به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرمانی مدیر کل استاندارد استان اصفهان در نشست اعطای پروانه کاربرد علامت استاندارد برای ریل راهآهن ذوب آهن اصفهان اظهار کرد: این شرکت یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ریل در غرب آسیا است و امروز استانداردی را کسب میکند که با نظارت تمام دستگاههای متخصص مربوط به خود تدوین شده است. در کشور ما آزمایشگاه تایید صلاحیت شدهای برای آزمودن نمونههای ریل نداشته ایم اما با حضور کارشناسان ما در ذوب آهن اصفهان انجام شد و بعد از تایید نهایی، حدود یک هفته قبل این پروانه صادر شد.
او با اشاره به پیگیریهای سازمان ملی استاندارد تصریح کرد: در سالی که به عنوان جهش تولید نامگداری شده است، استانداردسازی تولیدات ملی، افتخاری برای کشور محسوب میشود.
یزدی زاده مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: مهمترین مشکل ذوب آهن اصفهان تکنولوژی قدیمی این شرکت بود، اما در نهایت از سال گذشته تولید ریل در دستور کار ذوب آهن اصفهان قرار گرفت.
او ادامه داد: شرکت ما از روشهای مورد استفاده در کشورهای صاحب فناوری برای تولید فولاد استفاده میکند و همین ویژگی باعث ورود این شرکت به صنعت ریل شد. گاز زدایی و گوگرد زدایی که از فولاد شرکت انجام شد توانست تاثیر زیادی بر تولید محصول با کیفیت و استاندارد داشته باشد. در بخش نورد باید کارهای متفاوتی انجام میشد تا به این استاندارد دست پیدا کنیم.
در ادامه مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صمت استاندارد سازی را افتخاری برای صنایع کشور دانست و گفت: این اولین بار است که چنین محصولی در کشور تولید میشود و این افتخاری برای ما است. ما در کنار وزیر راه و شهرسازی بازدیدهایی از این واحد صنعتی داشته ایم.
به گفته این مقام مسئول ما پنجمین رتبه فارع التحصیلان فنی و مهندسی را در کشور داریم و بیش از این برای کشور انتظار داریم.
او ضمن ابراز امیدواری برای تعمیق دانش و تکنولوژی در کشور تصریح کرد: با توجه به اهمیت ایمنی خطوط راهآهن، دانش بسیار مناسبی برای آزمایش این تولیدات وجود دارد و این میتواند تاییدی بر تلاش مسئولان واحد تولیدی باشد.
همچنین نیره پیروزبخت رئیس سازمان استاندارد بیان کرد: استانداردسازی و ارتقای کیفیت اقلام فولادی از جمله موضوعاتی است که همواره مورد توجه قرار میگیرد و امروز شاهد یکی از دستاوردهای آن هستیم و این موضوع باید مورد توجه تمام صنایع قرار بگیرد.
او این اتفاق را نشان رویکرد جدید استاندارد دانست و گفت: دستگاهها میتوانند استانداردهایی را که به صورت داخلی تدوین کردهاند به این سازمان ارایه کنند تا با همراهی سازمان ملی استاندارد به استاندارد ملی تبدیل شود. مدتی قبل با تاسف درباره تولید ریل صحبت میشد چرا که شک و شبهههایی درباره آینده و فروش آن وجود داشت، اما استانداردسازی مناسب میتواند باعث افزایش حضور تولیدکنندگان داخلی در سطح بینالمللی شود.
پیروزبخت تصریح کرد: مدتی قبل مصوب شد که هر محصولی برای تولید باید استاندارد مشخصی داشته باشد؛ مفهوم استاندارد در صنایع کشور جا افتاده و امروز شاهد آن هستیم، اما راه زیادی در پیش داریم. بسیاری از تولیدات شامل استاندارد نیستند، اما خودشان باید به سمت دریافت استاندارد حرکت کنند.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: توسعه استاندارد یکی از معیارهای توسعه صنایع است و توسعه این مهم میتواند به بهبود شرایط کمک کند.
انتهای پیام/