به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، شروع سال تحصیلی امسال با شیوع کرونا و جولانش حال و هوای دیگری به خود گرفته است و دانش آموزان که جزو اولین گروههای مشمول قرنطینه و تعطیلی بودند، قرار است بعد از چندین ماه تعطیلی با توجه به سه سناریو آموزش و پرورش طبق سه وضعیت قرمز، زرد و سفید به طور غیرحضوری، نیمه حضوری و حضوری سال تحصیلی آینده را سپری کنند.
اما همین اوضاع و احوال دو راهی دشواری برای خانوادهها ایجاد کرده است؛ برخی امسال قید مدرسه رفتن را زده اند، برخی دلخوش به رعایت پروتکلهای بهداشتی فرزندانشان را راهی مدرسه خواهند کرد، برخی هم در این میانه همچنان بلاتکلیف مانده اند؛ حالا بماند که شلوغی کلاسهای مدارس دولتی، نام نویسی در غیردولتی ها حتی با وجود شهریههای سنگین را رونق بخشیده از طرفی مجازی شدن کلاسها برخی ها را از غیردولتی روانه مدارس دولتی کرده است.
تداوم شیوع کرونا آن هم طبق بررسی مسئولان و متخصصان امر تا ۲ سال آینده، اما و اگرهای بسیاری را نسبت به همزیستی با این ویروس دارد.
برخی خانوادهها معتقدند یکسال دوری از مدرسه اتفاق خاصی در روند آموزش فرزندانشان ایجاد نمیکند بنابراین از حضور فرزندانشان امتناع میکنند به ویژه خانوادههایی که نوآموز پیش دبستانی یا بدو ورود به مدرسه دارند.
اما در مقابل برخی خانوادهها معتقدند که مدت زمان شیوع کرونا و جولان آن معلوم نیست چه زمانی به پایان برسد بنابراین نگران آینده فرزندان خود هستند و آنها را با حفظ دستورالعملهای بهداشتی راهی مدرسه میکنند و امیدوارند مدارس هم این دستورالعملها را رعایت کنند.
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی درباره آمار ثبت نام نوآموزان کلاس اولی و پیش دبستانی به خبرنگار آموزش و پرورش گفت که در ابتدا نگرانی نسبت به آمار ثبت نام وجود داشت، اما در شرایط فعلی بیش از ۹۹ درصد دانش آموزان کلاس اولی نام نویسی کرده اند، در مورد پیش دبستانیها هم همیشه در این موقع آمار ثبت نام کمتر از دوره ابتدایی بوده است.
او در باره نگرانی خانوادهها بابت حضور فرزندانشان در مدرسه با وجود شرایط فعلی اظهار کرد: اصراری به حضور نوآموزان نیست و آموزشهایی از طریق شبکه شاد و مدرسه تلویزیونی در نظر گرفته شده است البته برای بهره مندی نوآموزان پیش دبستانی از برنامههای شاد ثبت نام آنها در مدرسه باید انجام شود.
بیشتر بخوانید
یکی از سناریوهای آموزش و پرورش برای تحصیل دانشآموزان حضور حداقلی آنها در مدرسه است، اما اینکه مبنای انتخاب دانش آموز چگونه باید باشد موضوعی است که آموزش و پرورش آن را به معلمان محول کرده است.
در همین مورد حکیم زاده گفت که معلم با توجه به شرایط دانش آموزان درباره کم و کیف حضور دانش آنها تصمیم گیری میکند، درمورد روزهای حضور دانش آموزان در مدرسه هم شورای مدرسه دخیل است، معلمان هم آموزشها را از طریق فضای مجازی دنبال میکنند و حضور حداقلی دانش آموزان هم برای رفع اشکال و تمرین خواهد بود.
بعد از مدتها بالاخره شبکه ملی دانش آموزی(شاد) راه اندازی شد تا مرجع رسمی آموزش مجازی دانشآموزان و فعالیتهای تعلیم و تربیتی آنها باشد، اما در گامهای اولیه چندان موفق ظاهر شد و به اذعان معلمان و دانشآموزان قطع شدن اینترنت حین درس یکی از مشکلات اصلی این نوع آموزش بود و نگرانی از همین موضوع هم موجب میشود تا برخی این نوع آموزش را کارآمد ندانند و با وجود هر شرایطی آموزش حضوری را بر غیرحضوری ارجحیت دهند.
حسن الحسینی مسئول پروژه شاد در این باره در گفتوگو باخبرنگار آموزش و پرورش با اشاره به مشکلات زیرساختی در آموزش مجازی گفت که برای رفع این مشکلات تقسیمبندیهای زمانی برای آموزش در شبکه شاد در نظر گرفته شده است تا بار ترافیکی تعدیل شود.
او بیان کرد: طبق برنامه ریزیهای انجام شده کلاسهای درس بنابراین انتخاب استان و مدرسه در ساعات ۸:۳۰ تا ۱۰:۱۵، ۱۰:۳۰-۱۲:۴۵، ۱۳:۰۰-۱۵:۱۵ و ۱۵:۳۰۱۷:۴۵ در نظر گرفته شده اند.
بیشتر بخوانید
کمتر از ۱۰ روز به شروع سال تحصیلی کرونایی باقی مانده است و دانش آموزان در این سال تحصیلی متفاوت با سوالات و ابهامات بسیاری دوران تحصیل را آغاز میکنند و معلوم نیست این شرایط متاثر از ویروس منحوس تا کی ادامه داشته باشد بنابراین گویی همزیستی با این ویروس آن هم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی بهترین راه چاره است.
انتهای پیام/
ولی مسافرت می روید عروسی می گیرید .
ابتدایی ها کجا به مدرسه می روند
بازگشایی برای راهنمایی ها و کنکوری هاست
شخصی که بدنش ویتامین داشته باشد و مقاوم گرفتن کرونا در او احتمال کمی دارد.
هیچکی بچش رو نفرسته تا تعطیل کنن.
جامعه ای که فقط به سلبریتی ها اهمیت بده و احترام بزاره فاتحش خونده هست
ارزش معلم رو بالا ببری جامعه پیشرفت میکنه و برعکس
همه بدبختی ما از بی ارزش شدن آموزش و پرورش هست
اگه غیر حضوری و از طریق اینترنت باشه چشوچالمون درمیاد
امسالو تعطیل کنید باور کنید هیچ اتفاقی نمیفته
بخدا بچها هیچی متوجه نمیشن
اینهمه بازبودکشورچه پیشرفتی کرد همون سال تحصیلی قبل رودوره کنن مجازی
حالایکسال دیرتردیپلم بگیرن اتفاق خاصی نمی افته
در ضمن کودکان با بیماری های زمینه ای رو هم در نظر بگیرید.
فرزند من دیابتی هست. حتی ابا دارم که پسر بزرگم رو هم بفرستم مدرسه چون ممکنه ناقل بشه و بیماری رو به بقیه منتقل کنه
با تدریس غیر حضوری یا همان مجازی هم چیزی یاد نمیگیرند و جز تلف کردن وقت و اینترنت و اعصاب والدین چیز دیگری نیست.
چون اکثر مادر ها توی خونه به بچه هاشون درس یاد میدن....
اشتباه محض خواهد بود اگر والدینی فرزندش را به مدرسه بفرسته
اینکه میگن بچه های کوچک کرونا نمیگیرن دروغه
پس چطور این همه بچه های کوچک جونشون رو از دست دادن
هیچ کس نفرسته حتی اگه اجبار باشه نهایتا یه سال نره چیزی نمیشه
بچه به بهانه استفاده از برنامه شاد وارد تلگرام و ایسنتاگرام شده و کلیپ های نامناسب اینستاگرام را مشاهده می کنند.
حضور در کلاس با رعایت فاصله اجتماعی را جایگزین برنامه شاد و استفاده از موبایل کنید.