به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،دکتر محمد حسن نادری رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم با دارا بودن ۱۰ مرکز فعال در استان، در مهر ماه سال جاری در ۸ مرکز و بیش از ۸۰ رشته محل اقدام به پذیرش دانشجو خواهند کرد.
او افزود: طیف دیگری از داوطلبان تحصیل در دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانش آموختگان سایر دانشگاهها هستند که اکنون برای کسب یک مهارت تخصصی مورد نیاز بازار کار، متقاضی شرکت در دورههای اموزشی این دانشگاه هستند. به علاوه در سالهای اخیر که بسیاری از خانوادهها به این باور رسیده اند که برای دست یابی به یک شغل پایدار برای فرزندان خود، گرفتن مدرک از یک دانشگاه کافی نیست و کسب مهارتهای عمومی و تخصصی در یک موضوع شغلی اهمیت بیشتری پیدا کرده است، لذا میانگین سنی دانشجویان این دانشگاه نسبت به گذشته کمتر شده و بسیاری از مخاطبین دانشگاه جامع علمی کاربردی از دبیرستان و هنرستانها به این دانشگاه میآیند.
او افزود: امسال دو مرکز آموزش علمی کاربردی نیروی انتظامی و فرهنگ و هنر به مراکز علمی کاربردی استان اضافه شدند که در حوزههای مدیریت و خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر فعالیت خواهند کرد. هم اکنون استان قم در هر ۴ گروه درسی اصلی صنعت، کشاورزی، مدیریت و خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر به تربیت دانشجویان مهارت محور میپردازد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم تصریح کرد: برنامههای درسی این دانشگاه متناسب با فعالیتهای حرفهای جامعه تدوین میشود و هم اکنون بیش از ۸۰۰ برنامه درسی در دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور تدوین شده و در شورای برنامه ریزی درسی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب رسیده که مراکز علمی کاربردی هر استان بر اساس نیاز بازار کار آن استان، تعدادی از این رشتهها را ارائه میدهند. با توجه به کاربردی بودن و تنوع رشتههای مهارتی مصوب، طیف وسیعی از مخاطبین این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب میکنند. از جمله، چون رشتههای تحصیلی این دانشگاه علاوه بر مهارت آموزی یک حرفه خاص، به مبانی نظری آن حرفه هم میپردازند، شاغلین در حرفههای مختلف که به صورت تجربی فعالیت تولیدی و اقتصادی داشته اند برای اینکه مبانی نظری و علمی آن حرفه را فرابگیرند و فعالیت حرفهای خود را به صورت علمیتر ادامه دهند، دانشگاه جامع علمی کاربردی را برای تحصیل انتخاب میکنند. به عنوان نمونه برای فعالیتهای متناسب با حوزه کشاورزی استان، رشتههایی همچون تولید و فراوری پسته، تولیدات گلخانه ای، گیاهان دارویی، پرورش صنعتی طیور و بهداشتیار دامپزشکی مورد توجه است.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان قم بیان کرد: همچنین در حوزه صنعت نیز رشتههایی همچون برق صنعتی، کاردانی فنی آسانسور و پله برقی، مکانیک تاسیسات صنعتی، HSE و در حوزه فرهنگ و هنر رشتههای همچون انیمیشن، عکاسی تبلیغاتی، هنرهای تجسمی، تهیه و تولید فیلم، طراحی لباس، مدیریت امور فرهنگی و برنامه ریزی فرهنگی و در حوزه مدیریت و خدمات اجتماعی رشتههای تحصیلی مدیریت کسب و کار اینترنتی، مدیریت تجاری سازی، خدمات بازرگانی بین المللی، مدیریت گردشگری، مهندسی شبکههای کامپیوتری و رشتههای تخصصی حقوق همچون حقوق ثبتی، حقوق اداری، خدمات قضایی و مشاوره حقوق اصناف عرضه شده است.
نادری تصریح کرد: برخی از رشتههای ارائه شده در نیمسال تحصیلی جدید برای نخستین بار است که در استان قم ارائه میشوند، رشتههایی همچون کاردانی کنترل ترافیک، کاردانی حرفهای انتظامات و حراست فیزیکی، کارشناسی حرفهای خدمات بازرگانی بین المللی، کارشناسی حرفهای روایت گری دفاع مقدس از جمله این رشتهها هستند.
او گفت: با توجه به ماهیت مهارت محوری دانشگاه جامع علمی کاربردی، طبیعی است که به برنامههای حوزه کارآفرینی توجه ویژه میشود. به عنوان نمونه در سال گذشته در استان قم، اولین مسابقه طرح کسب و کار دانشگاه علمی کاربردی کشور را میزبان بودیم و از برنامههای آتی مورد تاکید این دانشگاه، ارایه آموزشهای کوتاه مدت تخصصی است که در صورت استقبال متقاضیان گسترش خواهد یافت.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم در پایان با اشاره به آغاز ثبت نام از متقاضیان تحصیل در این دانشگاه بیان کرد: علاقه مندان میتوانند از ۱۱ الی ۱۷ شهریور ماه با مراجعه به سایت سازمان سنجش در این دانشگاه ثبت نام نمایند.
انتهای پیام/ح