معاون صنایع وزارت صمت گفت: در صنعت خودرو ۴ میز ساخت داخل به ارزش ۳۲۰ میلیون یورو برگزار کرده ایم که ۶۰ میلیون یورو از آن محقق شده است.

مهدی صادقی نیارکی معاون صنایع وزارت صمت در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: اقتصاد مقاومتی دو رکن اساسی دارد که اولین  درون زایی و دومین رکن آن برون گرایی است. در ۸۰، کمترین تراز تجاری ما ۷ میلیارد دلار بود یعنی در کمترین سال، واردات و صادرات ما در کمترین حالت ۷ میلیارد دلار اختلاف داشت. در سال ۸۹ این رقم به ۳۷ میلیارد دلار رسید و در نهایت در سخت‌ترین شرایط اقتصادی این رقم در سال ۹۸ به ۲ میلیارد دلار رسید و این دقیقا تحقق اقتصاد مقاومتی است.

او بیان کرد: بیش از ۸۵ درصد واردات کشور مواد اولیه واسطه‌ای، ماشین‌آلات، اجزاء و قطعات است پس ما نهضتی را با عنوان ساخت داخل تعریف کرده ایم تا جنبشی در سطح کشور اتفاق بیفتد. ۱۰ میلیارد دلار کاهش واردات را برای این اقلام در نظر گرفته ایم و هر سال بیش از ۳ میلیارد دلار در این فرایند داخلی سازی عملیاتی می شود. جزئیات داخلی سازی جزء به جزء تعریف و ثابت شده است که به ازای هر ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری، سالیانه ۱۰ میلیارد دلار واردات را کاهش می‌دهیم.


بیشتر بخوانید: 


نیارکی گفت: این تخصیص منابع محدود به نیاز نا محدود است و همین علم اقتصاد نامیده می‌شود. با توجه به شرایط خاص بانک‌ها ابداعی اتفاق افتاد به نام میز‌های ساخت داخل. وزارتخانه واسطه‌ای برای به هم رسانی توانمندی‌ها و نیازمندی‌های کشور شد. در صنعت خودرو ۴ میز ساخت داخل به ارزش ۳۲۰ میلیون یورو  برگزار کردیم که ۶۰ میلیون یورو از آن محقق شده و امروز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صنعت مخابرات حدود ۱۱۸ میلیون یورو عقد قرارداد شده و این سیاست‌ها ادامه دارد.

معاون صنایع وزارت صمت گفت: سیاست بعدی ما مدیریت واردات است؛ باید مدیریت واردات داشته و جایی که نباید، ارز صرف نکنیم. سال ۱۳۹۶ ارز واردات ۳ میلیارد دلار بود که با مدیریت واردات به ۲۰۰ میلیون دلار رسید. این اقدامات در نهایت منجر به صادرات بیش از ۴۰ میلیارد دلاری شد. امروز همه سیاست‌های ما باید معطوف به حمایت از تولید و فعالان اقتصادی باشد. اگر تولید نباشد صادرات معنا و مفهومی ندارد.

او تصریح کرد: ۷ اسفند سال گذشته که به اقلام کرونایی ورود کردیم  پیش از آن، صادرات اقلام این حوزه را ممنوع کردیم. پیش از اسفند در کشور ۲۰۰ هزار ماسک در روز تولید می‌شد و امروز ظرفیت نصب شده ما به ۱۱ میلیون ماسک صنعتی رسیده است. از یک واردکننده به یک ماشین ساز تبدیل شده ایم و ماشین سازی دقیقا لبه تولید و تکنولوژی است و امروز صادرکننده ماشین آلات تولید هستیم. هر جا با  مردم و بخش خصوصی یک دل شدیم به نتیجه و موفقیت دست پیدا کردیم و مقام مغظم رهبری هم چندین بار بر این موضوع تاکید داشتند.

نیارکی تصریح کرد: در ۴ ماه ابتدای امسال تنها در تولید لباسشویی ۷۰ درصد و و تولید یخچال ۵۰ درصد رشد داشتیم. ۲۲ رشته فعالیت منتخب ما رشد مثبت داشته و ۱۲ رشته منفی بودند. صنایع منفی هم به محصولات مصرفی مثل چرم مربوط بود که بازار آن‌ها برای بازه‌ای تعطیل شده بود.

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت صمت ، جهش تولید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
اولويت اول اسباب اثاثيه منزل يخچال فريزره نه لباسشويي
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۲:۲۶ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
صداقت گفتار درنتایج ان است
اگر چنین بود قیمت ماشین چنان نمیشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
چه فایده وقتی جوانان نمیتونن ازدواج کنند و قدرت خرید ها هم پایین است و کیفیت اجناس داخلی هم ضعیف است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
اقای نیارکی فقط رشد ملاک است یا کیفیت من یک یخچال فریزر ایرانی که کارخانه اش در مشهد است خریدم حاضرم مفت به شما بدهم چندین بار تا کارخانه تماس گرفتم برای رفع عیب کسی جوابگو نبود و نسئول فنی کار خانه هرجه دلش خواست به ما گفت خلاصه کلام منظورش این بود چشمت کور یخچال ایرانی نمی خریدی
آخرین اخبار