به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازلرستان، محمود ثمینی امروز در نشست تخصصی تشکلهای تعاونی لرستان اظهار کرد: ظرفیت استان در بخش تعاونیها بیشتر از وضعیت الان است و قابلیت افزایش و توسعه دارد چراکه بخش تعاون سرمایههای خُرد را انسجام بخشیده و در مسیر تولید کارآفرینی، تولید و سایر خدمات قرار میدهد.
او با اشاره به اینکه نقش تعاون در نظام اقتصادی ایران و لزوم اجرای آن قابل بررسی است، عنوان کرد: طبق اصل ۴۳ قانون اساسی بخش اقتصادی به سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیم میشود.
ثمینی ادامه داد: در ابتدای و پس از پیروزی انقلاب اسلامی و زمانیکه در شرایط جنگی به سر میبردیم و پس از آن که دوران سازندگی شروع شد ناخودآگاه بخش اقتصاد دولتی فعالتر و مؤثرتر بود، اما در همان زمان تعاون مسیر و مجرای اجرای سیاستهای دولت در مسائل اقتصادی به ویژه در نظام توزیع بود.
معاون استاندار لرستان با اشاره به اینکه در ذهنیت مردم ما تعاونیها دولتی هستند، تصریح کرد: تعاونیها باید تلاش کنند این ذهنیت را در جامعه پاک کنند که این کار با مشخص شدن سهم تعاونیها در توسعه اقتصادی میسر میشود.
او افزود: در فرهنگ و جامعه اسلامی ما علی الرغم اینکه تعاونی جز اعتقادات قرآنی و دینی ماست و در تمام زمینهها منسجم بوده و از یکدیگر پشتیبانی میکنیم، اما در بخش اقتصادی این انسجام وجود ندارد که در این زمینه باید از لحاظ فرهنگی کار کرده و سعی کنیم اعتماد مردم را جلب کنیم.
ثمینی با اشاره به اینکه باید در تعاون مشارکت اقتصادی و فکری وجود داشته باشد، عنوان کرد: مردم ما در هر شرایطی مشارکت فعال دارند، اما در بخش تعاون و اقتصاد مقداری لنگ میزنیم که تعاونیها باید تلاش کرده اعتماد سازی را همراه با تبلیغ و تبیین در اختیار مردم بگذارید و کارهای موفق بخش تعاون را در رونق تولید فضای کسب و کار به مردم معرفی کنید.
معاون استاندار لرستان با بیان اینکه بخش خصوصی بیشتر از هر چیزی سرمایه در اختیار دارد، افزود: ما ظرفیتهای زیادی در جامعه دارم که تعاون میتواند از این شرایط بهتر استفاده کند و تولید ملی را ارتقا بدهد.
او اظهار کرد: اگر بتوانیم به سرمایههای خُرد انسجام داده و برای تولید برنامه داشته باشیم میتوانیم از ظرفیت تعاون استفاده کنیم.
ثمینی با بیان اینکه درحال حاضر نقش تعاون در اقتصاد قابل مشاهده نیست، عنوان کرد: این درحالی است که تعاون میتواند با توجه به نیازهای متعدد مردم و با استفاده از اقشار جامعه بهویژه جوانان تحصیلکرده نقش مؤثرتری در اقتصاد جامعه داشته باشد.
معاون استاندار لرستان افزود: قوانین متعددی در رابطه با تعاونیها و فعالیتهای آنها وجود دارد که میتوانید با استفاده از آنها روند کار را بهبود ببخشید.
او ادامه داد: ما افراد کارآفرین در جامعه کم نداریم، اما متأسفانه شناسایی نشدهاند که میتوان در تعاونیها این افراد را بهعنوان هسته اصلی قرار داد و با استفاده از نخبگان دیگر تعاونیها را تشکیل داد.
ثمینی بیان کرد: جوانان ما با مدرک دکترا همه دنبال شغلی میگردند که پشت میز بنشینند که کار اشتباهی است و ایراد کار نیز به برخی سیستمهای ما باز میگردد که در کنار تحصیل یک مهارت را به دانشجو آموزش ندادهایم که آموزش عالی به این سمت گرایش پیدا کرده است.
انتهای پیام/ب