به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، حامد کرزی، صلاح الدین ربانی و گلبدین حکمتیار از عضویت در شورای عالی مصالحه ملی انصرف دادند.
بر اساس فهرستی که از سوی ارگ ریاست جمهوری افغانستان منتشر شده است، ۱۹ مرد و هشت زن به عنوان اعضای کمیته رهبری شورای عالی مصالحه ملی معرفی شده اند.
حامد کرزی، عبدربالرسول سیاف، گلبدین حکمتیار، محمدکریم خلیلی، محمد محقق، مارشال عبدالرشید دوستم، محمدیونس قانونی، صلاحالدین ربانی، اسماعیل خان، عطامحمد نور، حامد گیلانی، ذبیحالله مجددی، منصور نادری، عنایتالله شهرانی، انجنیر محمدخان، رئیس شورای علما، اسماعیل غضنفر، صادق مدبر، خدایداد صالح، صفیه صدیقی، ماری اکرمی، نجیبه ایوبی، ضیاگل رضایی، عالیه یلماز، زرقا یفتلی، فریده مومند و نسرین اوریاخیل از اعضای کمیته رهبری این شورا هستند.
در نخستین گام، حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان از حضور در ترکیب شورای عالی مصالحه انصراف داد.
کرزی در یادداشتی در صفحه فیسبوک خود نوشت که وی بهعنوان یک شهروند با تمام توانش برای رسیدن به صلح تلاش میکند اما در هیچ تشکیلات حکومتی سهم نمیگیرد.
همچنین حزب جمعیت اسلامی به رهبری صلاح الدین ربانی نیز در مورد تشکیل کمیته رهبری این شورا واکنش نشان داده است.
در اعلامیه حزب جمعیت اسلامی آمدهاست که هنگام درج نام رئیس این حزب در فهرست شورای عالی مصالحه ملی، با رهبری و ریاست این حزب مشورت نشده است و اعضای آن نیز در نشستها اشتراک نکردهاند.
حزب جمعیت گفته است که صلاحالدین ربانی با تکرار موضع این حزب مبنی بر گفتگوهای ملی و چندجانبه صلح برای حل دائمی جنگ تحمیلی ۴۰ ساله، از حضور در این فهرست انصراف داده است.
گلبدین حکمتیار؛ رهبر حزب اسلامی نیز پیش از این حضورش در ترکیب شورای عالی مصالحه ملی را منتفی دانسته بود.
همزمان گفته شده که عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه نیز در باره فهرست اعضای این شورا ملاحظاتی دارد.
گفته میشود که در فهرست پیشنهادی عبدالله عبدالله برای تشکیل شورای عالی مصالحه ملی، تغییراتی از سوی ارگ ریاست جمهوری اعمال شده و نارضایتی وی را در پی داشته است.
انتهای پیام/