به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، حبیبه سادات شاکری پزشک فوق تخصص غدد دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت : اختلالات تیروئید در زنان شایع تر از مردان است و دلایل متعددی باعث ایجاد آن می شود.
شاکری، بیماری گریوز را شایع ترین دلیل ایجاد پرکاری تیروئید برشمرد و گفت : بیماری گریوز نوعی بیماری خودایمنی بوده که با ترشح بیش از حد هورمون ها همراه است .
او به دیگر علایم و نشانه های پرکاری تیروئید اشاره و عنوان کرد: سردرد، ریزش موها و ابروها ، لرزش دست ها، پرخونی و گرمی بدن، احساس گرفتگی ، دلتنگی و بی قراری ، اختلالات خواب ، خلق تنگ ، ضعف عضلانی و خستگی و ... از علایم و نشانه های تیپیک پرکاری تیروئید است.
این و عضو هیات علمی دانشگاه توضیح داد: اسهال و سرگیجه بی دلیل، ایجاد سنگ های کلیوی، تهوع و استفراغ با دلایل نا مشخص، کلسیم خون بالا و سایکوز نیز می تواند از علایم پرکاری تیروئید باشد که با انجام آزمایش به موقع می توان از ابتلا به آن اطمینان حاصل و با شروع درمان به موقع از عواقب جبران ناپذیر بیماری پیشگیری کرد.
شاکری با بیان این که پرکاری تیروئید در افراد مسن با افسردگی و بی حالی خود را نشان می دهد، افزود : پرکاری تیروئید گاهی اوقات شدید بروز می کند و باعث کاهش وزن زیاد، مشکلات تنفسی، ناراحتی های قلبی و ... می شود.
انتهای پیام/ه