رئیس جمهور گفت: اینکه آمریکا در سازمان ملل بخواهد تحریم تسلیحاتی را ادامه دهد و فقط غیرخودشان یک رأی داشته باشد، این به معنای موفقیت و قدرت دیپلماسی ایران است.

به گزارش  حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در نشست با مدیران ارشد رسانه‌ها اظهار کرد: بسیار علاقه‌مند بودم در هفته دولت در این سبک در خدمت رسانه‌ها باشم، البته گاهی وقت‌ها با نماینده‌های شما برنامه داریم و در جلسه مطبوعات سوالات را مطرح می‌کنند امروز در سطح عالی و بالای رسانه‌ها در خدمتتان هستیم.

او افزود: هفت سال از عمر دولت‌های یازدهم و دوازدهم گذشته و کمتر از یک سال فرصت خدمت برای ما باقی مانده است. بسیار مهم است که ببینیم در طول هفت سال گذشته چه اقداماتی شده و دولت به معنی عام کلمه چه خدماتی کرده و دستگاه اجرایی چه اقداماتی را انجام داده و چگونه باید این خدمات را به مردم ارائه کنیم، چون ارائه خدمت بدون مقایسه زمانی یا مقایسه با دولت‌های پیشین همچنین ضرورت تبیین شرایطی که ما در آن قرار گرفته ایم، برای مردم کمی سخت و مشکل است.

رئیس جمهوری یادآور شد: از آغاز دولت تا امروز که سخت‌ترین شرایط را در رو به روی خود می‌بینیم در آغاز دولت اولین دولتی هستیم که بعد از انقلاب در شرایط تحریم کارمان را شروع کردیم تقریبا تحریم‌ها از سال ۹۰ شروع شد و در ۹۲ ما در شرایط تحریم دولت را آغاز کردیم شرایط اقتصادی، سیاسی برای همه شما روشن است. در طول این هفت سال ما سال اول و دوم در شرایط تحریمی بود ۹۳ تا اواخر ۹۴ و بعد هم از سال ۹۷ در تحریم بسیار شدید و بی سابقه بودیم علاوه بر این که اواخر سال گذشته با موضوع کرونا مواجه شدیم.

او ادامه داد: ما در ادامه با موضوع کرونا مواجه شدیم یعنی هم شرایط را باید مدنظر قرار دهیم و هم خدمات را با خدمات گذشتگان مقایسه کنیم. جایی ممکن است خدمت ما بیشتر بوده، جایی کمتر بوده و جایی ممکن است نقطه قوت ما بوده و جایی نقطه ضعف. اما در عین حال هر موفقیتی داشتیم در سایه حضور و تلاش مردم و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب بوده است.

رئیس جمهوری با بیان این که نقاط قوت تعلق به ملت دارد و نقاط ضعف تعلق به خودمان، گفت: در این هفت سال نکاتی برای تاریخ کشور چه از لحاظ اقتصادی، سیاسی وجود دارد که می‌توان گفت شرایط استثنایی بوده است. به هر حال بعد از ۶۰ سال در این دولت صادرات غیرنفتی بر واردات پیشی گرفت. ۶۰ سال بی‌سابقه بوده است از زمان دولت مرحوم مصدق تا زمان ما.

روحانی گفت: به هر حال در ۲۶ سال بی سابقه بوده که ما ۲ سال تورم تک رقمی داشته باشیم، در سال ۹۵ و ۹۶ ما در شرایطی بودیم که در سال ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی در جهان را داشتیم این هم باز کم نظیر است. اینهایی که من می‌گویم یا کم نظیر است یا بی نظیر در یا در فرصت زمانی خود فوق العاده است.

رئیس دولت تدبیر و امید یادآورشد: تا پایان این دولت ۲ هزارمگاوات بر ظرفیت تولید برق کشور افزوده می‌شود که در دولت‌های قبلی بی سابقه است البته همه دولت‌ها خدماتی داشتند که می‌توانیم آنها را مقایسه کنیم.

او با اشاره به اقدامات دولت در بخش آب اظهارداشت: تا پایان دولت بالای ۵۰ سد را افتتاح خواهیم کرد. این مقایسه‌ها کار خود رسانه است نه کار دولت، دولت عمل خود را انجام داده است، اما تبیین با رسانه‌هاست و نقد هم بر عهده رسانه‌ها است. شما کار را هم نقد و هم تببین می‌کنید اما اگر کار درست تبیین نشود، نقد بر واقعیت نمی‌نشیند.

روحانی ادامه داد: اول باید واقعیت را تبیین کنیم و خبر آن را درست به مردم ارائه کنیم. بعد بر روی آن واقعیت باید انتقاد و نقد دلسوزانه کنیم و راه حل را هم بگوییم.

از نقد رسانه‌ها استقبال می‌کنیم

او اضافه کرد: در این فرصت باقی مانده مثل گذشته از نقد رسانه‌ها استقبال می‌کنیم و می‌دانیم اگر از روی دلسوزی ها نقد صورت بگیرد موجب تصحیح، کمال و بهبود امور خواهد شد.

رئیس جمهوری گفت: در هر دولتی و مقطعی اگر ما انتظارات مردم را بیش از حد بالا ببریم همیشه شکست خوردیم یعنی هر دولتی هر مقدار بتواند بالاترین خدمت را بکند اما اگر در نظر مردم انتظارات مردم را بالاتر ببریم ما شکست خوردیم.

روحانی یادآورشد: انتظارات باید در حد امکان پذیر جامعه و در حد واقعیت‌های جامعه باشد. منابع ما محدود است اگر انتظارات را بالاتر از منابع موجود ببریم همیشه شکست خورده و عقب ماندیم. در نتیجه فاصله بین انتظارات و واقعیت ها حاصل شده و باعث ایجاد یاس و سرخوردگی می‌شود. هرچه انتظارات را بالا ببریم نتیجه نهایی سرخوردگی مردم می شود. بنابراین بسیار مهم است که انتظارات را چگونه ما مطرح کنیم.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه مهم است که رسانه‌ها چگونه انتظارات را مطرح کنند، افزود: فرصت کرونا که دوران سختی برای مردم ما بوده وهست، یکی از فرصت‌هایی که برای مردم ما ایجاد کرد، هم‌نوایی و هم‌صدایی همه از جمله دولت و رسانه‌ها در مبارزه با این بلیه بود.

روحانی تصریح کرد: همصدایی به وجود آمده بین دولت و رسانه‌ها بعد از شیوع کرونا آثار خوبی می‌تواند داشته باشد و موجب وحدت و همدلی در جامعه شود.

او به هدفگذاری دولت برای تحقق جهش تولید اشاره کرد و گفت: هدف مهم دشمن از سال ۹۷ این بود که با تحریم شدید موجب به‌هم‌ریختگی و بحران در جامعه و فروپاشی نظام به معنای واقعی کلمه شود.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه همه ما باید این واقعیت را برای مردم تبیین کنیم که دولت و ملت در برابر دشمن پیروز شدند، افزود: اجازه ندادیم بحران ایجاد شود و به سمت فروپاشی حرکت کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: البته به طور طبیعی، تحریم سختی‌ها و مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده اما در عین حال در دوران تحریم و کرونا ما امروز شاهد هستیم که در چهارماهه اول سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، هم صنعت، هم کشاورزی و هم در بخشی از خدمات نسبت به سال گذشته رشد داشتیم.

رئیس جمهوری در ادامه این نشست به سوالات  مدیران ارشد رسانه ها پاسخ داد. محمدرضا نوروزپور مدیرعامل ایرنا به عنوان نخستین چهره رسانه ای اظهار کرد: به رغم دستاوردهای زیادی که دولت تدبیر و امید داشته در محافل رسانه‌ای دولت شما را دولت دیپلماسی، مذاکره، سیاست خارجه می‌شناسند بزرگترین دستاورد دولت همچنان در ذهن مردم برجام است.

او ادامه داد: مردم متوجه شدند کشور ما برای اولین بار در طول تاریخ با ۶ کشور قدرتمند دنیا سال‌ها مذاکره کرد و در دولت شما این مذاکرات شدت گرفت و به نتیجه رسید. فارغ از به نتیجه رسیدن آن که برجام بود، نفس این مذاکرات با ۶ قدرت جهانی بی‌نظیر بود مذاکراتی که رفت و برگشت، چالش و گفت وگو داشته است، خودش یک موفقیت بزرگ بود.

نوروزپور افزود: برجام ثمرات زیادی داشت در همین دوره جنابعالی توان دفاعی کشور هم افزایش پیدا کرد، پهپاد بسیار پیشرفته و برتر آمریکا توسط موشک‌ها ساخت داخل و متخصصان همین کشور در همین دولت ساقط در وزارت دفاع ما ساقط شد. اما یک بخش‌هایی از این دستاوردهای گفته می شود ولی در بخش دیگری نادیده گرفته شده است می‌توانیم این را بگوییم که در دوله شما توازنی برقرار شد بین دو بال دیپلماسی و توان دفاعی کشور، از یک منظر وجه جمال قدرت پیدا کرد و هم جلالی آن، آیا شما این توازن را در حد اعلا می دانید؟

رئیس جمهوری در پاسخ به اظهارات نوروز پور گفت: آنچه برای کشور مهم است قدرت است کشور باید توانمند و قدرتمند باشد و هم در بخش اقتصادی،  سیاسی و دفاعی در همه زمینه ها باید توانمند باشد. وقتی می‌گوییم در محصولات کشاورزی از ۹۷ میلیون تن به ۱۳۰ میلیون تن رسیدیم عین قدرت است، یعنی کشور توانسته از لحاظ امنیت غذایی یک قدم بزرگ بردارد. یعنی در عرض هفت سال ۳۰ درصد نسبت به کل تاریخ کشور افزایش داشته‌ایم که این قدرت است.

او اظهار کرد: وقتی که در بخش دفاع توانمندی دفاعی رفته بالا، ما در پدافند هوایی دفاعی باور ۳۷۳ را تولید کردیم که یک چیزی بالای اس ۳۰۰  است،  این یعنی قدرت و توانمندی.  وقتی ما ناوچه زیردریایی  موشک کروز دریایی را هفته قبل رونمایی کردیم که هزار کیلومتر است این را مقایسه کنید با زمان جنگ یا یکسال پیش توانمندی ما در یکسال پیش در کروز دریایی البته ۳۰۰ کیلومتر شاید کمی بیش از یکسال بوده به هزار رسیده است یعنی همه توانمندی ها برای ما مهم است.

 روحانی در ادامه گفت:‌یکی هم قدرت دیپلماسی است این که ما قادریم در سازمان ملل رو به روی آمریکا بایستیم و مقابله کنیم و موفقیت بدست آوریم. این ارائه قطع نامه علیه ایران آن هم درباره تحریم تسلیحاتی این‌ها ۴۲ سال تبلیغ  کردند که ایران سلاحش به نفع کشورهای منطقه نیست، بیایند در سازمان ملل بخواهند این تحریم تسلیحاتی را ادامه دهند و فقط غیرخودشان یک رای داشته باشند این به معنای موفقیت و قدرت دیپلماسی ایران است.

او تصریح کرد: در مذاکرات هسته ای هم ما یک موفقیت بدست آوردیم. علت این که اسرائیل، آمریکا و عربستان این همه دل نگران بودند و ترامپ را وادار کردند برجام را بشکند، آن است که بعد از برجام گشایش برای کشور ایجاد کرد که بسیار تاثیرگذار بود.

روحانی با تاکید بر قدرت ملی کشور اظهارداشت: قدرت ملی یک بخش سیاست و سیاست داخلی و خارجی ماست و یک بخش اقتصادی و فرهنگی و قدرت دفاعی و نظامی است. این ها در کنار هم است.  در قدرت علمی شما می‌بینید در فناوری پیشرفت ما در این هفت سال چقدر است آنچه مهم است و باعث افتخار است این است که روز به روز این قدرت ملی را بیشتر کنیم وقتی قدرت ملی بالا می‌رود، بازدارندگی ما در برابر دشمنان بیشتر می‌شود.

باید از خام فروشی و اتکا به نفت خام فاصله بگیریم

رئیس دولت تدبیر و امید در پاسخ به سوالی درباره وابستگی بودجه به نفت گفت: نکته مهم این است که ما کشور را به شرایطی برسانیم که به یک محصول وابسته نباشیم،  محصولی که بتوانیم بگوییم هنوز ماده خام است. ما هم وابسته به تک محصول نفت بودیم هم نفت خام بود یعنی از چاه‌ها استخراج می کردیم و در اختیار می‌گذاشتیم.

روحانی افزود: آن چه برای ما مهم است ما نباید به تک محصول متکی باشیم یعنی اگر نفت است، چیزهای دیگر هم باشد. در کنار نفت پتروشیمی هم بتواند بروز  و ظهور پیدا بکند. نکته دوم این است که آن محصول را خام نفروشیم. اگر تبدیل به فراورده شود چیزی نیست که حتما میخواهیم اگر نفت خام به بنزین و گازوییل تبدیل شود اینها را بفروشیم کار خوبی است و حتما ادامه می دهیم.

او اظهار کرد: ما میعانات را به بنزین تبدیل می کنیم. نفت خام را به گازوییل و بنزین تبدیل می‌کنیم. ما کشوری هستیم که ۷ سال پیش هم در بنزین و هم گازوییل وارد کننده بودیم. کل محصول بنزین ما در روز حدود ۵۴ میلیون لیتر بود الان به ۱۰۸ میلیون لیتر رسیدیم و بالاتر از این هم تا پایان دولت می‌توانیم برسیم.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: در بنزین هم خودکفا شدیم و هم صادر می کنیم. در گازوییل وارد کننده بودیم الان سه سال است که گازوییل صادر م‌ کنیم. بنابراین مهم است که از نفت فاصله بگیریم ولی مقصود نفت خام است که از آن باید فاصله بگیریم.

روحانی تاکید کرد: در بودجه سال گذشته اتکای ما به نفت ۹.۹ بوده است یعنی اتکای ما به نفت در طول ۴۲ سال برای اولین بار تک رقمی شده است اگر تحریم نبود دیرتر به این نکته می‌رسیدیم ولی اگر هم تحریم نبود، مصوبه ای که برای صندوق توسعه ملی داریم که هر سال دو درصد دو درصد بالا می رود خود آن هم جلو ما را می‌گیرد یعنی ما صادر می‌کنیم ولی پول آن داخل صندوق توسعه ملی می‌رود.

او تصریح کرد: ما باید از خام فروشی فاصله بگیریم و اتکا بودجه ما به نفت باید برداشته شود. الان اتکا چندانی نداریم یعنی ۹ درصد چیزی نیست امسال هم کمتر از سال گذشته شود بنابراین جزو برنامه های دولت این است که ما از خام فروشی و اتکا به نفت خام فاصله بگیریم.

رئیس جمهوری  گفت: یک برنامه ای تدوین کردیم که به زودی نهایی و اعلام می‌کنیم که البته این برنامه چارچوب برای یک سال پایانی دولت است. برنامه پایانی دولت خودمان را اعلام می کنیم البته خود به خود با ساختار بودجه به مجلس می‌رود ولی برای امسال و سال آینده چارچوب خوبی است و نشان می دهد که دولت در این مسیر تلاش می‌کند.

رئیس‌جمهوری در پاسخ به سوالی درباره تحقق بیانات رهبر معظم انقلاب در دولت تدبیر و امید گفت: مقام معظم رهبری همیشه رهنمود‌هایی برای همه دولت‌ها دارند و برای ما هم از آغاز داشته‌اند و به نظر من مهمترین توصیه ایشان در این هفت سال اقتصاد مقاومتی بود.

روحانی به تاکیدات مکرر رهبری بر موضوع اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: الان اقتصاد کشور نسبت به هفت سال پیش مقاوم‌تر شده و در برابر تکانه شدید تحریم آمریکا که فکر می‌کردند با آن می‌توانند نظام را از بین ببرند، با وجود مشکلات توانستیم بایستیم.

او  مبارزه با فساد را از دیگر موضوعات مورد تاکید رهبر انقلاب از سال‌ها پیش عنوان کرد و گفت: دستگاه‌های مختلف مثل قوه قضائیه، نهاد‌های نظارتی و دولت هر کدام در این رابطه وظایفی دارند که وظایف خود را انجام می‌دهند. بالاترین کاری که این دولت در مبارزه با فساد انجام داد، توسعه دولت الکترونیک و شفاف‌سازی و قرار دادن اطلاعات در اختیار مردم به صورت شفاف بود.

رئیس دولت تدبیر و امید اظهار کرد: اینکه در چارچوب شفاف‌سازی، اطلاعات مربوط به اقدامات دولت در اختیار افکار عمومی قرار گیرد و رسانه‌ها برای نقد آزاد باشند، همه این‌ها به مبارزه با فساد منجر می‌شود.

امیدواریم لوایح سه گانه در مجلس یازدهم تصویب شود

او به ارائه لایحه شفافیت، لایحه تعارض با منافع و لایحه مبارزه با فساد اداری به مجلس دهم اشاره و تصریح کرد: فرصت تصویب این لوایح در مجلس دهم فراهم نشد و این لوایح را به مجلس یازدهم هم ارائه کردیم و امیدواریم این لوایح در مجلس یازدهم تصویب شوند و این‌ها یک کار بزرگ در مبارزه با فساد هستند.

رئیس‌جمهوری، کاهش مراجعه حضوری مردم به ادارت و استفاده از فضای مجازی و سایبری را عامل کاهش فساد دانست و گفت: اگر کار‌ها از طریق فضای مجازی و سایبری انجام شود خیلی از مفاسد از بین می‌رود.

روحانی تصریح کرد: اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم تلاش کردیم سهام در بورس عرضه شود یک دلیل آن جلوگیری از فساد است. به طور مثال وقتی شستا را در بورس عرضه می‌کنیم برای همه وضعیت شرکت‌ها و سود و زیان آن‌ها روشن می‌شود.

او با بیان اینکه عرضه شرکت‌ها در بورس مانع بزرگی در آلوده شدن آن‌ها به فساد است، گفت: قوه قضائیه در مبارزه با فساد کار خود را باید انجام دهد و دولت هم در کنار آن برای تحقق مساله شفافیت و توسعه دولت الکترونیک تلاش می‌کند.

رئیس‌جمهوری به تاکیدات رهبری برای توقف خام‌فروشی اشاره کرد و افزود: دولت در این راستا کار‌های بزرگی انجام داد.

روحانی، تامین امنیت غذایی را نیز مورد تاکید رهبری عنوان کرد و گفت: امنیت غذایی از حدود ۵۰ درصد به ۸۱ درصد رسیده و الان ۸۱ درصد کالری مصرفی ما داخلی است.

او تاکیدات رهبری در حوزه افزایش قدرت دفاعی و توانمندی ایستادگی سیاسی در برابر دشمنان را یادآور شد و گفت: ما در حد توان قدم‌های خوبی برداشتیم و امیدواریم در یک سال باقی مانده هم بتوانیم این روند را ادامه دهیم.

مهدی شفیعی مدیرمسئول روزنامه ایران دیگر چهره رسانه‌ای بود که به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت.

او گفت: ما در ماه گذشته به شدت شاهد کاهش اعتبار دولت آمریکا و شخص رئیس جمهور این کشور در سطح جامعه جهانی و در داخل این کشور هستیم. در هفته‌های اخیر سیاست فشار حداکثری آمریکا کاملا شکست خورده است، اما با این وجود آقای ترامپ در فشار رسانه‌ای مدعی است که ظرف سه هفته می‌تواند با ایران توافق کند. اما ایران است که منتظر انتخابات آمریکا و شکست اوست. پاسخ شما به وی چیست و چه سرانجامی را برای برجام و تحریم پیش‌بینی می‌کنید.

رئیس جمهوری با بیان اینکه فشار حداکثری از دید همه صد درصد شکست خورده است، گفت: فشار حداکثری برای این بود که دولت ایران را مجبور کنند در حال ضعف، پای میز مذاکره برود. می‌گفتند ما توافق قبلی را که کنار می‌گذاریم به ایران فشار می‌آوریم که در این حالت فشار، دولت را پای میز مذاکره می‌آوریم.

روحانی گفت: آن‌ها مانند همین کار را در اواخر سال ۹۳ و ۹۴ هم انجام دادند یعنی قیمت نفت را پایین آوردند و به یک سوم و یک چهارم رساندند برای اینکه ما برای توافق در فشار قرار بگیریم که البته تاثیر نداشت آن کار را هم اسرائیل و عربستان طراحی کرده بودند و نقشه‌های آن‌ها الان مشخص شده است.

رئیس جمهوری بیان کرد: هدف آن‌ها این است که ما را در حال قدرت دلار و ضعف ریال پای میز مذاکره بکشانند. این کار امکان‌ناپذیر است و آن‌ها دیدند که این کار عملی نشد. یعنی در سال ۹۷ و ۹۸ کشور اداره شد و در سال ۹۹ هم ان‌شاءالله اداره می‌شود و بعد هم اگر لازم باشد اداره می‌شود.

روحانی گفت: آمریکایی‌ها در هدفی که در تحریم حداکثری داشتند دچار شکست قطعی شدند. آن‌ها می‌خواستند دنیا به سمت آن‌ها بیاید یعنی آمریکا می‌خواست علیه برجام کار کند و فکر می‌کرد اروپا و دیگران هم پشت سر آن‌ها می‌آیند، ولی هیچ‌کس قبول نکرد. امروز در سازمان ملل و در مجامع جهانی وقتی که بحث برجام مطرح می‌شود اگر کشور‌های مختلف حضور دارند به غیر از آمریکا و یکی دو کشور که جزو اذناب آن هستند، همه با آمریکا مخالفت می‌کنند.

رئیس دولت تدبیر و امید گفت: بنابراین آمریکا از لحاظ سیاسی پیروز نشد و از لحاظ ایجاد بحران در جامعه هم که می‌خواست ایران را به بحران بکشاند و مردم به خیابان‌ها بیایند و در برابر نظام بایستند هم دچار شکست قطعی و حتمی شد. البته مردم را قدری به زحمت انداختند و خودشان هم در دنیا بی‌آبرو شدند.

دولت بعدی‌آمریکا هر کس باشد حتما به فکر راه حل جدید می‌افتد

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: به نظر من دولت بعدی آمریکا، چه جمهوری‌خواهان باشند و چه دیگران روی کار بیایند حتما به فکر یک راه‌حل جدید می‌افتد، چون این راه جواب نداده است و شرایط تغییر خواهد کرد. آن‌ها ناچارند که شرایط را تغییر بدهند. اما ما فعلا بر مبنای اینکه این تحریم هست و باز هم ادامه پیدا می‌کند، کشور را اداره می‌کنیم. ما می‌توانیم کشور را اداره کنیم همانطور که در این سه اداره کردیم.

روحانی یادآور شد:‌همانطور که شما در مطبوعات هم می‌دیدید برخی از دوستان ما در سال ۹۷ پیش‌بینی تورم سه رقمی می‌کردند. من الان نامه‌های برخی از اقتصاددانان را دارم که برای من نوشته‌اند که با این روند شما در سال ۹۸ دچار تورم سه‌رقمی می‌شوید. ما دچار این تورم نشدیم. در سال ۹۸ برعکس شد و در ماه‌های آخر ۹۸ تورم کاهش پیدا کرد و بعد از سه ماهه اول ۹۸، در ماه‌های بعد تورم کاهش پیدا کرد.

رئیس جمهوری گفت: الان تورم سالانه ما در این ماه که اعلام شد، ۲۵ درصد است. بنابراین، پیش‌بینی‌هایی که برخی از اقتصادانان داخلی ما در این زمینه می‌کردند اینگونه نشد. مردم ما ایستادگی، مقاومت و تحمل کردند دولت ایستادگی کرد. ملت یکپارچه شد.

روحانی افزود: اگر الان شرایط ما را در مبارزه با کرونا با بقیه کشور‌ها مقایسه کنیم در بعضی زمینه‌ها حتی جلوتریم و در برخی زمینه‌ها نیز با کشور دیگر مساوی هستیم. هر چقدر نیازمندی در کرونا داشتیم در داخل تولید کردیم و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز به ما کمک کردند و کار عظیم و بزرگی انجام گرفته است.

رئیس جمهوری عنوان کرد: به هر حال اروپا و آمریکا با این همه تجهیزات، امکانات بهداشتی و پولی که خرج کردند به روز‌هایی رسیدند که در تخت بیمارستانی دچار کمبود شدند، ولی برای ما چنین اتفاقی نیفتاد. ما حتی در بدترین شرایط که در موج دوم در برخی شهر‌ها پیدا کردیم، همیشه تخت خالی داشتیم.

روحانی یادآور شد: ما نشان دادیم که علیرغم این فشارها، می‌توانیم کشور را اداره کنیم، می‌توانیم متحد و در کنار هم باشیم. ان‌شاءالله اگر این وحدت و یگانگی ادامه پیدا کند، فشار آمریکا حتما دچار شکست شده و خواهد شد.

ترامپ نمی‌توانند چیزی را به ملت ایران تحمیل کنند

او در ادامه اظهار کرد: ترامپ حرف‌های زیادی می‌زند و اخیرا هم گفته اگر من در انتخابات موفق شوم ماه اول با ایران به توافق می‌رسم. اخیرا هم گفته مقصود من از ماه اول، یک ماه نیست بلکه در هفته اول با ایران به توافق می‌رسم.

روحانی اضافه کرد: اگر توافق به این معناست که آن‌ها عذرخواهی کنند و به برجام و ۵+۱ بازگردند، همین امروز هم می‌توانند. ولی اگر می‌خواهند اقدام دیگری انجام دهند هیچ‌وقت امکانپذیر نیست. اگر می‌خواهند چیزی را به ملت تحمیل کنند امکان‌ناپذیر خواهد بود.

مدیرمسئول دنیای اقتصاد دیگر چهره رسانه‌ای بود که به بیان نظرات خود پرداخت.

او گفت: رسانه‌ها سعی می‌کنند همه محدودیت‌های داخلی و خارجی شما را درک کنند. از زحمات شما در حوزه سیاسی که انصافا کار تاریخی و ارزشمندی انجام شد که عمده محصول آن تلاش شما و شخص وزیرخارجه بوده است جای تشکر و قدردانی دارد.

این چهره رسانه‌ای افزود: شما در سال ۹۳ تا ۹۶ را روی سیاست‌های مالی تمرکز کردید و سیاست‌های ارزی را رها کردید و منجر به پرش قیمت ارز شد و بعد اعلام کردید که ارز ۴۲۰۰ پیش آمد. این که می‌گویم مشخص نیست که هرکسی به هر میزانی برای هر کالایی ارز بخواهد می‌دهیم، به هر حال سرمایه گذار و فعال اقتصادی باید سیاست‌های دولت برای او قابل پیش بینی باشد نمی‌شود شما سیاست گذاری کنید، ولی برای فعالان اقتصادی قابل پیش بینی نباشد و براساس همان سیاست‌ها فعالان اقتصادی مورد مواخذه قرار بگیرند.

مدیرمسئول دنیای اقتصاد ادامه داد: یا در حوزه سیاست‌های سکه اعلام می‌کنید هرکسی هر میزانی که سکه می‌خواهد بخرد و پیش فروش می‌کنیم و همان آدم‌ها و فعالان اقتصادی که سکه خریدند با آن‌ها برخورد می‌کنید، به نظرم یک خلاء تئوریک در حوزه سیاست گذاری اقتصادی در مجموعه دولت‌ها وجود دارد تکلیف بخش خصوصی روشن نیست؟ من این دولت را نمی‌گویم، اما آیا بخش خصوصی واقعی را قبول دارد یا ندارد؟ آیا با سیاست‌های غیرپیش بینی دولت به نظر شما سرمایه گذار داخلی و خارجی حاضر به سرمایه گذاری است؟ این که مرتبط قوانین را تغییر دهیم آیا سرمایه گذار می‌تواند پیش بینی کند که چه کار کند؟ در یکسال باقی مانده دولت می‌شود یک سیاست گذاری کلان و جامع هم برای این یک سال و هم برای سال‌های آتی داشته باشد.

روحانی در پاسخ به سوال وی گفت: دولت در سیاست گذاری و مجلس در قانونگذاری هر دو باهم باید امنیت برای اقتصاد به وجود بیاورند. یعنی مردمی که سرمایه گذاری می‌کنند، بدانند که قانونی که وجود دارد هر روز تغییر می‌کند مجلس تغییر می‌دهد یا دولت. مقرراتی که دولت تصویب می‌کند هرازگاهی تغییر می‌دهد. این مشخص است که نااطمینانی ایجاد می‌کند و آینده را مبهم و سرمایه گذاری را دچار مشکل می‌کند. این یکی از موانع تولید و سرمایه گذاری است.

او افزود: از سال ۹۳ که روند عادی بوده و ارز هم شرایط عادی داشت. زمانی هم که ارز پایین می‌آمد رئیس بانک مرکزی ما می‌گفت ارز ۳ هزارتومان است حواستان باشد. ولی دلار به ۳ هزارتومان نمی‌رسید، روی ۲ هزار و نهصد یا نهصد و پنجاه تومان می‌ماند و به ۳ هزارتومان نمی‌رسید. چرا اینطور بود؟ به دلیل این که ما اول دولت کاری نکرده بودیم. اصلا چرا وقتی که دولت را شروع کردیم قیمت دلار پایین آمد به محض این که انتخابات تمام شد قیمت ارز پایین آمد. مردم یک اطمینانی نسبت به آینده پیدا کردند احساس کردند دولتی روی کار آمده که می‌تواند مسائل سیاست خارجی را حل و فصل کند و مشکلات را حل و فصل کند که بر این مبنا امیدی پیدا کردند و آینده‌ای را در ذهن خود ترسیم کردند و خود به خود بر آن مبنا حرکت می‌کردند.

رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: شرایط ما اول ۹۴ خیلی سخت بود. قیمت نفت پایین آمده بود هسته‌ای هم هنوز به اجرا نرسیده بود و توافق هم نشده بود. در تیرماه توافق شد و در دی اجرا شد. اما در عین حال ارز تقریبا ثبات خود را حفظ کرده بود.

روحانی اضافه کرد: در اواخر ۹۶ و ۹۷ اتفاقاتی افتاد که مردم را نگران کرد یک بخش اتفاقی در ۹۶ در داخل بود که مردم را نگران کرد و یک بخش آخر ۹۶ تصمیم آمریکا بود و در ۹۷ خروج از برجام بود. این موضوعات را کنار هم قرار دهیم یعنی حوادثی که پیش آمده را کنار هم بچینید یکدفعه ارز جهش کرد. ارزی که ۴۲۰۰ تومان بود یکدفعه ۶ یا ۷ هزارتومان شد و روزانه و ساعتی تغییر می‌کرد. یادتان هست آن آشفتگی که در بازار در اوایل ۹۷ اتفاق افتاد. وقتی یک حادثه رخ می‌دهد در این حادثه اتفاقات متفاوتی می‌افتد.

مخالف تک نرخی شدن ارز بودم

رئیس دولت تدبیر و امید گفت: حادثه‌ای رخ داد و تحولی شد دولت نشست بر مبنایی که یک راه حل پیدا کند. بحث ما این بود که ما ارز به اندازه نیاز کشور داریم جز ارزی که به عنوان خروج سرمایه است. ما جلوی خروج سرمایه را بگیریم بعد هرکس هرچه ارز می‌خواهد بگیرد. در دولت دو جلسه بحث شد که تقریبا دولت موافق بود، اما من با این نظر که تک نرخی کنیم ارز را مخالف بودم، در دولت، چون من مخالفت کردم به نتیجه نرسید بنابراین معاون اول در این زمینه جلسات متعددی را گذاشت. بعد به من گفتند که ما در این زمینه به اتفاق نظر رسیدیم گفتم اگر به نتیجه رسیدید جلسه‌ای را در ریاست جمهوری گذاشتیم همه اقتصادی‌های دولت و بیرون دولت و تقریبا همه مشاورین در این جلسه حضور داشتند من در آنجا گفتم اگر شما به این نتیجه رسیده‌اید که ارز باید تک نرخی شود و همه، چون اجماع دارید با این که من مخالفم موافقت می‌کنم که همه گفتند اجماع داریم.

او افزود: براین اساس من روی نظر خودم تردید کردم به هر حال من یک نظر دارم وقتی همه اقتصادی‌های دولت و مشاورین ما در جلسه‌ای همه با اتفاق می‌گویند ارز تک نرخی است گفتم اگر این است من موافقت می‌کنم به عنوان اکل میته یعنی برای این که شرایط آرام شود، موافقت می‌کنم.

روحانی ادامه داد: به نظر من اگر ما مراقبت کافی می‌کردیم ارز ۴۲۰۰ مشکلی ایجاد نمی‌کرد، اشکال سر مراقبت بود. یعنی افرادی پول گرفتند و ثبت سفارش ظاهری انجام دادند بعد تقلب کردند یعنی ۴۰ میلیون ثبت سفارش کردند و جنسی که وارد کردند ۱۰ میلیون تومان بود.

رئیس جمهوری اضافه کرد: این که شما می‌گویید دولت نباید با افرادی که آنجا به ظاهر فعالیت اقتصادی می‌کنند برخورد کند، اگر تخلف کنند و اگر سوء استفاده کردند و اگر در یک شرایط بحران و خاص خواستند از مقررات سوء استفاده کنند باید با آن‌ها برخورد شود. سکه هم بر همین مبنا بود که اگر مردم به سکه نیاز دارند که بتوانند با یک قیمت ارزانتری سکه را تهیه کنند نه این که کسی چند هزار سکه را بگیرد البته از نظر من اشکال ندارد، اما باید از آن مالیات گرفته شود.

روحانی گفت: بنابراین شرایط باعث می‌شود که دولت تصمیماتی بگیرد که البته تصمیم در مورد ارز ۴۲۰۰ تومانی نتوانست ادامه پیدا کند. شرایطی که الان داریم بر این مبنا است که دولت تصمیمات اقتصادی خود را که بعد از برهه سال ۹۷ که اتخاذ می‌کند، تصمیمات نسبتا تصمیمات باثباتی بوده و خیلی تغییر نکرده است، اما در عین حال ما هم به عنوان دولت مشکلاتی داریم.

او گفت: من از آخر دولت یازدهم اعلام کردم که برای اداره بازار نیاز به وزیر بازرگانی دارم. یک وزیر نمی‌تواند هم وزیر صنعت و معدن و هم وزیر بازرگانی باشد این یک نفر توان این کار را ندارد ما یک نفر را می‌خواهیم که حواسش صد در صد به بازار باشد. خرید، صادرات، واردات، تامین کالا و مراقبت بر قیمت باشد. اما نشد و سال‌ها معطل ماندیم. اواخر دولت دهم وزارت بازرگانی را تصویب کرد و به شورای نگهبان رفت و در آنجا ایرادی به آن گرفتند و برگشت در مجلس و همینطوری تمام شد. یعنی نتوانستیم استفاده کنیم.

روحانی گفت: دولت هم یک ابزاری نیاز دارد ابزار دولت باید توسط مجلس تامین شود. گاهی وقت‌ها به هر دلیلی تامین نمی‌شود. خیلی از تصمیمات اقتصادی که داشتیم را به مجلس دادیم که همینطوری از مجلس دهم باقی مانده است و هنوز هم تصویب نشده است.

او ادامه داد: البته دولت باید همه تلاشش را باید انجام دهد که مردم احساس ثبات در سیاست گذاری‌ها داشته باشند. در ماه‌های اخیر و بعد از سال ۹۷ به آن صورت دیگر شاهد نیستیم، اما باز شرایطی ایجاد می‌شود مثلا در کرونا مرز‌ها بسته شد و واردات و صادرات ما دچار وقفه شد، پولی که بنا بود صادرات غیرنفتی به بازار و نیما برگرداند، بعضی‌ها برنگرداندند و بعضی‌ها هم با تاخیر برگرداندند و این هم مشکلاتی به وجود آورد.

 شایعه دولت پول کم آورده و برای همین دلار را گران می‌کند دروغ است

رئیس جمهوری گفت:، اما در عین حال تصمیم دولت بر بی ثباتی نیست یعنی این که در میان مردم شایع می‌کنند دولت پول کم آورده و کسر بودجه دارد دلار را گران می‌کند این حرفا نادرست است، ثبات از همه چیز برای ما مهم‌تر است دلمان می‌خواهد که بازاری باشد که مردم به آینده اطمینان داشته باشند و بدانند که آینده را چگونه ترسیم کنند و دنبال این نبودیم و نیستیم که چیزی را برای کسری بودجه گران کنیم.

او خاطرنشان کرد: کسری بودجه ما امسال تامین است و سال آینده هم مشکل نخواهیم داشت. باسازوکار‌هایی که پیش بینی شده بی مشکل خواهیم بود.

روحانی درباره اصلاح ساختار بودجه و تاکیدات رهبر معظم انقلاب در این زمینه گفت: اصلاح ساختار بودجه سالانه انجام می‌شود، سال گذشته هم انجام شد؛ در این چند سال اخیر تبصره‌های ۱۴، ۱۸و۱۹ تبصره‌های کلیدی بوده است و از زمان تقدیم لایحه بودجه سال ۹۷ به مجلس گفتم که این تبصره‌ها برای دولت کلیدی است. بر همان مبنا هم توانستیم در ساختار بودجه تحولاتی ایجاد کنیم.

رئیس جمهوری گفت: رهبری سال گذشته به دولت اعلام کردند «یک ساختار کلی در بودجه ایجاد شود». جلسات متعددی میان سه قوه در زمینه مالیات و بودجه بدون نفت برگزار شد، مواردی تصویب شد و مواردی هم باقی ماند. قبل از این که بحث آن‌ها مطرح شود مجلس دهم تغییر کرد و جلسات سه قوه هم تغییر کرد.

روحانی گفت: بحث اصلاح ساختار بودجه همچنان دستور جلسه سوه قوه قرار دارد، البته بخش‌هایی از بودجه وابسته به شرایط اقتصادی دولت است که چگونه بتواند بودجه‌ریزی کند.

رئیس دولت تدبیر و امید اظهار کرد: در بودجه ارقام ثابتی وجود دارد. بخش حقوق کارکنان و بازنشستگان و بخش خدمات تقریبا غیرقابل تغییر است و سالانه ۱۵ تا ۲۰ درصد اضافه می‌شود که نمی‌توان خیلی زیاد تغییر داد.

او اظهار کرد: در بودجه جاری سال ۹۹ تقریبا از اول سال همه دستگاه‌ها را مکلف کردیم بودجه خود را ۲۰درصد کاهش دهند، اما در بخش درآمد نیازمند تحولات هستیم، که امکان پذیر است.

روحانی گفت: آنچه سازمان برنامه و بودجه در اصلاح ساختار بودجه پیش بینی کرده بود، ایجاد تحول در مالیات بود که روسای هر سه قوه با آن پیشنهاد مخالفت کردند، زیرا آن طرح فشار بزرگی را به مردم وارد می‌کرد و برای تغییر به سازمان برگشت داده شد.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: ما اکنون طرحی برای فعالیت یکسال پایانی دولت داریم، اما برای اصلاح ساختار بودجه نیست، طرح خوبی است؛ زمان ارائه برای مردم توضیح خواهیم داد و می‌توان برای بودجه هم استفاده کرد.

یکی دیگر از حاضران در نشست رئیس جمهوری با نمایندگان ارشد رسانه‌ها سوال خود را از حوزه مسائل اجتماعی مطرح کرد. وی گفت: آیا شورای اجتماعی برای کاستن ازعرصه‌های تقابل در درون جامعه که خواه ناخواه از سطح سیاست تاثیر می‌پذیرد و سیاسیون در این قضیه نوعی تاثیرگذار هستند و در سطح پایین جامعه عرصه تقابل جامعه را به وجود می‌آورد آیا شورای اجتماعی و یا نهادی دیگر و دولت و روسای قوا برنامه‌ای دارند تا جامعه را آرامتر کنند، گفت؟

رئیس جمهوری در پاسخ به وی گفت: جناح‌ها و دسته بندی‌های سیاسی ممکن است به آن معنا جناحی نباشند تقابلاتی وجود دارد نیاز به شفافیت دارد. یعنی اگر ما پیروزی یا برای شکست رقیب رفتیم پشت عناوینی خودمان را مخفی کردیم یعنی عده‌ای طرفدار جوان شدند عده‌ای طرفدار پیرمردان شدند. عده‌ای طرفدار مقابله با فساد شدند وعده‌ای طرفدار رانت خوار شدند.

روحانی اضافه کرد: این تقسیم بندی‌ها که برخی از این‌ها ریشه‌های سیاسی دارد و ریشه‌های این‌ها رقابت‌ها و تقابل‌های جناحی است. کلیت این تقابل مفید نیست. این که عده‌ای طرفدار حقوق زنان شوند، عده‌ای طرفدار عدالت شوند این دو قطبی‌هایی که به نفع جامعه نمی‌شود موجب انشقاق و فاصله بیشتر می‌شود.

رئیس جمهوری تاکید کرد: در بحث کرونا عده‌ای دنبال ایجاد دو قطبی بودند که آیا جان مهم است یا نان مهم است یا اکنون در ماه محرم دیانت مهم است یا سلامت مهم است یعنی این تقابل بین دیانت و سلامت تقابل بین جان و نان تقابل غیرواقعی می‌تواند جامعه را دچار شکاف کند و واقعاً هم قابل جمع هستند می‌شود هم نان حاصل شود هم می‌تواند دیانت و هم سلامت را نگه داشت تقابل با هم ندارد تقابلی است که درست می‌شود.

او اظهار کرد: البته باید با فساد باید مبارزه شود و حتماً باید و افرادی که در مسیر رانت هستند و حقوق مردم را زیر پا گذاشتند باید مقابله شود منتها ریشه این‌ها برمی گردد به اینکه ما ابتدا شفافیت درست کنیم.

روحانی افزود: وقتی در بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی شفاف نیستیم و شفافیت به وجود نمی‌آید. اطلاع‌رسانی نمی‌شود رسانه‌ها آزاد نیستند در همه زمینه‌ها یعنی رسانه در هر بخشی اگر خواست نقد بکند واقعا اگر دید نقدی وارد است بتواند نقد کند. شرایط ما الان چنین شرایطی نیست.

رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: همین نکته‌ای که شما الان می‌گویید درباره مقابله با فساد آیا خوب است دقیق است و یا اشکال دارد جرات نمی‌کنید تیتر روزنامه کنید تیتر کنید روزنامه شما دچار مشکل می‌شود، ولی کلیت این حرف درست است که ما باید با فساد مبارزه کنیم.

با دولت الکترونیک با فساد مقابله می‌شود

رئیس دولت تدبیر وامید اظهارداشت: ریشه مبارزه با فساد از دادگاه شروع نمی‌شود، از دولت الکترونیک شروع می‌شود باید کارهایمان را شفاف کنیم شرکت‌های خود را باید شفاف کنید ما شرکت‌های عمومی غیر دولتی و شرکت‌های خصوصی را باید شفاف کنید.

روحانی تاکید کرد: نمی‌خواهم نام ببرم خیلی از مسایل فساد گفته نمی‌شود. ما خبر داریم مسئولین هم مطلع هستند البته مبارزه خود را می‌کنند، اما خیلی علنی نمی‌شود. این‌ها مربوط می‌شود به چیز‌هایی که با شفافیت از ابتدا مطرح نمی‌شود. ریشه داستان مبارزه با فساد از آنجا باید شروع شود، ولی اگر از آن مرحله موفق نبودیم بازهم فساد بود آن وقت باید دستگاه‌های نظارتی و دستگاه‌های قضایی وارد شوند.

او ادامه داد: البته باید تا مرحله نهایی قضایی پیش برویم و بعد اعلام کنیم اگر فردی در مرحله اول ممکن است محکومیت پیدا بکند در مرحله دوم ممکن است تغییر پیدا کند باید صبر کنیم تا به مرحله نهایی برسد و بعدا اعلام شود.

رئیس جمهوری گفت: در شیوه اعلام هم ممکن است اختلاف نظر‌هایی وجود داشته باشد، اما ایجاد شکاف و تفرقه در جامعه- در مسائلی که می‌شود آن‌ها را حل و فصل کرد- بعضی از مسائل و تفرقه‌های اینچنین به خود نظام و انقلاب صدمه می‌زند.

روحانی اضافه کرد: شورا‌هایی که شما می‌گویید مسئول همه مسائل نیست، ولی می‌تواند در بعضی از شورا‌ها مثل شورای اجتماعی مواردی را مطرح کند. سه قوه می‌تواند این مسائل را مطرح بکنند وهماهنگی به وجود بیاورند این‌ها می‌تواند موثر باشد ومی تواند تخفیف بدهد. هم مبارزه با فساد باشد هم ایجاد انشقاق و شکاف نباشد.

رئیس جمهوری در پاسخ به پرسش محمد قوچانی سردبیر روزنامه سازندگی مبنی بر اینکه توافق برجام محصول توافق و همدلی همه ارکان نظام بود آیا موضوع اصلاحات ساختاری و ملی و گشایش اقتصادی چشم اندازی وجود دارد، گفت: نظام ما ویژگی‌های خاص خودش را دارد و نظامی حزبی نیست. وقتی حزبی نیست منافع و مضراتی دارد. اگر نظام حزبی بود مسئولیت‌ها، پاسخ گویی‌ها و هماهنگی‌ها با احزاب بود.

وی افزود: اگر در کشور دو یا سه حزب فراگیر داشتیم، برنامه می‌دادند و مردم به هر یک که اعتماد می‌کردند از آن حزب پاسخگویی می‌خواستند، در هر دوره یک حزب قدرت را در دست می‌گیرد که هم مجلس و هم دولت را در دست دارد.

روحانی ادامه داد: اینکه دولت در دست گروهی و مجلس در دست جناحی دیگر باشد، کار را سخت می‌کند. هر چند در دوره مجلس پنجم که با دولت اصلاحات همزمان شد به رغم اینکه مجلس و دولت در اختیار دو جناح رقیب بود، همدلی و همکاری خوبی را بین دولت و مجلس شاهد بودیم، اما کلا کار سختی است.

رئیس جمهوری با اشاره به اینکه همچنان همکاری بین دولت و قوای دیگر انجام می‌گیرد، گفت: هماهنگی این نیست که هرچه ما خواستیم در جلسه سران قوا به تصویب برسد. گاهی هم تا مرز نتیجه‌گیری پیش می‌رویم، در جلسه بعدی نقطه‌نظرات دیگری مطرح می‌شود و نتیجه گیری قبلی را خنثی می‌کند. باید تلاش کنیم در مسائل مهم و اساسی با هماهنگی و همکاری پیش برویم، رویکردی که در مسئله کرونا جواب داد.

وی ادامه داد: علت موفقیت ما در مهار کرونا این بود که برای ما موضوعی ملی بود، اکنون اگر ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیمی اتخاذ کند، مورد حمایت قانون، شورای عالی امنیت ملی، مقام معظم رهبری و همه نهاد‌های حاکمیتی است، لذا این ستاد برای محرم، دانشگاه، مدرسه و همه مسائل کشور تصمیم می‌گیرد، چون پشتیبانی ملی وجود دارد.

رئیس شورای عالی امنیت ملی برجام را هم مسئله‌ای مهم و ملی قلمداد کرد و افزود: در بیش از ۷ جلسه شورای عالی امنیت ملی در مورد برجام بحث کردیم، جلساتی که گاهی از سه تا ۵ ساعت به طول می‌انجامید. بحث کردیم و به تصمیم و تصویب رسیدیم، ولی همه مسائل مثل برجام و ستاد کرونا نیست که در سطح کلان مورد حمایت قرار گیرد.

وی افزود: در حال حاضر هم خیلی از مسائل مهم ما به جلسه شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی فضای مجازی و انقلاب فرهنگی می‌رود و در دولت تصویب می‌شود و مواردی را با مقام معظم رهبری مطرح می‌کنیم و نظر موافق به ایشان را می‌گیریم، لذا با توجه به شرایطی که در نظام ما وجود دارد باید تلاش کنیم این هماهنگی‌ها بیشتر شود.

جای حزب در نظام ما خالی است

روحانی یادآور شد: در نظام ما جای حزب خالی است. ما در ایران هنوز حزب نداریم. تشکیلات، گروه و جناح داریم، ولی حزب به آن معنا که مثلا برای مجلس کاندیدا به مردم معرفی کند، نداریم. در آن شرایط به جای اینکه به ۳۰ نفر از لیست تهران رای دهیم در برگه رای می‌نویسیم حزب "الف" یا حزب "ب". در انتخابات ریاست جمهوری هم به اشخاصی رای می‌دهیم که نماینده حزب مشخصی است.

رئیس جمهوری اضافه کرد: قانون اساسی ما بر مبنای حزب تنظیم نشده است بنابراین بعضی جا هماهنگی سخت می‌شود. اما نهاد‌های دیگری داریم که شکل آن با دیگر از کشور‌ها متفاوت است.

درباره طرح فروش نفت به اتفاق نظر کامل نرسیده‌ایم

وی در مورد طرح گشایش اقتصادی گفت: شخصاً عرضه نفت و فروش آن به مردم را برای کشور و بودجه طرحی مفید می‌دانم هنوز هم ممکن است به نتیجه برسیم، چون هنوز به یک اتفاق نظر کامل نرسیدیم و مشخص نیست که به چه سرنوشتی دچار خواهد شد، طرح ما به این صورت بود که به رغم تحریم، نفت را در بازار به قیمت امروز اوپک وبر مبنای نیما بفروشیم.

فروش نفت در بازار از فروش اوراق بهتر بود

رئیس جمهوری اظهار کرد: در بن بست نیستیم، ولی فروش نفت در بازار از فروش اوراق بهتر بود. اینکه بحث می‌شود با فروش نفت دولت بعدی متعهد می‌شود، درست است و دولت بعدی باید تعهدات دولت قبل را انجام دهد ما هم تعهدات دولت قبلی را انجام دادیم، سیر دولت تغییر نمی‌کند هر کاری که دولت قبلی کرد ما متحد بودیم انجام بدهیم دولت قبلی دو میلیون مسکن مهر را تعهد کرده بود که ما یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد آن را تکمیل و تحویل دادیم.

وی ادامه داد: برخی می‌گویند پول حاصل از فروش نفت خرج هزینه‌های جاری می‌شود، سوال این است که اگر تحریم نباشیم و نفت بفروشیم آیا درآمد حاصل از آن خرج بودجه جاری نمی‌شود؟ مقداری از آن خرج هزینه‌های جاری دولت می‌شود و مبلغی از آن به سمت عمران و زیرساخت‌ها و تولید می‌رود.

هزینه جاری پول توجیبی وزرا نیست

روحانی گفت: وقتی که می‌گوییم هزینه جاری برخی فکر می‌کنند که جاری به معنی پول توی جیبی وزرای دولت است. هزینه‌های جاری یعنی هزینه بهداشت، آموزش و پرورش، حقوق بازنشستگان، مستمری بگیران، اقشار ضعیف، کمیته امداد، بهزیستی، حقوق کارمندان همه قوا و هزینه‌های عمرانی کشور.

رئیس جمهوری با طرح این پرسش که اگر ما به جای نفت اوراق بفروشیم دولت بعد متعهد نمی‌شود، اضافه کرد: چرا کسی سراغ این موضوع نمی‌رود؟ که خود مجلس تصویب کرده است. ما اوراق را دو سال می‌فروشیم چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا دولت بعدی نباید به این تعهد عمل کند. کما اینکه همین دولت تعهدات گذشته و اوراق قبلی را پرداخت می‌کند. دولت جریانی متصل است و نمی‌شود وسط آن را برید و جدا کرد و بگوییم این دولت آن دولت.

رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه ظرفیت پتروشیمی ما تا پایان این دولت دو برابر می‌شود، خاطرنشان کرد: این ظرفیت از ۵۰ میلیون متر مکعب به ۱۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد و این سود هم به دولت بعدی می‌رسد، آیا ما باید از دولت بعد طلبکار باشیم. دولت بعد هم تعهدات دولت قبل را به عهده دارد و هم ظرفیت‌های خوب ایجاد شده مانند افزایش ظرفیت پتروشیمی را.

اگر دو قوه موافقت نکنند طرح گشایش اقتصادی اجرا نمی‌شود

وی اظهار کرد: همه این پول‌ها مربوط به ملت است دولت نماینده مردم است و این ادامه دارد بنابراین اگر دو قوه دیگر در نهایت موافقت نکنند طرح گشایش اقتصادی که من اعلام کردم اجرا نمی‌شود و اجرای آن منوط به توافق دو قوه دیگر است، ولی اگر موفقت می‌شد ظرفیت بسیار خوبی ایجاد می‌شد و این بهترین راه برای تامین کسری بودجه سال جاری و سال آینده است.

رئحانی درآمد و بودجه آمریکا و کشور‌های اروپایی را راه از مالیات و فروش اوراق دانست و گفت: آمریکا و کشور‌های اروپایی همیشه در کل درآمد و GDP بدهکار هستند چرا که از اوراق قرضه استفاده می‌کنند. ما اگر اوراق با ۱۸ درصد سود به صورت دوساله منتشر می‌کنیم در عوض کار عمرانی که امسال انجام می‌دهیم در مقایسه با سال بعد ۵۰ درصد به سود ما است.

مدیر مسوول روزنامه همشهری نفر بعدی بود که از ضرورت گفت و گوی مستقیم رئیس جمهوری با مردم سخن گفت.

وی اظهارداشت: مبنی بر این که شما در گذشته هر چند وقت یک بار مستقیم با مردم گفتگو می‌کردید، اما در ماه‌های سخت حضور و گفت وگوی مستقیم با مردم کمتر شده است چرا این اتفاق افتاده است فکر نمی‌کنید این گفت وگوی صریح با مردم انجام می‌شد کمی فشار‌ها به خود شما کمتر می‌شد.

رئیس جمهوری در پاسخ به وی گفت: ما هر چقدر بتوانیم چه شخص من چه بقیه مقام‌های دولتی بتوانند با مردم صریح‌تر حرف بزنند، صحبت کنند و نقطه نظرات خودشان را برای مردم بیان بکنند به هر شکلی باشد، حتما می‌تواند مفید باشد.

روحانی افزود: چند ماهی از اول سال بیشتر صحبت می‌کنم فکر می‌کردم صحبت‌های من مقداری جایگزین آن بخش شده است. البته هرگلی بوی خودش را دارد و حتما جلسه گذاشتن با مطبوعات و یا مستقیم با مردم در موضوعات مختلف صحبت کردن می‌تواند مفید باشد و مردم می‌توانند درجریان امور قرار بگیرند.

رئیس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: این نکته مهمی اخیرا مقام معظم رهبری بیان کردند و فرمودند دولت به مردم بگوید چه کار کرده و چه کار خواسته بکند و نتوانسته انجام بدهد و با مشکلی رو به رو بوده است.

وی اظهار کرد: اینکه ایشان فرمودند بیایند مشکل را بیان کنند و اجازه مهمی بود که ایشان به ما دادند که ما درهر کجا که نتوانستیم بیاییم به مردم بگوییم که این مورد را نتوانستیم، دلیلش هم این بود هر چه بوده است برای مردم توضیح بدهیم. خیلی مهم است که مردم بدانند که دولت تلاش کرده است. وقتی است که مردم فکر می‌کنند که دولت بی‌توجه است این دولت نمی‌داند این دولت برایش مهم نیست این خیلی خطرناک است.

رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: مردم بگویند فلان چیز گران شده است دولت بی‌خبر است خبر ندارد یا اصلا برای دولت مهم نیست که گران یا ارزان شده است برخی جا‌ها به دولت تهمت بزنند و بگویند دولت عمدا می‌خواهد ارز گران شود برای این که مشکل خودش را رفع بکند خیلی مهم است که مسوولان و شخص رئیس جمهور که مردم او را انتخاب کردند، خدمت را برای مردم تبیین کند که من این خدمت را انجام دادم و این جا هم من خواستم نتوانستم و یا اینجا هم تصمیم دارم کمک کنید من تا آخر این دولت بتوانم انجام بدهم.

توضیحات روحانی درباره وعده ۱۰۰ روزه

وی درباره وعده دولت برای حل برخی مشکلات کشور در ۱۰۰ روز اول دولت گفت: این یکی از نکاتی بود که در برخی از رسانه‌ها به شکل نادرست مطرح شد و اخیرا مقام معظم رهبری هم به آن اشاره کردند که رسم بر این است که دولت‌ها یک برنامه ۱۰۰ روزه برای خود اعلام می‌کنند و در آن مدت کار‌هایی می‌کنند و یک برنامه هم که برنامه چهارساله است.

روحانی اضافه کرد: من از ابتدای تبلیغات انتخابات ۹۲ چندین بار تصریح کردم که من یک برنامه ۱۰۰ روزه و یک برنامه چهارساله دارم و تاکید کردم که برنامه ۱۰۰ روزه را در این مدت انجام می‌دهم و در این باره بعد از انتخابات هم مصاحبه و بر این موضوع صحه گذاشتم.

رئیس دولت دوازدهم گفت: معلوم است هر مشکلی در ۱۰۰ روز حل نمی‌شود، ولی می‌توان در این مدت برای حل برخی از مشکلات برنامه‌ریزی کرد. مهمترین مسئله دولت یعنی توافق موقت هسته‌ای در ۱۰۰ روز اول دولت اتفاق افتاد و برنامه‌های اقتصادی دولت تدبیر و امید نیز در ۱۰۰ روز اول تدوین شد.

روحانی به انتقاد کارشناسان اقتصادی دولت از وعده تک‌رقمی کردن تورم در ۱۰۰ روز اول اشاره کرد و افزود: من در پاسخ به منتقدان گفتم که این برنامه ماست و اگر محقق نشد به مردم اعلام می‌کنیم که این برنامه محقق نشده است که به لطف خدا به تورم تک‌رقمی رسیدیم.

رقابت انتخاباتی باید اخلاقی باشد

وی در پاسخ به سئوالی درباره ساختارشکنی برخی مقامات سیاسی کشور در دوره‌های مختلف برای جلب آرای انتخاباتی گفت: به خاطر انتخابات یا به خاطر پیروزی در انتخابات یا به خاطر موفقیت یا جلب آرا و توجه افکار عمومی، واقعیت‌ها را نباید خلاف آنچه هست، بیان کنیم و حقیقت را نباید زیرپا بگذاریم.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه رقابت در همه دنیا وجود دارد، افزود: همه افتخار ما این است که رقابت ما باید کاملا اخلاقی باشد. گاهی رسانه‌ها هم برای جذب مخاطب تیتری انتخاب می‌کنند که با اصل مطلب همخوانی ندارد و تیتر را برای جذب مخاطب انتخاب می‌کنندو این موضوع در رابطه با کاندیدا‌های انتخابات‌ها هم مطرح است و ممکن است از تیتر‌های جذاب برای جلب رای استفاده کنند که این موضوع به ضرر کشور است.

کاندیدا‌های انتخابات نباید با احساسات و اعتقادات مردم بازی کنند

وی در ادامه به ورود به فضای انتخابات ریاست‌جمهوری در ماه‌های آینده اشاره کرد و گفت: کشور ما در شرایط تحریم و کروناست و مردم با مشکلاتی مواجه هستند؛ کاندیدا‌های انتخاباتی نباید با احساسات و اعتقادات و ایمان مردم به انقلاب بازی کنند.

رئیس‌جمهوری افزود: نقش رسانه‌ها در این موضوع مهم‌تر از دولت است و رسانه از مطبوعات و غیرمطبوعات و فضای مجازی به عنوان قدرت چهارم اجازه ندهند کسی به هر بهانه‌ای از اخلاق خارج شود. رسانه‌ها به گونه‌ای واقعیت‌ها را برای مردم روشن کنند که غیراخلاقی حرف زدن به نفع کاندیدا تمام نشود.

وی تصریح کرد: آرزوی همه ما این است که انتخابات آینده ریاست جمهوری پررونق و باشکوه و با مشارکت بالای مردمی برگزار شود و همه کاندیدا‌ها مراعات اصول و اخلاق را بکنند و انتخابات پایان خوشی داشته باشد و دولت سیزدهم باافتخاری در پایان داشته باشیم.

الیاس حضرتی مدیرمسئول روزنامه اعتماد دیگر چهره رسانه‌ای بود که به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت.

حضرتی گفت: دولت آقای هاشمی، به دولت سازندگی و اصلاحات لقب گرفت. اتفاق تلخی که در سال ۸۸ پیش آمد مجموعه دوستان همفکر ما، فکر می‌کردند که آقای روحانی با آن سبقه انقلابی در قبل و بعد از انقلاب و حضور وی در شورای عالی امنیت ملی و شخصیتش، می‌تواند دولت مصالحه ملی تشکیل بدهد یعنی بتواند به گونه‌ای با نهاد‌های مختلف این نظام ارتباط ایجاد کند و اطمینان و اعتماد جلب کند.

وی افزود: از طرف دیگر این تصور بود که آقای روحانی بتواند با مجموعه خیلی بزرگی که ریشه‌دار است و بخش خیلی بزرگی از تاریخ انقلاب به دوش آن‌ها بوده و هست و آن‌ها دلسوز، وطن‌پرست و انقلابی و فرزندان انقلاب هستند، ارتباط ایجاد کرده و بتواند یک مصالحه ملی میان این شکافی که متاسفانه به بدترین شکل ایجاد شد و دود آن نیز به چشم نظام و مردم رفت، ایجاد کند که به اعتقاد من تا امروز در این بخش توفیق چندانی ایجاد نشده آیا می‌تواند در این زمینه به یک سال آینده امید بست.

جمعیت ۳۰ میلیونی و کم مصرف از برق مجانی استفاده می‌کنند

رئیس جمهوری در پاسخ به وی اظهار کرد: اقدامی که وزارت نیرو پیشنهاد داد و در دولت تصویب شد این است که افراد را در مصرف برق به سه گروه کم‌مصرف، خوش‌مصرف و بدمصرف تقسیم کنیم و آن‌هایی که کم‌مصرف هستند اکنون یک جمعیت ۳۰ میلیونی را تشکیل می‌دهند، از تخفیف صددرصد و مجانی برق برخوردار شوند.

روحانی بیان کرد: من هم بسیار خوشحالم که در دولت دوازدهم این امر مهم تحقق پیدا کرد و افرادی که مصرف کم و حداقل مصرف را دارند، بتوانند از برق مجانی استفاده کنند که الان یک جمعیت ۳۰ میلیونی در کشور ما را تشکیل می‌دهند و امیدواریم این تعداد ۳۵ میلیون یا بیشتر شود و این یکی از افتخارات ما است.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: سال‌ها و از اوایل انقلاب این بحث مطرح بود که ما بتوانیم برای افراد کم‌بضاعت و افرادی که درآمد آن‌ها پایین است، برق مجانی داشته باشیم. این امر تا الان تحقق پیدا نکرده بود که با تحقق این موضوع من به سهم خودم از وزارت نیرو و طرحی که در این زمینه در دولت دوازدهم آمد و تصویب شد، قدردانی می‌کنم.

روحانی در پاسخ به این موضوع که دولت می‌بایست وفاق بیشتری ایجاد کند و در تبلیغات توانمندی بیشتری از خود نشان دهد، اظهار کرد: از لحاظ تبلیغات باید آنچه را که دولت در این شرایط سخت انجام داده به خوبی برای مردم تبیین می‌شد و مردم امیدوار می‌شدند، و روحیه و نشاط پیدا می‌کردند.

در بخش تبلیغات نتوانستیم تلاش‌های دولت را برای مردم تبیین کنیم

رئیس جمهوری عنوان کرد: البته اگر همه رسانه‌ها کمک بیشتری می‌کردند، موفقیت بیشتری به دست می‌آوردیم، ولی این اشکال وارد است که ما در بخش تبلیغات نتوانستیم با یک زبان گویا، شفاف و روشن تلاش‌هایی را که در این ۷ سال انجام گرفته برای مردم به خوبی تبیین کنیم.

روحانی تصریح کرد: من گاهی اوقات در برخی از جلسات، برخی از خدمات دولت را که می‌گویم، دوستانی که مسئولیت هم در کشور دارند به من عنوان می‌کنند که ما بار اول است که می‌شنویم چنین چیزی صورت گرفته است. یعنی توان تولید نفت ما در غرب کارون در مدت هفت سال۶ برابر شده، این آمار خیلی مهمی است.

رئیس جمهوری یادآور شد: ما در پارس جنوبی تقریبا به جز یک فاز، همه فاز‌های باقیمانده را به اتمام رساندیم. در همه دولت‌های قبلی ۱۰ فاز انجام گرفته و در این دولت ۱۷ فاز انجام گرفته است.

روحانی گفت: در محرومترین استان، یعنی سیستان و بلوچستان، هم گاز را به این استان رساندیم و الان در شهر‌های مختلف لوله‌کشی گاز انجام می‌شود و هم راه‌آهن را به این استان رساندیم و امیدواریم تا پایان این دولت، یا همه و یا بخش اعظم این راه‌آهن از چابهار به زاهدان اجرا شود.

رئیس جمهوری با اشاره به برنامه دولت برای توسعه بندر چابهار گفت: آقای مودی نخست وزیر هند در تهران در مصاحبه‌اش خیلی صریح اعلام کرد، یک قرن بعد منطقه می‌فهمد که اقدامی که در بندر چابهار انجام گرفته چقدر باعظمت است و چابهار می‌تواند چه نقشی در منطقه ایفا می‌کند.

روحانی افزود: البته همانطور که شما می‌گویید بسیاری از این مسائل برای مردم توضیح داده نشده و می‌بایست زبان گویاتر می‌بود و همه رسانه‌ها در این زمینه بیشتر فعالیت می‌کردند.

از همه جناح‌ها در این دولت حضور دارند

رئیس جمهوری درباره اینکه گفته شد این دولت می‌بایست جناح‌ها را به هم نزدیک‌تر می‌کرد، اظهار کرد: به اعتقاد من دولت فضایی را برای همه جناح‌ها به وجود آورد. این دولت، دولتی است که وقتی به هیات وزیرانش نگاه می‌کنید تقریبا از همه جناح‌های معتدل، اصولگرا و اصلاح‌طلب به نحوی حضور دارند.

روحانی خاطرنشان کرد: از نظر من هر فردی که شایستگی دارد و می‌خواهد در جایی وزارتی را بر عهده بگیرد، من هیچ‌وقت درباره جناح وی سوال نمی‌کنم که آیا این فرد اصلاح‌طلب است، اصولگراست و یا معتدل است. من درباره سواد، تجربه و اقداماتی که انجام داده از وی سوال می‌کنم و واقعا این موضوع برای من فرقی نمی‌کند چرا که ما باید از همه نیرو‌ها استفاده کنیم.

رئیس جمهوری اضافه کرد: الان زمانی است که ما با وجود این همه دشمنی که داریم و آمریکا هم روبروی ما این همه توطئه می‌کند، باید متحدتر از همیشه ظاهر شویم.

روحانی تصریح کرد: در سال ۹۷ زمانی که ما در نیویورک بودیم موضوع ایران در دستور کار شورای امنیت قرار گرفت. چون ۱۵ کشور در سطح سران شرکت کرده بودند. چون بحث ایران در آنجا مطرح بود، بحث این بود من هم در آنجا شرکت می‌کنم یا خیر. خوشبختانه در شورای امنیت رسماً از ما دعوت نکردند، ولی آن جلسه به‌صورت مستقیم پخش شد.

وی گفت: در جلسه‌ای که ریاست آن را ترامپ بر عهده گرفته بود و می‌گفت اینکه قرارداد برجام مفید نبوده و نباید بگذاریم ایران استفاده کند، همه ۱۴ کشور علیه وی صحبت کردند.

نشست اخیر شورای امنیت شکست بزرگی برای آمریکا بود

روحانی عنوان کرد: البته در جلسه اخیر شورای امنیت یک کشور کوچک به نام دومینیکن با آمریکا موافق شد، ولی در آنجا در حضور خود ترامپ حتی یک کشور هم با وی موافق نشد و این شکست بزرگی بود که برای آمریکا اتفاق افتاد. ما این شکست را در ایران خوب تبیین نکردیم که مردم بدانند یک حادثه تاریخی اتفاق افتاده است.

رئیس جمهوری بیان داشت: همین اجلاس اخیر شورای امنیت و شکست آمریکا یک حادثه تاریخ بود. ما در تاریخ ایران چه زمانی داشتیم که ما پنجه در پنجه آمریکا در بخش سیاسی قرار بگیریم و دیپلمات‌های ما بتوانند با تلاش‌هایی که کردند آمریکا را شکست بدهند. این پیروزی یک ملت بود، ولی خوب تبیین نشد.

روحانی یادآور شد: در این شرایط و فشاری که ما قرار داریم و بیماری کرونا هم خود به خود مشکلاتی را در بخش حمل و نقل و گردشگری برای جامعه ما به‌وجود آورده صدمه بزرگی به کشور ما زده و ما مشکلات بسیاری داریم. اینجا جای وحدت، اتحاد و همبستگی است و همه جناح‌ها و کسانی که این قانون اساسی را قبول دارند و برای این انقلاب زحمت می‌کشند، و پرچمداری، ولی فقیه و رهبری معظم انقلاب را قبول دارند، بیاییم و کنار هم قرار بگیریم.

وی با بیان اینکه باید قدر سقف را برداریم، گفت: چطور ما در ماه محرم به خاطر کرونا عزاداری بی‌سقف و در فضای بیرون را شروع کردیم، و الحمدالله خیلی پرشور در همه خیابان‌ها، مداح‌ها و مردم هم به خیابان‌ها آمدند.

روحانی افزود: این عزاداری خانگی از نو مد شد و در خانه‌ها آغاز شد در همه خانه‌ها پرچم سیاه زده‌اند و کار عظیمی صورت گرفت و یک شور و هیجان جدیدی در این ماه محرم آغاز شد. اکثریت هیات‌ها هم به خوبی دستورالعمل‌ها را به‌خوبی مراعات می‌کنند و امیدواریم این عزاداری سالار شهیدان به خوبی انجام بگیرد و بهتر از همه سال‌ها و همه پروتکل‌ها را مراعات کنند و کسی هم از لحاظ این بیماری صدمه‌ای نبیند.

رئیس جمهوری عنوان کرد: بیاییم در رفاقت جناحی هم سقف‌ها را برداریم و در فضای باز در کنار هم کار کنیم البته همه باید برای اینکه فضا باز شود و سقف برداشته شود کمک کنند و همدیگر را یاری کنند.

روحانی خاطرنشان کرد: همه جناح‌ها باید به انتخابات امیدوار باشند و همه بدانند در این انتخابات حضور دارند و نقشی دارند و می‌توانند کاندید خودشان را به خوبی معرفی و تبعیین کنند و من آرزو دارم و دولت هم هرچه توان دارد در این راه خواهد گذاشت که انشاءالله این رفاقت و دوستی، هماهنگی و همفکری میان جناح‌های مختلف بیشتر شود.

مردم باید نسبت آینده کشور و نظام اطمینان داشته باشند

روحانی درپاسخ به «مهدی رحمانیان» مدیرمسئول روزنامه شرق درباره شرایط و مزیت‌های ایران، وقوع رویداد‌های طبیعی و سیاسی و بین المللی و شرایط نامطلوب اقتصادی و زندگی مردم و راه برون رفت از این وضعیت در سال پایانی دولت، گفت: قطعا شرایط زندگی مردم مطلوب نیست، مردم ما می‌خواستند در بخش مادی و اقتصادی زندگی راحت‌تر و بهتری داشته باشند، البته امیدوارم که از نظرمعنوی شرایط مردم خوب باشد، دغدغه مردم کمتر باشد مردم می‌خواستند نسبت به آینده کشور و نظام کاملا اطمینان داشته باشند.

رئیس جمهوری افزود: گاهی می‌گویند «دولت تغییرات ایجاد می‌کند تا بی ثباتی ایجاد می‌کند» و من پاسخ دادم که «بالاتر ازاین هم از دولت و مجلس هم وجود دارد» اشاره به این است که گاهی مردم نسبت به آینده تزلزل فکری پیدا کنند که چنین چیزی امروز نیست و نخواهد بود.

وی درباره علل ایجاد وضعیت و شرایط کنونی اقتصاد جامعه گفت: روشن است از این ۴۲ سال ۸ سال در جنگ بودیم و حداقل ۱۰ تا ۱۲ سال در تحریم بودیم اکنون هم که در یک شرایط تحریم بی سابقه قرار داریم.

روحانی ادامه داد: اینکه می‌گویند آیا می‌شد کاری کرد که جنگ نشود، یا زودتر تمام شود و یا کاری می‌شد کرد که کشور تحریم نشود و یا زوتر تمام شود در جای خود نیازمند یک بحث مفصل است؛ اما می‌توانم بگویم دولت برای ایجاد امنیت در جامعه و کشور، حداقل یک بار این تحریم را به عنوان معظلی که بر سر مردم بوده، به طور کامل شکسته است.

رئیس جمهوری افزود: در بار دوم تحریم، یک دولت عجیب وغریبی در آمریکا روی کار آمده است که همه کارهایش عجیب غریب است؛ همه پیمان‌ها را زیر پا گذاشته و برجام را هم زیر پا گذاشته است.

وی افزود: شرایط را در چهار از ۹۳ تا پایان ۹۶ ملاحظه کنید، آمار را بررسی کنید؛ از نظر تورم، رشد اقتصادی و روحی مردم و نشاط مردم و تحولات اقتصادی بزرگی که رخ داده است در چه شرایطی مقایسه کنید در آن چهار سال چه شرایطی داشتیم و در این سه سال وضعیت با این مشکلات بزرگ اوضاع چگونه شده است.

برجام با عصای زیر بغل آمریکا را شکست داده است

روحانی بیان کرد: هدف آمریکا این بوده است که ما را به زانو دربیاورند و ما را از پا در بیاورند. برجام را در ان سه سال هم پای راست و هم پای چپ آن را شکاندند و اکنون با عصای زیر بغل راه می‌رود، اما در برابر آمریکا در میدان هنوز مقابله می‌کند، با دو عصا است، اما در مقابله آمریکا ایستادگی می‌کند و در چند مرحله آمریکا را اط نظر سیاسی شکست داده است و امیدواریم زیادی هم داریم آمریکا در مرحله اخیر هم شکست حتمی می‌خورد.

حداقل حقوق ۹.۹ برابر شده است

رئیس جمهوری اظهار کرد: در این شرایط با مشکلات جدید مواجه شدیم ومی‌دانیم باید چه کار باید کنیم، اما رسانه‌ها هم باید مسائل را تببین کنند آنجایی که می‌گویید مردم در مشکل هستند باید زندگی بهتری داشته باشند که صحیح هم می‌گویید، باید علل مسائل را هم بگویید واگر جایی هم دولت مقصر بود دولت را نقد کنید و ایرادی هم ندارد، اما در عین حال بیان کنید که دولت در حد توان خود حقوق متوسط را حدود ۵ تا ۶ برابر کرده است.

روحانی با بیان این که حداقل حقوق ۹.۹ برابر شده است، گفت: حداقل دریافتی مستمری بگیران ۵.۹ افزایش پیدا کرده است، حقوق فرهنگیان به طور متوسط ۴.۸ در حدود ۵ برابر افزایش پیدا کرده است.

شرایط کشور و دستاورد‌ها در ۷ سال گذشته، برای مردم بیان شود

رئیس جمهوری گفت: رسانه‌ها اگر نقد می‌کنند از این طرف شریط کشور، دستاورد‌ها و فعالیت‌های دولت در ۷ سال را هم تبیین کنند، اینکه میزان توسعه شبکه برق در روستا‌ها و آبرسانی به روستا‌ها برای مردم گفته شود، وضعیت آموزش و بهداشت چگونه بوده و اکنون به شکلی شده است برای مردم تبیین شود البته با همه اقداماتی که انجام شده است اگر مردم بگویند شرایط بهتر از این می‌خواستیم حق با مردم است.

روحانی تصریح کرد: در رقابت‌های انتخاباتی انتظارات را بالا می‌برند دولت که سر کار می‌آید، با آن سقف انتظارات فاصله دارد، بنا بود این فعالیت‌ها را انجام دهد، اما نتوانست، یا خود آن نامزدی که موفق شده ادعا کرده که چه کار‌هایی انجام می‌دهد و یا رقیب وی، اما در مجموع دو طرف انتظار مردم و جامعه را افزایش داده اند.

رئیس دولت تدبیر و امید گفت: رسانه‌ها دولت را متوجه می‌کنند که باید تلاش بیشتری انجام دهد که صحیح است، اما باید رسانه هم باید در زمینه تببین دستاورد‌ها و واقعیت برای مردم بیشتر تلاش کنند.

همکاری و رفاقت رسانه‌ها و دولت تا پایان دولت ادامه داشته باشد

روحانی درپایان از همه رسانه‌های کشور برای همکاری در جریان مقابله با بیماری کرونا در چند ماه گذشته، تشکر کرد و افزود: همچنین از رسان‌ها برای فعالیت‌هایی که تا پایان سال برای تبیین و عرفی اقدامات دولت در «جهش تولید» انجام می‌دهند که بسیار مهم است، تشکر می‌کنم و امیدوارم این نزدیکی و رفاقتی که بین رسانه‌ها و دولت ایجاد شده تا پایان دولت باقی بماند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۰:۲۷ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
⭕️ ‏رئيس دفتر روحانی: حتی ۲روز آخر هم تلاش خواهیم کرد تحریم‌ها را برداریم تا دولت بعدی بدون تحریم کارش را آغاز کند!

Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
سال 95 و 96 تورم کم بود ولی تو این دو سال اخیر تورم 700 درصد را تجربه کردم که احتمالا در کل تاریخ ایران از ایران باستان تا کنون بی سابقه بوده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۸ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
بابرجام، بدون برجام، سازش با غرب یا...
آقای روحانی مردم در فلاکت و بدبختی هستند، همش به خاطر مدریت شما و بعضی از مسولین و مدیران است،
کدام کشور است که دشمن نداشته باشد، پس تکلیف شما چیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ساسان
۰۳:۴۴ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
رفتیم ثبت نام مسکن ملی از هر ۱۰۰ نفر فاقد مسکن که براشون پیامک تنها ۱ نفر شرایط کل موارد قید شده رو داشته . آقای روحانی هیچ دختری زن پسر بی خانه نمی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۸ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
هرگز برق رایگان به کسی داده نخواهد شد این هم قفل دیگری است بر پیکر بیجان مردم
Germany
ناشناس
۰۱:۴۱ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۷ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
دیگه این ۹ ماه باقیمانده رو خداوکیلی بیخیال شو
نه گشایش کن و نه مسکن بساز و نه تورم ایجاد کن و نه اشتغال
هر حرفی زدی مصیبت شد

بذار این ۹ ماه دیگه مردم در آرامش باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۵ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
روحانی در سال 90 با حقوق ماهیانه با اضافه کار و ماموریت 1میلیون تومان در طول یک سال می توانستم یک خودرو سمند یا پژو 405 بخرم الان که باز نشسته شدم با حقوق3500000تومان بیشتر از دو سال باید هیچی خرج نکنیم تا بتوانیم یکی از خودروهای ذکر شده فوق را قیمت انها در سال 90 کمتراز 11میلیون بوده واکنون 95000000تومان شده چرا دولت با مردم صادق نیست علت چیست بی تدبیری دولت مشهود نمایان است
Iran (Islamic Republic of)
Masoud
۰۰:۵۱ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
سلام کاش یک خبرنگار دلسوز و شجاع اونجا بود
انگار نه انگار این وضعمونه یکی یک سوال درست نپرسید
Iran (Islamic Republic of)
یکی
۰۰:۱۷ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
در هر صورت امریکا دشمن ما هست و باید نابود شود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۸ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
گرانی هر روز بدتر از دیروز بی صاداقتی وبی عدالتی در این دولت غوغا می کند نمونه اش حقوق بنده است که از سال 91 تا کنون کمتر از 5 برابر شده است
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا
۲۳:۱۳ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
خدایا خودت به این پاسخ بده ، اقای روحانی ۲ سال تورم تک رقمی ؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۸ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
آقای روحانی، دولت خود رادراین چندسال خیلی موفق میدانی!؟!؟ ازکدام موفقیت صحبت میکنی!؟! ؟ وتازه به مردم هم توصیه می کنی که باواقعیات فعلی خوشان راعادت بدن!!! ؟ کدام واقعیات!؟!! همه ی واقعیات جامعه ایران، تلخ وظالمانه وغیر عادلانه ودروغ وفاسده!؟!!!!
آیاشما به این واقعیات!!!!! افتخار می کنید وآن راکارنامه دولت 7ساله خود می دانید؟؟؟؟؟؟!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
باشه....
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۰۱ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
علت غیر فعال شدن کارت های بانک ملی به صورت مکرر رو پیگیر باشید
تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۱ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
بجز وزارت بهداشت و دفاع مگه خدمتی هم از شما به مردم رسیده !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۰ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
خدا بداد مردم برسه از دست این دولت بی تدبیر چشم گوش بسته نامحرم
Germany
ناشناس
۲۱:۰۹ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
لطفا دولت توی این یک سال کاری نکند تا این یک سال به خیر بگذره..تنها کاری که دولت می‌تونه برا مردم بکنه اینه که هیچ کاری نکنه.
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۲۰:۵۷ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
پس این اون کلید طلایی بود. پ چرا برق رو گرون کردید؟ تابستون هم گرما له له زدیم. اون وقت کم بود الان چیه؟ ملت رو خوب سر کار گذاشتید .
Finland
ناشناس
۲۰:۱۶ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
دولت بی‌تدبیر شما نا امیدی را در دل مردم چنان رشد داده که سالها کابوس اقتصادی خواهند دید
Iran (Islamic Republic of)
دزفولی
۱۹:۳۶ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
دولت در این یکسال باقیمانده اشتغال جوانان تحصیلکرده را درست کند.
United States of America
ناشناس
۲۳:۱۶ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
اشتغال جوانان تحصیلکرده دزفول را درست کنددزفولی?
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
آخی الان برد برد شده ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
reza
۱۹:۰۴ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
خدایا اگه این تو روز محشر بهشتی بشه
معذرت میخواتم اما من به عدالتت شک میکنم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
خدایا دلم میخواد سرمو بکوبم به دیوار
United States of America
ناشناس
۲۳:۱۶ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
بکوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۹ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
تو چرا سرتو بکوبی به دیوار اونهایی که این وضعو درست کردن باید سرشون بره بالا دار انشاالله
آخرین اخبار