های تخیلی دوست دارم و فیلم مورد علاقه ام ghost writer series 2019 هست و در دسته تخیلی قرار می گیره
Iran (Islamic Republic of)
منم
۲۳:۵۱ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
من علمی تخیلی و فانتزی دوست دارم ولی هیچی اینجا نگفته یعنی بی شخصیتم؟
Iran (Islamic Republic of)
کرد
۱۶:۱۶ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
خب من الان عاشق کمدیم ولی عاسقانه دوست ندارم
Iran (Islamic Republic of)
سجادمحمدزکی
۲۳:۰۷ ۲۰ شهريور ۱۳۹۹
من اکثرمواقع مستندها و فیلم های تاریخی میبینم تازه مسائل علمی روهم به خوبی درک میکنم
Germany
ناشناس
۱۸:۴۰ ۲۰ شهريور ۱۳۹۹
تو کار خدا دخالت نکنید.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۰۳ ۲۰ شهريور ۱۳۹۹
چه ربطی داره من همه این برنامه ها نگاه میکنم
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۱:۰۲ ۲۰ شهريور ۱۳۹۹
چه جالب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۲۰ شهريور ۱۳۹۹
لطفا از این تیپ اخبار زیاد بذارید