به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس قانون هرگاه مشکلی برای یکی از افراد پیش بیاید میتواند یا به صورت حقوقی یا به صورت کیفری دعوایی را در دادسرا مطرح کند که چک هم از این موضوع مستثنی نیست.
قانونگذار شش نوع چک را از چتر حمایت کیفری خود خارج کرده و دلیل آن هم این است که صادر کنندگان این نوع چکها، آنها را از ویژگی اسکناس خارج کردهاند.
چک سفید امضاء به چکی گفته میشود که صادر کننده آن را امضاء کرده و اختیار تعیین میزان مبلغ چک را به گیرنده آن سپرده است.
نوع دیگر این چکها همان چکهای تضمینی هستند، یعنی چکهایی که بابت تضمین انجام معامله یا تعهد داده شدهاند و از همین رو فاقد جنبه کیفری هستند.
چکهای مشروط هم نوع دیگری از چکها هستند که وصول آنها منوط به تحقق شرط است، در این گونه چکها خصوصیت اسکناس بودن چک، از بین رفته است.
چکهای وعده دار هم نوعی دیگر از چکها هستند که قانونگذار برای آنها وصف کیفری قرار نداده است، این دسته از چکها آنهایی هستند که تاریخ صدور آنها با تاریخ سر رسیدشان متفاوت است.
چکهای بدون تاریخ هم در دسته همین چکها قرار دارند، اینها چکهایی هستند که تمام مندرجات چک از طرف صادر کننده یا نماینده او تکمیل شده و درج تاریخ وصول آن به دارنده یا ایادی ما بعد از آن تفویض شده است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/