به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ صابر سالارمند دبیر انجمن داروسازان استان کرمانشاه با اشاره به وجود ۴۲۰ داروساز در استان گفت : سالانه فقط در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ۴۰ تا ۵۰ داروساز فارغ التحصیل شده و به این جمعیت اضافه میشوند.
او با بیان اینکه تاکنون موردی از بیکاری داروسازان دراستان نداشته ایم گفت : با توجه به افزایش سالانه تعداد داروسازان، باید خدمات جدیدی برای آنها تعریف شود.
سالارمند افزود: در حال حاضر ۹۵ درصد داروسازان در داروخانه تمرکز پیدا کرده اند و بهره چندانی از علم ودانش آنها در صنعت داروسازی نبرده ایم.
او ادامه داد: بر اساس استانداردها باید به ازای هر ۵۰ تخت بیمارستانی، یک پزشک داروساز در بیمارستان بکارگیری شود که این استاندارد به هیچ عنوان در کشور رعایت نمیشود.
او افزود: اگر این استانداردها رعایت شود و همچنین داروسازان به سمت صنایع داروسازی سوق داده شوند، در آن زمان به احتمال زیاد کمبود داروساز هم خواهیم داشت.
او گفت: متاسفانه در حال حاضر داروسازان در داروخانه فقط در نقش یک عرضه کننده دارو عمل کرده و مردم از دانش آنها بهرهای نمیبرند و این امر از آنجا نشات میگیرد که جایگاه مشخصی برای داروسازان در نظام سلامت تعریف نشده است.
دبیر انجمن داروسازان استان کرمانشاه گفت: همه داروسازان سمت تاسیس داروخانه میروند و سالانه در شهر کرمانشاه ۱۵ درخواست و در هر یک از شهرستانها ۱۰ درخواست مجوز داروخانه داریم و این سوال مطرح میشود که یک شهر یا استان مگر چه تعداد داروخانه نیاز دارد.
او افزود: بر اساس استانداردها به ازای هر پنج هزار نفر جمعیت، یک داروخانه نیاز است و در شهر یک میلیون نفری کرمانشاه در حال حاضر ۲۲۰ داروخانه داریم که به نسبت جمعیت کفایت میکند.
سالارمند ادامه داد: این دید غلطی است که داروساز فقط باید وارد داروخانه شود و مسئولین بهداشت و درمان باید تلاش کرده و حوزههای خدماتی جدید برای داروسازان تعریف کرده و آنها را به سمت صنعت و بیمارستانها سوق دهند .
انتهای پیام/د