معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان گفت: امروز مردم افغانستان در دو راهی امارت و جمهوریت قرار گرفته اند و بدون شک مردم ما جمهوریت را انتخاب کرده‌اند.

 

مردم در دو راهی امارت و جمهوریت، جمهوریت را انتخاب کرده ‌اند/ حکومت موقت خوابی بیش نیستبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان در همایش گرامیداشت از عاشورای حسینی در مقر وزارت تحصیلات عالی گفت: امروز مردم افغانستان در دو راهی امارت و جمهوریت قرار گرفته اند و بدون شک مردم ما جمهوریت را انتخاب کرده‌اند.

دانش اظهار داشت: نظام جمهوریت متکی به اراده و آرای مردم است، به ارزش‌های اسلامی و به اصول و اهداف نهضت عاشورا، عدالت، برابری و آزادی نزدیک‌تر است تا امارتی که در راس آن یک فرد با اندیشه‌های تاریک استبدادی سرنوشت مردم را به گروگان بگیرد و زن و مرد با عزت این کشور را با محاکم صحرایی و با دره و شلاق مجازات کند.

معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان بیان داشت: «ما طرفدار صلح هستیم اما صلحی که جامعه ما را از عدالت و آزادی و برابری و کرامت انسانی دور و محروم نسازد. ما قبول داریم که گروه طالبان جزو مردم افغانستان هستند اما بیایند در سایه چتر قانون اساسی و نظام جمهوریت، با رای مردم در قدرت سیاسی شریک شوند.»

به گفته وی، دوره حاکمیت استبداد و سیاست های تغلب، انحصار و حذف برای افغانستان امروز جوابگو نیست. مردم افغانستان با فقر و گرسنگی می سازند اما شلاق ستم و تبعیض را هرگز تحمل نمی توانند.

معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان تاکید کرد: کسانی که در آشفته بازار سیاست، اداره موقت را خواب می بینند باید بدانند که افغانستان به عقب بر نمی گردد. اداره موقت در شرایط کنونی هیچ جایگاه قانونی و حقوقی و یا ضرورت سیاسی و اجتماعی ندارد.

دانش افزود: اداره موقت به معنای فروپاشی نظام است. کسانی که به چنین اداره‌ای دل بسته اند، در واقع طرفدار فروپاشی نظام هستند تا با یک تغییر دیگر برای سر بی‌کلاه خود کلاه پیدا کنند؛ اما این‌ها غافل از این هستند که اولا به حقوق و سرنوشت مردم خود خیانت می‌کنند و ثانیا خودشان اولین قربانیان این خیالبافی‌ها خواهند بود.

دانش یاد آور شد: طالبان امروز به تشدید خشونت می‌پردازند. آیا این علامت صلح طلبی است؟ فضای ترور و جنایت در بخش‌های وسیعی از کشور مخصوصا در ولسوالی‌ها و شاهراه‌ها به طور روزمره جان ده‌ها فرد غیر نظامی به شمول زنان را می گیرد.

معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان با اشاره به تهدید مناطق مرکزی از سوی طالبان گفت: این گروه باید بدانند که اگر پا به هزاره جات بگذارند، وارد باتلاقی خواهند شد که بیرون شدن از آن برایشان بسیار دشوار خواهد بود. مردم هزاره جات هرگز مردم جنگ طلب و طرفدار تشدید خشونت نبوده و نیستند ولی اگر خانه و سرزمین آنان مورد تعدی قرار بگیرد تا آخرین نفس از خود دفاع خواهند کرد.

دانش اضافه کرد: جالب است که طالبان و حامیان آنها گاهی حکومت را متهم به ایجاد مانع برای صلح می‌کنند! آیا حکومت و نیروهای دفاعی و امنیتی ما دست به آلاشه و به امید صلح منتظر بنشینند تا طالبان مناطق بیشتری را ویران کنند و تعداد زیادتری از هموطنان ما را شهید بسازند و در مقابل حملات آنان هیچ اقدامی نکنند؟

وی تصریح کرد: مخالف واقعی صلح گروه طالبان است و نه کسی دیگر؛ طالبان است که برای شروع مذاکرات بهانه تراشی‌های بی مورد می‌کنند.

معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان با اشاره به تحریم سران طالبان از سوی پاکستان نیز گفت: «این تحریم به چه معنی است؟ آیا اشخاص تروریست تحریم می شوند یا افراد صلح طلب و مخالف خشونت و ترور؟ ما از این نوع تحریم استقبال می‌کنیم اما انتظار داریم که این تحریم در عمل به نفع روند صلح و وادار ساختن طالبان به کاهش خشونت منجر شود.»

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.