به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله هیئت وزیران مصوبه تعرفه آب و برق را به وزارت نیرو ابلاغ میکند به طوری که امسال این مصوبه هیئت وزیران با توصیه رئیس جمهور، وزارت نیرو را در افزایش سالیانه تعرفه آب و برق که هر سال مقداری نسبت به سال قبل اضافهتر میشد به رقم ۷ درصد محدود کردند.
این در حالی است که رضا اردکانیان وزیر نیرو در این باره گفت: از ۲ سال پیش هیئت وزیران با توصیه رئیس جمهور، وزارت نیرو را در افزایش سالیانه تعرفه آب و برق که هر سال مقداری نسبت به سال قبل اضافهتر میشد به رقم ۷ درصد محدود کرد.
او افزود: یعنی وزارت نیرو بیشتر از ۷ درصد که در سایر کالاها بیش از این رقم افزایش مرسوم است، حق افزایش قیمت نخواهد داشت و حتی به کسانی که از الگوی مصرف چه در آب چه در برق کمتر مصرف کنند پاداش هم پرداخت می کند.
بررسی و ارزیابی اطلاعات قبض مشترکان مناطق عادی کشور نشان میدهد ۸۵ درصد از مشترکان زیر ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه برق مصرف میکنند و ۱۵ درصد باقیمانده نیز مصرف برق بالای ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه داشته و بهعنوان مشترکان پرمصرف شناخته میشوند. نکته قابل توجه، اما این است که در بین مشترکان پرمصرف حدود یک درصد از مشترکان نیز وجود دارند که مصارف برق آنها بهصورت بسیار غیر متعارف بوده، بهطوری که متوسط مصرف آنها بیش از ۱۵۰۰ کیلووات ساعت در ماه است. اگر چنانچه قیمت برق متوسط قیمت برق صادراتی به کشورهای همسایه ۵/ ۹ سنت در نظر گرفته شود، با احتساب قیمت دلار سامانه سنا، یارانه برق این یک درصد از مشترکان بسیار پرمصرف بیش از یک میلیون و ۳۳۰ هزار تومان در ماه خواهد بود.
بیشتر بخوانید
همچنین به اعتقاد کارشناسان صنعت آب، در بخش آب نیز پایین بودن نرخ باعث شده تا مشترکان خانگی بدون در نظر گرفتن الگوی مصرف، صرفهجویی را چندان جدی نگیرند که این موضوع باعث شده سرانه مصرف آب در ایران روند صعودی داشته باشد. بهطوری که براساس ارزیابیهای صورت گرفته، سرانه مصرف آب شرب در ایران هماکنون ۲۲۰ لیتر در شبانهروز به ازای هر نفر است که این رقم در برخی از کلانشهرهای کشور مانند تهران به بیش از ۳۰۰ لیتر در شبانهروز رسیده است. ناظران این سرانه مصرف بالا را به ارزان بودن قیمت آب نسبت میدهند.
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به رقم پرداختی قبوض برق برای برخی از مردم، گفت: به شدت این موضوع را تکذیب میکنم و به هیچ عنوان افزایش چند برابری قیمت قبوض برق صحت ندارد.
او ادامه داد: این رقم بالای افزایش قیمت در قبض برای استفاده از کولرهای گازی در فصل گرما است در غیر این صورت تحت هیچ شرایطی ما رقم ناگهانی برای مردم لحاظ نمیکنیم.
سخنگوی صنعت برق کشور اضافه کرد: مردم هم اگر از نحوه قبوض خود گله مند هستند میتوانند با مراجعه به سایت ساپا از نحوه محاسبه قبوض خود با خبر شوند.
از سوی دیگر کارشناسان ارزیابی کردهاند که مصرف سرانه آب در بخش خانگی در ایران بهطور متوسط در طول سال ۱۵۷ لیتر در روز به ازای هر نفر است که شامل پنج لیتر آشامیدن، ۱۰ لیتر پختوپز، ۵۰ لیتر حمام و شستوشو، ۲۰ لیتر لباسشویی، ۱۵ لیتر ظرفشویی، ۳۰ لیتر مصارف بهداشتی، ۱۰ لیتر نظافت خانه و ۱۷ لیتر مصارف متفرقه است.
قاسم تقی زاده خامسی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفای وزارت نیرو در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تعرفه محاسبه قبوض آب گفت: تعرفه آب مصوبه هیئت وزیران است که هرساله محاسبه و سپس برای اجرا به وزارت نیرو ابلاغ میشود.
او ادامه داد: میزان مصرف آب در بخش خانگی برای خانوارهایی که کاهش مصرف داشته باشند ۷ درصد محاسبه و برای خانوارهایی که بیش از حد مصرف داشته باشند این عدد دو برابر و با حدود ۱۵ درصد محاسبه میشود.
این در حالی است که محاسبه تعرفه فاضلاب باید به صورت پلکانی انجام شود که متاسفانه گزارش های رسیده از جانب مردم خلاف این جهت را نشان میدهد به طوری که شرکت آب و فاضلاب گویا به صورت پلکانی محاسبه نمیکند.
در این باره قاسم تقی زاده خامسی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفای وزارت نیرو گفت: در واقع این کار براساس هر شهر محاسبه و متفاوت است.
محمدرضا بختیاری مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفت: در قبوض آب، هزینه دفع فاضلاب درج شده است، کارمزد دفع فاضلاب برای تمامی مشترکانی که به تأسیسات انتقال فاضلاب وصل هستند محاسبه میشود که این رقم ۷۰ درصد از میزان آببها است.
مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران تصریح کرد: نحوه محاسبه کارمزد دفع فاضلاب با افزایش دوره تغییری نمیکند و همواره ۷۰ درصد مبلغ آببها محاسبه میشود؛ بنابر این امکان اینکه در قبوض شما هزینه دفع فاضلاب بیشتر از هزینه آب مصرفی عنوان شده، وجود ندارد.
بر اساس مصوبه دولت که به وزارت نیرو هم ابلاغ شده است از ابتدای اردیبهشتماه، بهای آب شرب و برق تمامی مشترکان سالانه به میزان هفت درصد افزایش مییابد و از ابتدای خرداد تا شهریورماه هم سالانه ۱۶ درصد به خالص صورتحساب آب و برق مصارف خانگی مشترکان بالای الگوی مصرف افزوده میشود که جمع این رشد تعرفه بالغ بر ۲۳ درصد برای مشترکان پرمصرف خواهد بود. مطابق با جزئیات اعلام شده افزایش ۱۶ درصدی تعرفه برق بدمصرفان در بازه چهارماهه (خرداد تا شهریور) اجرایی خواهد شد.
انتهای پیام/
اینم از انصاف
اب ک نگ'لجن بخوردمدن میدین و پولشو هم میگیرید
لطفا به هیئت وزیران بفرمایید بین خانواده 10 نفره و 2 نفره تفاوت وجود داده.
چرا قیمت را بر اساس خانواده اعمال می نمایید و نه نفرات!!!
پس بقیه افراد خانواده های پر جمعیت نباید آب بخورند.
قبض اب خانه باید باید این روش بشود 600000 تومان!!؟؟؟
آب هم مزه گچ میده
د بره و کل آسفالت خیابان رو از جا بکنه تازه اونوقت شاید از طرف همین سازمان آبی که به محض تاخیر در پرداخت قبض با آچار در خونه مشترکین ظاهر میشن اگه میلشون کشید تعمیر بشه.
باشگاه خبرنگاران محترم، لطفا نظر من رو منتشر کنید.
لطفا پیگیری بفرمایید و به سمع و نظر مسئولان محترم برسونید چرا حقوق و دستمزد برپایه دلار و یورو و کشورهای اروپایی و خلیج فارس محاسبه نمیشه؟
لطفا میزان حقوق و درآمد کارگران و کارمندان کشورهای اروپایی و خلیج فارس را که مسئولان ما بر اساس آنها به دنبال افزایش نرخ بنزین و آب و برق و ... هستند را هم منتشر بفرمایید!
درآمد به سختی و مشقت، هزینه به دلار و یورو...!
هرروز دور هم جمع میشن و یک نقشه جدید و شوم برای بدبختی مردم مظلوم ایران میکشند.
خدایا خودت بحق این روز عزیز نگهدارمون باش
میگه خطا
ایا حقوق ها را هم با دلار محاسبه می کنند
شرم و خجالتم خوب چیزیه، اگه این روش و مسلک سرمایه داری نیست پس چیه
برای رفع این مشکل شما میتوانید برای هر واحد یک کنتور فرعی نصب کنید ودر پایان هر دوره قرائت کنتورهای فرعی نیز قرائت گردد و به تناسب مصرف هزینه مصرف هر واحد محاسبه گردد در ضمن نصب کنتور جداگانه برای هر واحد مشکلات زیادی به دنبال دارد
الان قبض برق تابستان امسال من نسبت به سال پیش تقریبا دوبرابر شده
درحالی که نه تعداد ما زیاد شده و نه وسیله پرمصرفی مثل کولر و یخچال و ... خریدیم حالا سوال من اینه اگه قیمت تغییر نکرده اصلا ۳۰ درصد زیاد شده چرا تو قبض برای من دوبرابر هست؟
کی جوابگو هست اگه واسه کسی همچین مشکلی هست اصلا به کی میشه شکایت کرد؟
مردم هر جور که فکر کنن دارن تحت فشار قرار میگیرند..
چه خوب بود برای یک بار هم دستمزد جماعت کارگر را به دلار حساب میکردند تا انصاف رعایت شود .
عجیب این است که در این مملکت همه چیز به نرخ دلار است بجز حقوق کارگر و جان آدمیزاد .....
کسانی که علیرغم همه سفارشات در رابطه با مسافرت نرفتن در دوره کرونا، هفت روز هفته به جاده شمال و جنوب رحم نکردن و با سلامتی و جون مردم بازی کردن، حق ایراد گرفتن به کسی رو ندارن. مسوولین به رفتار شما نگاه می کنند و باهاتون همونجوری رفتار می کنند که استحقاقش رو دارید. در ضمن این مسوولین محترم که می فرمائید از کره مریخ نیومدن، دست پرورده پدران و مادران محترم همین کشور هستند.
قبض برق برایم در ماه پیش آمده 35 هزار تومن و برای واحد کنارم آمده 350 هزار تومان .
متراژ واحد هردو 145 متر من 3 تا بچه دارم ایشان 1بچه من دارای کولر آبی می باشد یک عدد.واحدکناری 3تا کولر گاز این را هم عرض کنم در طول تابستان کولر ما لطور متوسط روزی 4ساعت در شبانه روز روشن بود و اصلا هم به خانواده سختی ندادم کاملا هوا قابل تحمل بود ولی این واحد کناری اکثر مواقع کلر روشن و بعضی مواقع پنجره ها نیز باز بودند یعنی گرما داخل و سرما خارج میشد و اصلا رعایت صرفه جویی در هزینه ها را نمی کردند البته این را هم بگویم واحد کناری هردو شاغل هستند ومن کارمند رده پایین اداره هستم با حداقل حقوق .
دولت باید با طرحهایی امثال بنده و خانواده ام را تشویق کند چگونه در بحث همین آب و برق کسانی که مثل من صرفه جویی را الگوی خود قرار داده اند هزینه ها رایگانه شود و از آنطرف برای آنکه هزینه ای به دولت تحمیل نگردد این هزینه های ما را از امثال واحد کناری دریافت کنند بعنوان جریمه واحد کناری که350 پرداخت می کند این 35،هزار تومان ما همه اضافه شود به فیش برقش بشود 385 هزار تومان .
بهتر و موثر ترین روش همین است.