به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آغاز سال تحصیلی کرونایی و بازگشایی مدارس این روزها به موضوع داغ جامعه تبدیل شده است، موضوعی که حتی حرف و حدیثش به آن طرف آبها هم کشیده شد و حالا دو قطبی میان دولت و مجلس ایجاد کرده است.
برخی از بازگشایی مدارس استقبال میکنند و این تصمیم را درست میدانند، اما برخی دیگر در مقابل این کار را اشتباه دانسته و در برابر آن موضع میگیرند و در این کارزار شلوغ دانشآموزان اسیر اختلاف سلیقه تصمیمگیران شدهاند و هر روز با ابعاد جدیدی از تصمیم برای بازگشایی مواجهند ضمن آنکه هر مسئول تصمیمگیر هم نظر خاص خود را دارد.
نیمههای تیر امسال با اتمام امتحانات نهایی پایه دوازدهم پرونده حضور دانشآموزان در مدارس بسته شد و از از همان روزها و حتی زودتر از آن نگرانی بابت کم و کیف شروع سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ وجود داشت.
از حدود ۲-۳ ماه پیش تاکنون آموزش و پرورشیها اظهار نظرهای گوناگونی درباره بازگشایی مدارس داشتند که تقریبا ثابتترین این اظهارات و تصمیمات مربوط به زمان شروع سال تحصیلی در ۱۵ شهریور بود که محقق شد، اما در جزئیات بازگشایی مدارس اظهارنظرهای گوناگونی از سوی آموزش و پرورش وجود داشت که هنوز هم به نتیجه نرسیده است.
از طرفی تقابل مجلس و آموزش و پرورش روی دیگر ماجراست؛ بهارستانی هایی که بازگشایی را نامناسب میدانند و حتی وزیر را امروز به مجلس فراخواندند تا در این مورد پاسخگو باشد.
بیشتر بخوانید
در مقابل، وزیر آموزش و پرورش انجام این کار را موافقت ستاد ملی کرونا میداند و اظهارات رئیس جمهور در پانزدهم شهریور هم مهر تاییدی بر کار آموزش و پرورش بود، هرچند که این موضوع حواشی بسیاری داشت.
آنطور که وزیر آموزش و پرورش گفته بود تعطیلی مدرسه و بازگشایی آن در ستاد ملی کرونا تعیین تکلیف می شود و درمورد بازگشایی هم ستاد ملی مبارزه با کرونا موافقت خود را اعلام کرده بود بر همین اساس جلسه جداگانهای با ستاد استانی برگزار نکردیم اما در جلسه با وزارت بهداشت ایشان حضور داشتند و با تصمیم بازگشایی موافق بودند؛ اگر هم اظهار نظری درباره مخالفت از سوی آقای زالی مطرح میشود احتمالا مربوط به قبل از این تصمیم است.
اما این پایان ماجرا نبود و علاوه بر اظهارات مختلفی که از سوی کادر بهداشت و درمان مبنی بر مخالفت با بازگشایی مطرح شد و در مقابل گویی ستاد ملی کرونا کلیت کار را پذیرفته است و این دوگانگی موضوع بازگشایی مدارس را به کلاف سر درگمی تبدیل کرد ه است که دانش آموزان قربانی اصلی آن هستند.
هنوز یک هفته هم از شروع بازگشایی مدارس نگذشته است که تصمیم های مسئولان برای این موضوع با چند رویکرد مختلف خود را نشان داده است در روزهای ابتدایی صحبت از حضور دانش آموزان با چاشنی الزام خودنمایی می کرد اما از همین دیروز شرایط متفاوت شد و اجباری در حضور دانش آموزان وجود نداشت.
بیشتر بخوانید
بر همین اساس بود که آقای وزیر گفت: موظفیم خدمات آموزشی را به همه دانش آموزان ارائه کنیم و تدابیر لازم اندیشیده شده است. در این خصوص امکان آموزش حضوری، آموزش تلویزیونی و آموزش از طریق سامانه شاد را فراهم کرده ایم؛ از نظر ما اولویت با آموزش حضوری است و توصیه هم به این آموزش داریم، چون در مدرسه تقویت آموزش ذهنی و روانی دانش آموزان نیز صورت میگیرد و آموزش بهتر انجام میشود، بر همین اساس دانش آموزان باید یکی از دو روش حضوری یا مجازی را انتخاب کرده و به مدرسه اعلام کنند.
سیاست های متغیر و متزلزل این روزهای بازگشایی مدارس آن هم در شرایط حساس کنونی که خانوادهها بلاتکلیف در حضور یا عدم حضور فرزندانشان هستند، نشنا از فقدان مدیریت بحرانی دارد که گویی چندان توجهی به آن نشده است و صرفا اظهار نظرهای مختلف بعد از وقوع حادثه مطرح میشوند.
آنچه ضرورت این روزهای مدارس و دانش آموزان است، تصمیمهای قاطعانه و با پشتوانه ای است که تا این دانش آموزان را در چند راهی آموزش قرار ندهد و نگرانی های میزبانی از ویروس منحوس کرونا با برنامه ریزی های مقطعی دوچندان نشود.
انتهای پیام/
ولی مدرسه رفتن هم خطرناکه.کلا تعطیل کنن مدرسه ها رو مگه ما به کجارسیدیم بافوق لیسانس!به فکر کشف واکسن کرونا باشه وزیر بهداشت و دولت.
چرا یک معلم با مدرک دکترا در مدارس روستا با روزی 120 کیلومتر رفت و آمد و یا بیتوته در آنجا باید نصف یک کارشناس در وزارت بهداشت شاغل در مراکز شهر ها حقوق داشته باشند؟
خانومش و بچه شون هم علامت دارند ولی نتونستند تست بدن.
جالبه دکتر درمانگاه وقتی فهمید تست آقا مثبت شده با بی احترامی از مطب انداخته شون بیرون.
آقای دکتر! متخصص بیماری های عفونی اگه می ترسی، خوب بشین تو خونت. راستی یادم اومد! شنیدید بعضی دکترا اینترنتی ویزیت می کنن و حق ویزیت کامل می گیرن؟!!!!
باشگاه لطفا نظرم رو بذار.
در محل کار بنده که همسر چند نفر از همکاران معلم هستند به زمین و زمان فحاشی می کنند که مدارس نباید باز شوند در حالی که فرزند خودم بارها می گوید بابا من از طریق تلوزیون یاد نمی گیرم می خواهم در کلاس حاضر شوم ، ما در خانواده با راهنمایی و آموزش فرزندم را آگاه کردیم و کاملا مسائل بهداشتی و فردی را رعایت می کند .
واقعا جای تعجب داره چرا یکسری از معلمان خواهان تعطیلی هستند .
آیا کارمند بانک از لپ تاپ و تلفن همراه شخصی خودش برای ارباب رجوع استفاده میکنه؟!آیا کارمند شهرداری از امکانات شخصی خودش استفاده میکنه؟!در حالی که حقوق و مزایای چند برلبری نسبت به معلم میگرن!
حال معلم با گوشی خود و رایانه شخصی می بایست آموزش بدهد.پس منصفانه صحبت کنیم.
متاسفانه آموزش و پرورش حداقل امکانات را برای بازگشایی به مدارس نداده.دریغ از یک بسته ماسک یا یک بطری ضدعفونی کننده!
در ضمن، شما چند نفرو دیدی که هیچ کامپیوتر، لپ تاپ، گوشی یا .... ای ندارن؟ دیدی اصن؟ اونا چیکار کنن؟
دومین نکته : من ي بچه روستایی هستم براي اينکه مدرسه برم باید سرویس داشته باشم سرویس ما ي مینیبوس که رانندش هیچی حالیش نمیشه یک مینیبوس 18 نفر جا داره ولی ما 40 نفریم که همه تو حلق هم هستیم اینجوری ما کرونا ک هیچ داریم خفه میشیم
سومین نکته :اینقدر تو تلوزیون مدارس بالا شهر و خوب را نشان ندین بیاین مدارس پایین شهر را نگاه کنین تا ببینین وضعيت چجوریه
این اولین فصل پاییز با کرونا میباشد
وزیر ، مدیر ، و سایرین متخصص بهداشت که نیستند از طرفی میخواهند بچه ها حضوری به مدرسه بروند از طرفی احساس خطرهای پیش بینی نشده در،راه است کسی نمیتواند تمام و کمال مسئولیت را بپذیرد .
باید تصمیم را به عهده والدین در ابتدایی بگذاریم یا حضوری یا اینترنتی یا هر دو که خدای ناکرده اگر کسی آلوده شد کسی به عنوان مقصر شناخته نشود .
باید والدین خودشان تصمیم گرفته و فرمی را در مدرسه امضا کنند که ان شاءالله اتفاقی رخ تخواهد داد با توکل به خدا
لطفا با خود دانش اموزا هم صحبت کنید قبل رای
اولا که اون طور هم که شما میگی نیست. درسته، مسئله 100% هم رعایت ننمیشه.ولی وضع از بازار و فست فودیا بهتره. در ضمن، وقتی با اهمیت درس سنجیده میشه، حضور برامون به صورت نیاز احساس میشه. کلاس حضوری چیزیه که ما دانش اموزا ( حداقا دبیرستانیا ) میخواییم، تعطیلیش چیزی که شما...
ما توی یه شهر کوچیک و با امکانات متوسط زندگی میکنیم . با این حال وقتی دیروز رفتم مدرسه پروتکول ها تماماً رعایت شده بود کمبود الکل و مواد ضد عفونی هم نداشتیم
زمان کلاسها کوتاه بود ، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی هم اجباری بود .
چون مدرسه شما رعایت نکرده که نمیتونن بگن کلا ببندن !!
پروفسور، شما دروس دبیرستان رو با دبستان برابر میدونی؟ خواهشا جای صحبت بی دلیل و استدلال، با دانش اموزا صحبت کن و ببین خودشون چی میخوان. همه از کلاس حضوری راضین . شما چرا علیه بستن بازار و رستوران ها و ... اعتراض نمیکنی؟ بچت بازار نمیره یا خودت؟ این همه ادم توی بازار و .... نمیگیرن یا اگه بگیرن ناقل نمیشن؟؟
خواهشن تحت جو سازی بعضیا قرار نگیرید که میگن حضوری بده ، جیزه ، اخه. هر چی باشه شرایط توی مدارس از بازار بهتره.
با تشکر
اصلا بر فرض محال که دانش اموزم نیستم ، شما تا حالا پای کلاس انلاین دبیرستان نشستی؟؟
جای اظهار نظر ، نظر دانش اموزایی که معمولین یا اهل درسن پرسیده بشه خواهشا