عضو اتحادیه مرغداران گوشتی گفت:با توجه به افزایش قیمت و کمبود نهاده‌های دامی، مرغداران تمایلی به جوجه ریزی ندارند.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از استمرار ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وی افزود: با توجه به وضعیت نامطلوب عرضه نهاده‌های دامی پیش بینی می‌شود که  استمرار این روند در ۶ ماهه دوم سال منجر به کمبود یا گرانی مرغ شود.

حجت قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۴ هزار تا ۱۵ هزار تومان و مرغ گرم  را ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان اعلام کرد.

این مقام‌مسئول ادامه داد: در حال حاضر کنجاله سویا با نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود که این امر تولیدکنندگان را وادار به کشتار مرغ قبل از رسیدن به وزن واقعی خود می‌کند.

این مقام مسئول با انتقاد از افزایش بی رویه قیمت کنجاله سویا در بازار بیان کرد: در حال حاضر کنجاله سویا با نرخ ۱۰ هزار تومان  در بازار موجود نیست که این امر تولیدکنندگان را مجبور می‌کند قبل از اینکه مرغ به وزن واقعی خود برسد آن را به کشتارگاه بفرستند.

حجت با اشاره به اینکه مشکلی در جوجه ریزی نداریم، بیان کرد: عدم وزن گیری مرغ‌ها و ارسال مرغ قبل از رسیدن به وزن مناسب به کشتارگاه می‌تواند زمینه را برای کمبود مرغ طی ۱۵ روز آینده فراهم کند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه تولیدکنندگان مرغ مادر در بدترین شرایط قرار دارند، گفت: در حال حاضر تخم مرغ نطفه دار از قیمت جوجه بالاتر است که تداوم این کار صنعت طیور را دچار چالش می‌کند.

وی با تاکید بر بازنگری جدی بر نرخ فروش مرغ بیان کرد: بنابر آمار طی پنج ماه اخیر نرخ کنجاله سویا با رشد بیش از ۲ برابر از ۴ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۱ هزار تومان رسیده، ضمن آنکه تغییر قیمت واکسن و دارو بسیار چشمگیر بوده است که نرخ مصوب فعلی جوابگوی هزینه‌های تولید نیست.

این مقام مسئول ادامه داد: در مواقعی که قیمت مرغ کاهش یا نرخ نهاده‌های تولید افزایش می‌یابد، مسئولان به داد مرغداران نمی‌رسند، در حالیکه ستاد تنظیم بازار با هماهنگی کمیسیون کشاورزی و تشکل‌ها بصورت ماهانه باید نرخ مرغ را اعلام کند.

وی با بیان اینکه ۴۵ درصد نهاده های دامی از طریق سیستم بازارگاه توزیع می شود، گفت: مرغداران مابقی نهاده های مورد نیاز را از بازار آزاد تامین می کنند که ضعف در نظارت ها موجب شده کنجاله سویا ۳ برابر نرخ مصوب به دست مرغدار برسد.

وی با اشاره به اینکه بازار نهاده های دامی تعریفی ندارد، بیان کرد: عدم حمل به موقع نهاده علت اصلی اختلاف قیمت مصوب با بازار آزاد است و از ان جا که مرغدار با موجود زنده سر و کار دارد، چاره ای جز تامین نهاده با نرخ بالا ندارند.

حجت با اشاره به اختلاف ۳ برابری قیمت کنجاله سویا نسبت قیمت کنجاله سویا نسبت به نرخ مصوب بیان کرد: با توجه به تامین ۳۰ تا ۴۰ درصد نیاز مرغداران با نرخ مصوب، حداقل ۳ هزار تومان بر هزینه تمام شده تولید افزایش می یابد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی قیمت منطقی هر کیلو مرغ ۱۶ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار تومان اعلام کرد و افزود: اگر مسئولان ستاد تنظیم بازار بر عرضه مرغ با نرخ ۱۵ هزار تومان اصرار می ورزند، ستاد تنظیم بازار باید از ابزارهای کنترلی بر فروش نهاده ها استفاده کند چرا که مرغداران در پایان خط تولید قرار دارند و در زمانیکه مرغ هایشان به سن عرضه می رسد، امکان نگهداری در سالن ها وجود ندارد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت نهاده ها همچنان ۲ نرخی است، گفت: هم اکنون هر کیلو کنجاله سویا با نرخ ۷ هزار تومان و ذرت ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان در بازار سیاه به وفور موجود است، در حالی که نهاده به میزان کافی با نرخ مصوب نیست.

وی با انتقاد از جهش چشمگیر قیمت ریز مغذی ها در بازار گفت: قیمت ریز مغذی ها همچون متیونین و لیزین و سایر مکمل ها نسبت به مدت مشابه سال قبل چندبرابری رشد داشته که تمامی این عوامل منجر به افزایش هزینه های تولید شده است.

این مقام مسئول متوسط نرخ هر قطعه جوجه یکروزه را بالای ۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به نوسان شدید هزینه های تولید، نرخ مصوب به هیچ عنوان قابل قبول نیست‌.


بیشتر بخوانید



 بازار نهاده‌های دامی تعریفی ندارد

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بازار نهاده‌های دامی کماکان همانند گذشته است، بیان کرد: هم اکنون بخش عمده نهاده‌های مورد نیاز مرغداران از بازار سیاه تامین می‌شود، درحالیکه با تخصیص ارز دولتی بخش عمده ذرت و کنجاله باید با نرخ مصوب به دست تولیدکنندگان برسد.

حجت با اشاره به اختلاف ۵ برابری قیمت کنجاله سویا در بازار آزاد نسبت به نرخ مصوب بیان کرد: با توجه به تامین ۳۰ تا ۴۰ درصد نهاده مورد نیاز مرغداران با نرخ مصوب، مابقی از بازار آزاد تامین می‌شود که این امر در افزایش هزینه‌های تولید تاثیر بسزایی دارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی افزود: اگر مسئولان ستاد تنظیم بازار بر عرضه مرغ با نرخ ۱۵ هزار تومان اصرار می‌ورزند، ستاد تنظیم بازار باید از ابزار‌های کنترلی بر فروش نهاده‌ها استفاده کند چرا که مرغداران در پایان خط تولید قرار دارند و در زمانیکه مرغ هایشان به سن عرضه می‌رسد، امکان نگهداری در سالن‌ها وجود ندارد.

وی با انتقاد از جهش چشمگیر قیمت ریز مغذی‌ها در بازار گفت: قیمت ریز مغذی‌ها همچون متیونین و لیزین و سایر مکمل‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل  رشد چندبرابری داشته که تمامی این عوامل منجر به افزایش هزینه‌های تولید شده است.

وی با تاکید بر اصلاح قیمت مرغ در بازار افزود: با وجود آنکه امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار وجود ندارد، از این رو انتظار می‌رود مسئولان تنظیم بازار برمبنای واقعیت و هزینه تمام شده تولید، قیمت واقعی مرغ را اعلام کنند.

حجت در پایان قیمت هر قطعه جوجه یکروزه را ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به افزایش قیمت نهاده‌های دامی و کمبود عرضه در بازار، مرغداران تمایلی به جوجه ریزی ندارند که این امر بر افت نرخ جوجه یکروزه در بازار تاثیر گذار است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۰ ۱۶ شهريور ۱۳۹۹
مردم هم به علت گرانی مرغ به خرید ندارند
آخرین اخبار