هاشمی گفت:مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای امور بین الملل در مریوان ایجاد خواهد شد که یک الگوی مهارت آموزی با ۱۵ کشور است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، علی اوسط هاشمی معاون وزیر و رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در سفر به کردستان، با اشاره به مزیت مرزی بودن استان کردستان، گفت: مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای امور بین الملل، در مریوان ایجاد خواهیم کرد که یک الگوی مهارت آموزی با ۱۵ کشور همسایه باشد.

هاشمی با حضور در جلسه شورای مهارت استان کردستان افزود: باید مدلی تدوین شود که با آمایش مرزی و مشترک ۲ کشور انطباق داشته باشد و پوشش دهنده تقاضای بازار ۲ کشور از هم باشد.

او ادامه داد: بنا داریم این مدل را چارچوبی قرار دهیم برای توسعه مهارتی و آن را به عنوان پایلوت به ۱۴ کشور دیگر همسایه با مرز‌های ایران تعمیم داده خواهیم داد. 

هاشمی با اذعان به ظرفیت‌های بالای آب، خاک و اقلیم در استان کردستان، از ایجاد دپارتمان ملی گلخانه نوین در شهرستان دیواندره تاکید کرد: کردستان باید پایه گذار این امر مهم باشد.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور همچنین افزود: دپارتمان ملی بوم گردی را در کردستان تاسیس خواهیم کرد برای اینکه از ظرفیت مناطق، اقلیم و روستا‌های متنوع و مردمان خون گرم و مهمانپذیر کردستان، برای کل کشور پیام داشته باشیم.

برگزاری مسابقه ملی مهارت لباس اقوام ایرانی به میزبانی کردستان و برند سازی لباس اقوام، دیگر وعده علی اوسط هاشمی برای استان کردستان بود و خاطرنشان کرد: باید از برندسازی لباس کُردی برای ایجاد اشتغال استفاده کنیم.

معاون وزیر تعاون کار و رفاه، با اذعان به ثبت جهانی سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی، اظهار داشت: باید منطبق با نگاه جهان به قابلیت سنندج، در این بخش ارزش گذاری کنیم.

او با بیان اینکه استاندارد ادوات و ابزار موسیقی با ماست، معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت خود را مامور استاندارد این بخش با ایجاد دپارتمان در سنندج کرد و همچنین خواستار پیگیری برگزاری مسابقات ادوات و تجهیزات موسیقی در این شهر شد.

هاشمی در اعلام همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای با دانشگاه‌ها و مدارس، گفت: دانشگاه‌ها و مدارس استان به کارگاه‌های جدید نیاز ندارند، کارگاه‌های ما در اختیار شماست، اگر کمبود داشته باشد مجهز می‌کنیم و در اختیار کارآموزان قرار می‌دهیم.

او وجود ۱۳۵ آموزشگاه آزاد در کردستان را نقطه قوت ارزیابی کرد و از آمادگی سازمان برای ایجاد شهر مهارتی و انسجام بخشی به این مراکز خبر داد.

معاون وزیر تکاور، در این خصوی افزود:هیچ ارگان و نهادی حق ورود به آموزش را بدون استاندارد و گواهی نامه سازمان فنی و حرفه‌ای ندارد و در این زمینه هم اولویت با آموزشگاه‌های آزاد است.

هاشمی همچنین ایجاد دپارتمان ملی بورس را به کردستان واگذار و خاطرنشان کرد: باید استاندارد تربیت مربی، تجهیزات و ... از اینجا به سایر نقاط کشور تعمیم داده شود.

او با راه اندازی مرکز مشاوره شغلی در دانشگاه کردستان موافقت کرد و افزود: ۲۰۰ مرکز در دانشگاه‌های کشور فعال هستند.

ایجاد مرکز مهارتی جوار در کنار شهرک‌های صنعتی نیز از دیگر موارد موافقت رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور بود.

هاشمی در تاکید بر ضرورت مهارت آموزی در جامعه، یادآور شد: تحول شگرف در حوزه تکنولوژی جدید موجب خزان در بسیاری از مشاغل خواهد شد لذا طبق تعریف یونسکو، افراد باسواد آن دسته‌ای هستند که قدرت تغییر برای برون رفت از شرایط سخت را داشته باشند.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.