جمالی نژاد در گفت‌وگوی مشروح با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

لایحه اصلاح ماده ۱۰۰ قانون شهرداری؛ کابوس سازندگان متخلف

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در گفت‌وگوی مشروح خود با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره موضوعات مختلفی صحبت کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود هفت ماه است که ویروس منحوس کرونا مهمان ناخوانده جهان و کشور ما شده است؛ مهمانی که متأسفانه خرج نسبتا زیادی بر گردن میزبان گذاشته است. روستاها و دهیاری‌ها یکی از آسیب دیدگان جدی ویروس کرونا به شمار می‌روند و با توجه به وظایف دهیاری‌ها، به عنوان متولی اصلی اداره روستاها، در انجام اقدامات پیشگیرانه و لزوم هماهنگی با دستگاه‌های ذی ربط، مهم‌ترین اقدامات این حوزه، در کنترل و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در گفت‌وگوی مشروح ما  با  مهدی جمالی نژاد، رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور بررسی شد که در ادامه می‌خوانید.

 باشگاه خبرنگاران جوان: در حال حاضر آخرین وضعیت شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مقابله با کرونا به چه صورت است؟

جمالی نژاد: اهم اقدامات صورت گرفته برای مقابله با کرونا در سطح ملی و محلی است، معرفی ۱۰۰ هزار نفر از صاحبان کسب و کار‌های خسارت دیده از کرونا ویروس و شاغلان این رسته‌ها در مجموعه شهرداری‌ها جهت استفاده از تسهیلات به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور،  ابلاغ ۱۸ راهنما و دستورالعمل‌ بهداشتی درخصوص فاصله گذاری اجتماعی و الزامات سلامت محیط و کار در موضوعات مرتبط با مدیریت شهری از جمله اقدامات سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور است، همچنین  تفاهم نامه‌ای  با معاونت بهداشت وزارت بهداشت جهت واکسیناسیون هپاتیت B به منظور ایمن‌سازی اقشار در معرض خطر به ویژه کارکنان زحمتکش حوزه خدمات شهری شهرداری‌های کشور منعقد شده است.

تشکیل ستاد مقابله با کرونا ویروس و برگزاری جلسات مستمر در روستا با حضور دهیاران/لایحه اصلاح ماده صد قانون شهرداری؛کابوس سازندگان متخلف

با تشکیل ستاد مقابله با کرونا ویروس، جلساتی مستمر در روستاها با حضور دهیاران، اعضای شورا‌های اسلامی روستا، مراکز بهداشت و خانه‌های بهداشت روستایی، فرمانده پاسگاه انتظامی، پایگاه بسیج روستا، هیأت‌های اندیشه ورز، خیرین روستایی و ... به صورت مستمر برگزار می‌شوند.

همچنین  آموزش و فرهنگ‌سازی برای رعایت بهداشت فردی و عمومی در روستا‌ها از طریق نصب بنر در سطح روستاها و تهیه و توزیع جزوات و بروشور‌های آموزشی انجام می‌شود و آگاه‌سازی روستاییان برای عدم تشکیل اجتماعات و حضور در اماکن شلوغ و پرتردد به‌ ویژه ادارات و دستگاه‌های دولتی نیز به صورت مداوم انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید


باشگاه خبرنگاران جوان: آیا همه دهیاران پاداش مقابله با کرونا را دریافت کردند؟

جمالی نژاد: پاداش مقابله با کرونا به تمامی دهیاران و همچنین خانواده‌های دهیاران شهید خدمت در هفته دهیاری متناسب با ساعت فعالیت آن‌ها اعطا شده است. همچنین به منظور تقدیر از زحمات جهادگرانه دهیاران خدوم در زمینه همکاری با دستگاه‌های اجرایی در موضوع مقابله با شیوع کرونا در مناطق روستایی، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در هفته نکوداشت شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در نیمه تیرماه با صدور ابلاغیه‌ای به استانداری‌های سراسر کشور مقرر کرد که مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به عنوان پاداش با تصویب شورای اسلامی روستا از محل اعتبارات دهیاری‌ها متناسب و در چارچوب منابع اعتباری به دهیاران پرداخت شود. همچنین دهیاران پاره وقت نیز متناسب با ساعات کاری تعیین شده از این پاداش بهره‌مند شدند.

تشکیل ستاد مقابله با کرونا ویروس و برگزاری جلسات مستمر در روستا با حضور دهیاران/لایحه اصلاح ماده صد قانون شهرداری؛کابوس سازندگان متخلف
باشگاه خبرنگاران جوان: گزارش اخیر باشگاه خبرنگاران جوان درباره ساخت و‌ساز‌های غیرقانونی در لواسان، واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت، برنامه معاونت عمرانی وزارت کشور و‌ سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در این زمینه چیست؟

جمالی نژاد: برای رسیدگی جدی به تخلفات ساختمانی و رفع ابهامات قانونی، لایحه اصلاح ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ از سوی وزارت کشور به هیأت دولت تقدیم شده و با همفکری دیوان عدالت اداری پیگیر بررسی آن در کمیسیون خاص کلانشهر تهران و سایر کلانشهر‌های دولت هستیم. وجود برخی ابهامات و نواقص در ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها موجب پیچیدگی اداری و اطاله زمان بررسی در کمیسیون‌ها، افزایش پرونده‌ها در دیوان عدالت اداری و عدم صدور به موقع پایان کار توسط شهرداری‌ها شده که رفع این مسائل مستلزم نگاهی همه‌جانبه است و وزارت کشور برای رفع این مشکلات و با اخذ نظرات مراجع ذی‌ربط لایحه اصلاح ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها را تهیه و برای سیر مراحل قانونی تصویب و آن را تقدیم دولت محترم کرده است.

در این لایحه پیش بینی شده است تا همکاری و هم‌افزایی شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط در جلوگیری از ساخت و ساز‌های غیرمجاز افزایش حداکثری پیدا کند. این لایحه با توجه به آسیب شناسی‌های صورت گرفته و مشخص شدن برخی نواقص این ماده در شهر‌ها با رویکرد پیشگیری، جلوگیری و برخورد جدی، قاطع و بدون اغماض در حوزه ساختمانی در حریم و محدوده شهر‌ها و با همکاری مدیران و کارشناسان دستگاه‌های ذی‌ربط و صاحبنظر در حوزه مدیریت شهری از جمله دیوان عدالت اداری، شورای عالی استان‌ها، شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران تهیه و تقدیم هیأت وزیران شده است.

تشکیل ستاد مقابله با کرونا ویروس و برگزاری جلسات مستمر در روستا با حضور دهیاران/لایحه اصلاح ماده صد قانون شهرداری؛کابوس سازندگان متخلف

در این لایحه تأکید شده است که دستورالعمل‌های مرتبط با ماده ۱۰۰ قانون شهرداری‌ها متناسب با برخی تفاوت‌های منطقه‌ای و شرایط متنوع جغرافیایی کشور تهیه شود که این موضوع امکان برخورد با تخلفات در نواحی خاص و ویژه را میسر می‌سازد.

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به شرایط زلزله خیزی اکثرمناطق کشور و به صرفه بودن استفاده از خانه‌های پیش ساخته، چرا از این پروژه که در اصفهان پتانسیل تولیدش وجود دارد (شرکت دانش بنیان خانه‌های پیش ساخته) استفاده و حمایت نمی‌شود؟

جمالی نژاد: استفاده از خانه‌های پیش ساخته متناسب با مراحل مدیریت بحران دارای کاربرد‌های فراوان اعم از ایجاد مراکز فرماندهی و مدیریت عملیات تا اجرای آن‌ها به عنوان مراکز اسکان موقت است. ظرفیت‌ها و تولید خانه‌های پیش ساخته در کشور در حال حاضر به سطحی رسیده است که ایجاد آن‌ها با استفاده از فناوری‌های بومی داخلی به صورت فراگیر و قابل اطمینان میسر شده است. تجربه استفاده از این خانه‌ها بیشتر در ایجاد مراکز خدماتی و بعضا انتظامی بوده است؛ لذا کاربرد ساختمان پیش ساخته نسبت به قبل از تنوع زیادی برخوردار است و تنها محدود به خانه‌های مسکونی نیست و کاربرد‌های خدماتی، تجاری، اداری، درمانی و ... هم دارد و تنها به واحد‌های مسکونی محدود نمی‌شود.

در حوزه مدیریت بحران با اتکاء به دانش فنی و داخلی امکان استفاده از آن‌ها برای حوزه بازسازی به صورت دائمی و موقت در اسکان آسیب دیدگان میسر است. این اقدام نیازمند پیش اندیشی و برنامه ریزی در شرایط اضطراری و بحران است تا به محض اطلاع از وقوع حوادث بتوان در کوتاه‌ترین زمان ممکن از این امکان بهره جست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۳ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
من یک سازنده هستم با این کاری که شهرداری ها می کنند عملا دارند شهرداری رو به یک غول مانند می کنند و سازنده ها هم اگر در این بازار بمانند مثل رستم و میدان هم می شه همون هفت خوان رستم ... علی برکت ا...
Iran (Islamic Republic of)
شکوفه پزشکزاد
۱۶:۴۱ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
نخیر‌ماده‌صد‌شهرداری‌کیسه‌دوختن‌واسه‌پول‌فقرا‌و‌باج‌پولدارها‌ربطی‌به‌قانون‌نداره‌‌‌
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۷ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
خیلی جالبه واحد خلاف با هماهنگی زمینهای فاقد سند ، سازنده هر چند طبقه درست میکنه وخیلی راحت می فروشه وهیچ نظارتی نیست فقط سوال بنده اینه ، کارمند واحد خلاف هر طبقه چقدر می گیره تا اجازه میده این اپارتمانها غیر قانونی و غیر استاندار ساخته بشه
Singapore
داود
۱۵:۵۲ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
قانون ماده ۱۰۰ فعلی شهرداری با یازده تبصره ذیل آن کاملترین و کارآمدترین قانون همه شمول است که متاسفانه کمر به خراب نمودن آن بسته اند و بی شک جایگزین آن مبهم و با اشکالات زیاد طالع فسادی خواهد شد که مثل همه چیزهای دیگر بعدها در تلویزیون بازگو کنند و بگویند یادش بخیر!!!!!...
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۴:۰۹ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
فقط دارن سازند از بازار ساخت فراری میدن و مجبورش میکنن که وارد کار دلالی بشه واقعا دیگه ساخت نمی صرفه والا وقتی ساخت بیاد پایین تقاضا هم بیشتر میشه و میشه عامل گرانی
بجای این کارها زمن کوچک افراز نکنن و تحویل مردم ندن که سازنده مجبور به تخلف نشه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۵۸ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
نهایتا سازندگان نمی سازن وپول میارن تو بازار دلالی اونوقت چی میشه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۱ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
همش جلوگیری نکنید طرحی بدهید که همه ساختمانهای مناطق قدیمی ده طبقه بشوند ولی تمامی آبشن ها را داشته باشند . در عوض کوچه و خیابانها را عریض تر کنید. واحدهای هر بلوک ۲۵ متر تا ۱۲۰ متر باشند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۷ ۰۸ شهريور ۱۳۹۹
والا بیشتر شبیه کابوس شهرداری هاست
آخرین اخبار