به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمد اعتدادی مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان شامگاه پنج شنبه در جمع اصحاب رسانه با اشاره به بازگشایی مدارس، اظهار داشت: در چند هفته گذشته براساس تصمیم ملی کرونا پانزدهم شهریور روز بازگشایی مدارس اعلام شد.
او افزود: شیوه نامه بازگشایی مدارس از طرف وزارت آموزش و پرورش به ادارات کل واصل شد و ما هم به همه مناطق و نواحی استان ارسال کردیم.
بازگشایی مدارس به معنی حضور اجباری دانش آموزان در مدرسه نیست
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه شیوه نامه بازگشایی بر سه سناریو شرایط سفید، زرد و قرمز طراحی شده بود، گفت: ما هم بر همان مبنا بستر آموزش را فراهم کردیم که دانش آموزان در وضعیتهای مختلف قرار بگیرند.
او تصریح کرد: سختترین شرایط آموزش در وضعیت زرد است، چرا که در شرایط قرمز دانش آموزان در مدارس حضور نمییافتند و از طریق مجازی آموزش را دنبال میکردند و شرایط زرد وضعیت بسیار سختگیرانهای هست و خواهد بود و اگر قرار بود دانش آموزان در وضعیت زرد به مدرسه بروند شیوه نامه سختی از نظر رعایت شیوه نامه های بهداشتی باید انجام بگیرد.
اعتدادی ادامه داد: روز گذشته بخشنامه جدیدی به همه استانهای کشور ابلاغ شد که مدارس سراسر کشور باز باشند و اصل بر باز بودن و حضور دانش آموزان است.
او با اشاره به لزوم رفع دغدغه و نگرانی مردم در مورد فرستادن فرزندانشان به مدرسه، اظهار داشت: سلامت دانش آموزان بسیار مهم است و خانوادهها باید بدانند اگر امروز اعلام شد که از روز پانزدهم شهریور مدارس دائر هستند به معنی الزام حضور اجباری دانش آموزان به مدارس نیست و در صورت عدم حضور غیبت برای آنان در نظر گرفته نمیشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان خاطرنشان کرد: اگر خانوادهای صلاح نمیبیند که فرزندش به مدرسه برود اشکالی ندارد لذا باید روشهای جانبی امر آموزش را دنبال کنند و آموزش تعطیل نشود.
او افزود: بعضی از خانوادهها امکاناتی از جمله گوشی، همراه، اینترنت و حتی تلویزیون ندارند و این بازگشایی برای این دسته از دانش آموزان بسیار تاثیر گذار است که امر آموزش را در مدارس دنبال کنند.
اعتدادی با بیان اینکه ساعت حضور دانش آموزان در هر پایه مشخص شده، گفت: سال گذشته تداخل بسیاری در پایهها داشتیم و لذا امسال دانش آموزان هر پایه میدانند چه ساعتی کار را دنبال کنند تا تداخلی برای فرزندان یک خانواده و استفاده مشترک از یک گوشی پیش نیاید.
او پیرامون شبکه شاد و دستور ریاست جمهوری مبنی بر سیم کارت رایگان تصریح کرد: برای کسانی که در بستر شاد آموزش را دنبال میکنند قراردادی با اپراتورهای تلفن همراه در حال انعقاد است که سیم کارتهای دانش آموزی با اینترنت رایگان فقط برای نرم افزار شاد در اختیار آنان قرار گیرد.
در پایان سال تحصیلی گذشته تجارب خوبی از حضور دانش آموزان در مدارس داشتیم
در ادامه جلسه معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اولین دغدغه آموزش و پرورش، اظهار داشت: به طور یقین سلامت دانش آموزان اولویت اصلی است و هر اقدامی که در دستور کار باشد بر مبنای سلامت دانش آموزان خواهد بود.
محمدرضا ناظمزاده افزود: در پایان سال تحصیلی گذشته تجارب خوبی از حضور دانش آموزان در مدارس داشتیم که خوشبختانه هیچ مورد ابتلا نه برای دانش آموزان و نه برای کادر آموزش به وجو نیامد.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه امتحانات پایه نهم و دوازدهم و کارگاههای هنرجویان هنرستانی حضوری برگزار شد، گفت: این موارد با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در مدارس صورت گرفت که نشان میدهد کادر مدرسه نیز دغدغه سلامت دانش آموزان را دارند.
او تصریح کرد: آینده روشن و مشخصی برای پایان کرونا نداریم و نمیدانیم کی کرونا از بین میرود، لذا نمیتوانیم دانش آموزانمان را خانه نشین کنیم چرا که آنها نیاز به فعالیتهای اجتماعی و حضور در اجتماع دارند.
ناظمزاده ادامه داد: همانگونه که سلامت جسمی دانش آموزان مهم است، سلامت روح و روان آنان نیز برای با اهمیت است و وزارت بهداشت به آموزش و پرورش اجازه داده که با یک سناریو زرد امر آموزش ادامه پیدا کند تا جایی که شیوع به صورت گسترده باشد و ستاد کرونا دستور به تعطیلی مدارس بدهد.
او با اشاره به حضور معلمان در مدرسه، اظهار داشت: در شیوه نامه بازگشایی پیش بینی شده که معلمان بیش از ساعت موظف خود که ۲۴ ساعت در هفته است، درگیر تدریس نشوند، ولی اگر برنامه مدرسه به گونهای است که هر ۲۴ ساعت حضوری است آموزشهای مجازی به صورت آفلاین انجام میشود و نیازی نیست معلمان به صورت آنلاین آموزش بدهد، ولی اگر برنامه مدرسه نیمی حضوری و نیمی غیر حضوری است، قاعدتا معلم در هر دو شیوه تدریس خواهد کرد.
ناظمزاده افزود: تولید محتوا جزئی از برنامه معلمان است حتی در دوران پیش از کرونا هم تولید محتوا انجام میشد و در حال حاضر نیز برنامه رسمی وزارت آموزش و پرورش شبکه شاد است اگر شاد جوابگوی همه نیازها نبود در خود استان اصفهان هم پیش بینی شده که سامانههای کمکی برای اجرای آموزش مجازی در اختیار همکاران قرار بگیرد.
در ادامه جلسه معاون دوره ابتدایی آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به دغدغه خانوادهها اظهار داشت: اولیایی که دارای دانش آموزان پیش دبستانی و دبستانی هستند نسبت به بقیه خانوادههای دارای دانش آموز متوسطه اول و دوم نگرانی بیشتری بابت رعایت نکات بهداشتی دانش آموزان در مدرسه دارند.
شهین جوانی افزود: دانش آموزان مقطع پیش دبستانی و دبستانی به ویژه دوره اول ابتدایی به لحاظ شرایط سنی، موقعیت خاص خودشان را دارند و دوست دارند با بچههای دیگر بازی کنند، بدوند و جنب و جوش داشته باشند لذا همین امر باعث دغدغه بیشتر خانوادههست.
معاون دوره ابتدایی آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان مطالبات بعضی از اولیای کلاس اولی، گفت: در مورد کلاس اولیها به لحاظ اهمیت و حساسیت موضوع که نوآموز چگونه مداد به دست بگیرد و نیاز به کسب توانمندیهای بسیاری دارند، برخی از والدین تقاضای برگزاری کلاسها را به صورت حضوری داشتند.
او تصریح کرد: ما به خانوادهها قول میدهیم پیرامون رعایت پروتکلهای بهداشتی نهایت توان خود را در رعایت آن توسط همکاران و هم آموزش به بچهها به کار ببریم، ما در زیست بوم جدید باید یاد بگیریم چگونه در این شرایط زندگی کنیم و قطعا بچهها نیز باید چگونه زیستن را در این شرایط آموزش ببینند.
جوانی ادامه داد: بچهها دارای حق سلامت و آموزش هستند و ما باید ضامن آموزش و مانع بازماندگی تحصیل بچهها باشیم و از نابرابریهایی که در راستای توسعه عدالت اجتماعی اتفاق میافتد و افزایش همبستگی اجتماعی را بالاتر ببریم لذا بازگشایی مدارس میتواند به کمک ما بیاید.
او با اشاره به برنامه ریزی سازمان پژوهش برای کتابها، اظهار داشت: حجمی از کتاب به صورت خود خوان برای دانش آموز طراحی شده و مابقی که نیاز به آموزش دارد به صورت حضوری یا مجازی تدریس خواهد شد.
انتهای پیام/م