به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جواناز کرمانشاه؛ برپایه نتایج طرح تحقیقاتی " بررسی سمیت سلولی و آپوپتوز ناشی از فراکسیونها و ساب فراکسیونهای عصاره اتانولی میوه زرشک در رده سلولی سرطان پستان (MCF-۷) " که در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد و روز سه شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، مشخص گردید عصاره اتانولی میوه زرشک بر روی سلولهای سرطان پستان موثر است.
این تحقیق ازسوی «یلدا شکوهینیا» با همکاری «سبحان غفوریان»، «احسان غفوریان» و «نسترن قیاسوند» در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه انجام شد.
محققین در این مطالعه دریافتند که ترکیب بربرین در ریشه، پوست و ساقه این گیاه یافت میشود که این ترکیب دارای فعالیت آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و اثرات ضد سرطانی است.
بربرین میتواند رشد و تکثیر را در ردههای سلولی متفاوت سرکوب کند و سرطان پستان اولین عامل مرگ و میر زنان در جهان است.
در این تحقیق به بررسی اثر عصاره اتانولی میوه زرشک بر روی سلولهای سرطان پستان پرداخته شد که پس از آمادهسازی عصاره اتانولی زرشک، عصاره حاصل بر روی سلولهای سرطانی پستان اثر داده شد.
نتایج این تحقیق نشان داد غلظت کمی از عصاره خام میتواند پنجاه درصد از سلولهای سرطانی پستان را از بین ببرد.
امروزه گیاهان دارویی نقش مهمی در درمان و پزشکی دارند. گیاه زرشک یکی از گیاهانی است که سابقه طولانی در درمان انواع سرطان داشته است. ریشه، پوست و میوه زرشک حاوی مواد موثره مانند ایزوکینولین آلکالوئید است که مهمترین ترکیب فعال زرشک است.
انتهای پیام/ز