شاه توت میوه‌ای سرشار از ویتامین‌های A , B , C , E است که فواید و مضراتی دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاه توت از خانواده توت سانان (Moraceae)، و بومی قسمت‌های غربی ایران و قسمت‌های شرقی ترکیه است. دامنه انتشار شاه توت در کشورمان در آذربایجان غربی و در حوالی دره قاسملو ارومیه به حالت وحشی دیده می‌شود و در کرمانشاه در کوه‌های برناج و پرو در ییلاقات بیرجند هم یافت شده است. همچنین در شمال و غرب ایران و در کوهستان‌های شمال تهران وجود دارد. درخت شاه توت نسبت به سایر خانواده اش عمر طولانی دارد و از همه کوچکتر است بطوریکه ارتفاعی بین ۸ تا ۱۲ متر دارد.

میوه شاه توت بزرگتر از توت سفید است و رنگ آن قرمز تیره یا ارغوانی و مزه‌اش ترش و شیرین و مطبوع است، شاتوت را می‌توان به صورت خام، پخته یا مربا مصرف کرد.

شاه توت یکی از میوه‌های شیرین، خوشمزه و خوشرنگ فصل تابستان است که شباهت زیادی به میوه تمشک داشته و برداشت آن از نیمه دوم خرداد تا نیمه مرداد ماه ادامه دارد.

خواص شاه توت

۱-شاه توت شامل آنتی اکسیدان‌ها و فنول هایی، چون الاژیک اسید، روتین، گالیک اسید، هیدروکافئیک اسید، پی کوماریک اسید سینامیک و ویتامین‌های A و C است، بنابراین آنتی اکسیدان بالای موجود در شاه توت درجه ظرفیت جذب رادیکال‌های آزاد (شاخص اندازه گیری تاثیر مواد غذایی در پیشگیری از سرطان) آن را در هر صد گرم به ۵ هزار و ۳۵۰ رسانده است.

۲-شاه توت سرشار از ویتامین C، E و A و املاح روی، پتاسیم، آهن، منگنز، کلسیم و منیزیم است. ویتامین C مقاومت بدن را در برابر عوامل عفونت زا افزایش داده، التهاب را از بین برده و با رادیکال‌های آزاد مضر برای بدن مبارزه می‌کنند.

۳-مصرف شاتوت از ساخته شدن کلسترول بد که به بیماری‌ها و حملات قلبی منجرمی شود، جلوگیری می‌کند.

۴- شاه‌توت به دلیل داشتن ویتامین A در شادابی و زیبایی پوست نقش بسزایی دارد.

۵- پتاسیم موجود در شاه توت میزان ضربان قلب و فشار خون را کنترل می‌کند.

۶-شاه توت دارای مقدار فراوانی ویتامین B کمپلکس، ویتامین K، ویتامین B ۶، نیاسین، ریبوفلاوین و اسیدفولیک است. این ویتامین‌ها دارای وظایف مشترکی بوده و به بدن در سوخت و ساز کربوهیدرات ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها کمک می‌کنند.

۷-محتوای متعادل تانن موجود در شاتوت به استحکام جداره رگ‌ها کمک کرده و از خون ریزی‌های پوستی جلوگیری می‌کند.

۸- غرغره آب شاتوت برای درمان زخم ها، جوش‌های دهان و ورم حلق مفید است و درد گلو و تورم لثه را التیام می‌بخشد.

۹-مصرف منظم شاه توت فرآیند پیر شدن را کُند می‌کند.

۱۰- خاصیت ضد باکتریایی شاه توت، به بهبود شرایط اسهال ناشی از باکتری‌ها کمک می‌کند.

۱۱-مصرف عصاره شاه توت در افراد دچار واریس سبب کاهش نشت دیواره نازک رگ‌های خونی می‌شود.

۱۲- میوه و عصاره شاه توت دارای آنتی اکسیدان‌هایی به نام آنتوسیانیدین که به بهبود بافت پیوندی آسیب دیده کمک می‌کند.

۱۳-مصرف شاه توت به طور ناشتا، ملین است.


بیشتر بخوانید


۱۴-خاصیت ضدالتهابی شاه توت برای درمان بیماری آرتریت روماتوئید (درد مفاصل) که این روز‌ها بیشتر خانم‌ها را گرفتار کرده مفید است.

۱۵- شاه توت میوه‌ای تب بر است، برای کاهش تب ۲۰ گرم از آن را در ۳۰۰ سی سی آب دم کرده و در سه وعده میل کنید.

۱۶-شاه توت باعث کاهش عطش می‌شود.

۱۷- شاه توت یک صفرابر قوی است.

۱۸- شاه توت، حاوی مواد مغذی تقویت کننده بدن است و خطر سکته را کاهش می‌دهد.

۱۹-رزوراترول موجود در شاه توت گردش خون را بهبود بخشیده و بر اثر دریافت مطلوب مواد مغذی و اکسیژن توسط بدن، سلول‌های کاهش یافته شروع به فعالسازی می‌کنند در نتیجه عملکرد اعضای بدن و ترمیم پوست بهبود می‌یابد.

۲۰- پاکسازی بدن از خون کثیف و یا تصفیه خون از دیگر خواص مصرف شاه توت است.

۲۱-مواد موجود در شاه توت کلیه را از ابتلا به بیماری‌های خطرناک در امان نگه می‌دارد.

۲۲-شاه توت بسیاری از سموم وارد شده به کبد را مهار کرده و از این‌رو احتمال ایجاد بیماری جدید در بدن از بین می‌رود.

۲۳-ویتامین A موجود در شاه توت بینایی را تقویت کرده و فشار چشم‌ها را کاهش می‌دهد.

۲۴-شاه توت به دلیل داشتن ترکیب‌هایی مانند انسولین به تعادل و کنترل قند خون کمک می‌کند.

۲۵-شاه توت با کمک به مهار کلسترول بد در بدن، ضمن تقویت سیستم عصبی، از بروز انسداد در جریان خون جلوگیری کرده و در سلامت قلب بی تاثیر نیست.

۲۶-فیبر موجود در شاه توت ضمن بهبود گوارش از بروز مشکلات گوارشی مثل یبوست جلوگیری می‌کند.

۲۷- ویتامین K، کلسیم، آهن، فسفر و منیزیم موجود در شاه توت نقش مهمی بر بهبود و حفظ سلامت استخوان‌ها دارد.

طبع شاه توت و مصلح آن

مزاج شاه توت سرد و خشک است و مصرف آن برای افراد گرم مزاج مناسب است.

بهتر است برای کاهش عوارض و بهبود مزاج سرد شاه توت، آن را همراه با انار شیرین یا عسل مصرف کنید.

مضرات شاه توت

۱-مصرف بیش از حد شاتوت به دلیل طبع سرد و خشک آن برای سینه، ریه و عصب مضر است.

۲-مصرف بیش از حد شاه توت به اُفت ناگهانی قند خون منجر شده و می‌تواند تعادل قند خون را برهم بزند. این شرایط می‌تواند به گرسنگی، سردرد، تاری دید، تعریق زیاد، سرگیجه، منگی، منجر شود.

۳-بسیاری از محصولات مراقبتی پوستی از عصاره شاه توت ساخته شده اند و سرطان پوست یکی از خطرناکترین عوارض جانبی عصاره شاه توت است.

۴-طبق تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه نیهون توکیو، عصاره شاه توت برای کسانی که تحت شیمی درمانی هستند ممنوع است، مگر آن که پزشک مشخصا اجازه آن را داده باشد.

۵- مشخص شده است که شاه توت مانع جذب کربوهیدرات در بدن می‌شود.

۶- پتاسیم موجود در شاه توت می‌تواند باعث بروز دشواری‌ها و ناراحتی‌هایی در افرادی شود که از اختلالات کلیه و درد کیسه صفرا رنج می‌برند؛ بنابراین کسانی که بیماری کلیوی و ناراحتی کیسه صفرا دارند نباید شاه توت مصرف کنند. اگر سنگ کلیه یا هر بیماری دیگری دارید، بهتر است از فکر خوردن شاتوت و حتی نوشیدن چای شاه توت منصرف شوید.

منبع: میزان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
محمود
۱۳:۴۳ ۲۱ تير ۱۴۰۳
این تصویر توت سیاه یا پیوند انواع تورهای سیاه است لطفا تصویر واقعی شاه توت را منتشر و خواص واقعی آن را توضیح بدهید
متشکرم
Iran (Islamic Republic of)
حسین جعفری
۱۲:۵۵ ۰۴ تير ۱۴۰۳
شاه توت را بازعفران بخوررررر
Iran (Islamic Republic of)
کاوه
۱۹:۰۸ ۲۱ خرداد ۱۴۰۱
این تصویری که گذاستید شاه توت نیست توت سیاه هست