انتشار عکسی از دیدار رئیس‌جمهور صربستان با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید به سوژه داغ رسانه‌ها در روز‌های اخیر تبدیل شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   دیدار رئیس‌جمهور صربستان با دونالد ترامپ  حاشیه هایی به همراه داشت در یک تصویر که از این دیدار منتشر شد ، الکساندر ووچیچ، رئیس‌جمهور صربستان روی یک صندلی در وسط اتاق بیضی‌شکل کاخ سفید نشسته و دونالد ترامپ با تکبر پشت میز بر روی مبل خود لم داده است.

این عکس آن‌قدر تحقیرآمیز بود که بازتاب گسترده‌ای در فضای مجازی داشت و سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره آن، این‌گونه نوشت: اگر شما به کاخ سفید دعوت شده‌اید، اما صندلی شما مثل این است که بازجویی می‌شوید. گرچه این عکس بسیار جنجال‌برانگیز شده است، اما نگاهی به سابقه روابط آمریکا با دیگر کشور‌ها نشان می‌دهد که روسای‌جمهور آمریکا حتی با متحدان خود نیز رفتاری تحقیرآمیز دارند و هیچ‌گاه نمی‌توان نسبت به رفتار آن‌ها در تعاملات دیپلماتیک، مطمئن بود. همین رویکرد آمریکاست که باعث شده جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کند تنها از جایگاه برابر حاضر به مذاکره با آمریکاست و هیچ‌گاه نمی‌پذیرد همچون کشور‌های دیگر زیر بار رفتار تحقیرآمیز مقامات آمریکایی برود.


بیشتربخوانید


اشاره تحقیرآمیز اوباما به وزیرخارجه ترکیه
فروردین ۹۱، اجلاسی در کره‌جنوبی برگزار شد که آمریکا و ترکیه هم از شرکت‌کنندگان آن بودند. در حاشیه این اجلاس، دیدار دوجانبه‌ای میان رجب طیب اردوغان و باراک اوباما برگزار شد.

رئیس‌جمهور آمریکا در بخشی از این دیدار، احمد داوود اوغلو، وزیرخارجه وقت ترکیه را با انگشت اشاره و به شکلی تحقیرآمیز به‌سوی خود فراخواند و بلافاصله داوود‌اوغلو با عجله به سمت رئیس‌جمهور آمریکا آمد.

این رفتار اوباما با داوود‌اوغلو، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های ترکیه داشت و با انعکاس این تصاویر در بخش‌های خبری خود نوشتند: اشاره انگشت اوباما به داوود‌اوغلو موجب تحقیر ترکیه شد.

اهانت آمریکا به عمران‌خان
عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان در ابتدای مرداد ۹۸ برای دیدار با مقامات آمریکایی، سفری به واشنگتن داشت، اما تصاویری که از حضور او در آمریکا منتشر شد، نشان‌دهنده رفتار تحقیرآمیز آمریکایی‌ها با او بود. بر‌اساس تصاویری که شبکه العربیه از حضور عمران‌خان در واشنگتن منتشر کرد، هیچ مقام رسمی از سوی دولت آمریکا برای استقبال او در محل حاضر نشده بود.

بر این اساس، شاه‌محمود قریشی وزیر خارجه، اسدخان سفیر پاکستان در واشنگتن و شماری از تجار پاکستانی تنها کسانی بودند که برای استقبال از عمران‌خان به فرودگاه رفتند. از سوی دیگر، نخست‌وزیر پاکستان با یک خودروی مسافربری عادی فرودگاه را ترک کرد. این رفتار دولت آمریکا واکنش تند رسانه‌های پاکستانی را به‌دنبال داشت و آن را یک عمل تحقیرآمیز و غیردیپلماتیک ارزیابی کردند.

سیاهه بلندبالای تحقیر سعودی‌ها از سوی ترامپ
تحقیر مقامات سعودی از سوی آمریکایی‌ها به‌ویژه در دوره ترامپ، روایت بلندبالایی است که به یک یا دو نمونه محدود نیست. دونالد ترامپ از همان زمان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶، توهین و تحقیر سعودی‌ها را شروع کرد و در یکی از سخنرانی‌های خود در آن زمان گفت: آل سعود برای ما همچون گاو شیرده‌ای است که هر وقت دیگر نتواند به ما دلار و طلا بدهد آنگاه دستور کشتن آن را صادر می‌کنیم.

ترامپ در سخنرانی دیگری گفته بود اگر حمایت‌های آمریکا نباشد عربستان دو هفته نمی‌تواند سرپا بماند و فرو می‌پاشد.
رئیس‌جمهور آمریکا در این چهار سال هم بار‌ها به شیوه‌های مختلف در سخنرانی‌هایش مقامات سعودی را مورد تمسخر قرار داده و تحقیر کرده است.

در سال ۹۷، خبرگزاری سی‌ان‌ان به نقل از یک عضو خاندان سعودی گزارش داد که ولیعهد‌عربستان از نمایش کاتالوگ خرید‌های تسلیحاتی عربستان توسط ترامپ احساس حقارت کرده است. به گزارش سی‌ان‌ان، بن سلمان در کاخ سفید با دونالد ترامپ دیدار کرد؛ جایی‌که رئیس‌جمهور آمریکا لیست خرید‌های عربستان و توافق‌هایی که بین دو‌طرف به امضا رسیده را به صورت علنی به رخ کشید. سی ان ان نوشت؛ درحالی که بن‌سلمان در کنار ترامپ نشسته بود وی یک کاتالوگ بزرگ از لیست خرید‌های تسلیحاتی عربستان را به خبرنگاران، دوربین‌ها و حضار نشان داد و با خواندن تک‌تک رقم‌های قرارداد‌های امضا شده به طعنه به محمد بن‌سلمان گفت این پول‌ها برای شما رقمی نیست، بیشتر بخرید! این شبکه آمریکایی نوشت: درحالی‌که ترامپ مشغول ارائه توضیحات درباره جزئیات این قرارداد‌ها بود چهره بن سلمان نشان می‌داد که انتظار نداشته ترامپ جزئیات قرارداد‌های تسلیحاتی چند میلیارد دلاری را جلوی چشمان او به نمایش عمومی بگذارد.

تحقیر مرکل و می‌در خرداد امسال، خبرگزاری سی‌ان‌ان، گزارشی از رفتار تحقیرآمیز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نسبت به صدراعظم آلمان منتشر کرد.

بر اساس این گزارش، ترامپ در گفت‌وگوی تلفنی با آنگلا مرکل او را نادان نامیده و متهم کرده از روسیه حرف‌شنوی می‌کند. بر اساس این گزارش، ترامپ در گفت‌وگوی تلفنی با ترزا می، نخست‌وزیر سابق انگلیس هم او را احمق نامیده و از او به لحاظ بی‌خردی‌اش در رابطه با برگزیت، ناتو و مسأله مهاجرتی انتقاد کرده است.

سی‌ان‌ان به نقل از منابع موثق خود با بیان این‌که در جریان این گفتگو‌های تلفنی، حمله لفظی رئیس‌جمهور آمریکا نسبت به می‌و مرکل شدید بوده، حرف‌های ترامپ را سادیستی و تحقیرآمیز خوانده است. سی‌ان‌ان افزوده‌است: رئیس‌جمهور فرانسه، نخست وزیر اتریش و کانادا نیز از سوی ترامپ مورد تحقیر قرار گرفتند.

تحکم به رئیس جمهور اسپانیا
در تیر ماه ۹۸ رفتار توهین‌آمیز دونالد ترامپ با پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا در اجلاس گروه ۲۰ خشم رسانه‌های این کشور را برانگیخت. به نظر می‌رسد ترامپ قبل از یکی از جلسات گروه ۲۰ فورا گفتگو با سانچز را قطع می‌کند. تصاویر منتشر شده از این اجلاس نشان می‌دهد ترامپ با انگشت صندلی سانچز را به او نشان می‌دهد که سرجایش بنشیند، سانچز لبخندی می‌زند و از دستور او تبعیت می‌کند. اگر چه ممکن است ترامپ تصور می‌کرد آن موقع زمان بدی برای گفت‌وگوست یا شاید نمی‌خواسته در مسیر سیاستمداران دیگر یا مشاوران همراهش قرار بگیرد، اما برخی ناظران در اسپانیا ژستی را که او در برخورد با نخست‌وزیر اسپانیا به خود گرفته، توهین‌آمیز توصیف کرده‌اند. روزنامه ال پاییس یکی از پرتیراژترین روزنامه‌های اسپانیا این حرکت ترامپ را دست انداختن و روزنامه الپریودیکو آن را زشت توصیف کرده‌است. رسانه اینترنتی دیاریو پاتریوتا نیز نوشته‌است ترامپ سانچز را تحقیر کرد و نشست قبلی ناتو را یادآوری کرد که در آن ترامپ به سختی به صورت سانچز نگاه کرده و به زور جواب احوالپرسی او را داده‌است.

برداشتن شوره از کت مکرون
در اردیبهشت ۹۷، دونالد ترامپ هنگام استقبال از امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در اتاق بیضی شکل کاخ سفید، در اقدامی خلاف عرف دیپلماتیک در حالی که کنار مکرون ایستاده بود به شوره سر مکرون که روی یقه کت او بود اشاره کرد و گفت: اجازه بده من این شوره کوچک را بردارم!

داد و فریاد ترامپ بر سر محمود عباس
خرداد ۹۶، دونالد ترامپ در اولین سفر خود به سرزمین‌های اشغالی در حاشیه دیدار با مقامات صهیونیست، سفری کوتاه به بیت لحم داشت و آنجا در میان تدابیر شدید امنیتی با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کرد. به گزارش کانال ۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار مختصر خود با محمود عباس، با داد و فریاد، او را به فریبکاری و تحریک فلسطینیان علیه اسرائیلی‌ها متهم کرده‌است.

بی‌توجهی اوباما به نخست‌وزیر عراق
بی‌احترامی باراک اوباما، رئیس‌جمهور وقت آمریکا به نخست‌وزیر عراق در حاشیه روز پایانی اجلاس گروه هفت که خرداد ۹۴ برگزار شد، باعث تعجب حاضران در این نشست شد.
در این اجلاس، زمانی که سران کشور‌های مختلف در محوطه کاخ «اِلماو» در حال گفتگو بودند، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا نیز با کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول و ماتئو رنتسی، نخست‌وزیر ایتالیا گفتگو می‌کرد.

در همین حال حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق در کنار اوباما نشست، اما رئیس‌جمهور آمریکا با بی‌توجهی به العبادی به صحبت خود ادامه داد سپس بدون کوچک‌ترین توجهی به العبادی، محل را ترک کرد.

منبع: روزنامه  جام  جم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.