به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،مسعود برزگر جلالی مدیرعامل سیما، منظر و فضای سبز گفت: در هر احداث و کاشت فضای سبز در شرایط ایدهال، معقول و منطقی، ۵ درصد هدررفت در نظر گرفته و این مورد را در قراردها نیز منظور میکنیم.
او افزود: تا ۵ درصد هدررفت، مورد قبول پیمانکار است و بیش از آن، حتی یک دهم درصد اگر بیشتر باشد، پیمانکار طبق قرارداد فیمابین بین کارفرما موظف است همان نهاده را با همان کیفیت خریداری کرده و جایگزین نماید.
مدیرعامل سازمان سیما و منظر با اشاره به آخرین وضعیت رشد نهالهای کشتشده در طرح یکی میلیون اصله نهال اظهار داشت: مطابق نتایج استخراجی از وضعیت تمامی نهالها و درختچههای کاشته شده، درختان خشکیده زیر ۳ درصد است؛ به عبارتی پیمانکاران کاملا در شرایط ایدهال کار خود را انجام دادهاند که اگر غیر از این باشد، پیمانکار موظف است که نهاده را خریداری و در جای خود جایگزین هم جبران هزینه کند.
جلالی اضافه کرد: کل نهالها و درختچههایی که در طرح یک میلیون اصله نهال خشکیدهاند، زیر ۳ درصد است که وضعیت بهتری دارد.
او با اشاره به تصمیم مدیریت شهری برای جبران کمبود سبزینگی نیز گفت: اگر در برخی مناطق خشکی نهالهای کشت شده نمود بیشتری دارد، به خاطر تیراژ بسیار بالایی است که امسال بعد از سالیان سال در تبریز کاشته شده است و مقرر شده یک بار به صورت جدی در بحث کاشت درخت در تبریز ورود کنیم و این کمبود سبزینگی و درخت را جبران کنیم.
او افزود: هر سال نزدیک به ۱۰ تا ۳۰ هزار اصله درخت در شهر کاشته میشد که امسال کاشت میلیون اصله نهال در برنامه گذاشته شده است.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز با اشاره به فازبندی طرح کشت یک میلیون اصله نهال عنوان کرد: نگرانیهایی مبنی بر عدم موفقیت این طرح وجود داشت، ولی ما این طرح را در سه فاز انجام میدهیم که در فاز اول آن ۲۸۶ هزار اصله درخت و درختچه با موفقیت کشت شد و فاز دوم طرح از اواخر شهریور تا اوایل زمستان انجام میشود که ۴۰۰ هزار اصله در برنامه گذاشتهایم و در نهایت فاز سوم آن در ۱۵ اسفند همزمان با هفته درختکاری شروع میشود تا طرح یک میلیون درخت و درخچه تکمیل شود.
او افزود: تصور کنید در فاز اول طرح که ۲۸۶ هزار اصله درخت کاشتهایم، ۵ درصد آن بیش از ۱۴ هزار اصله میشود که عدد بسیار بالایی بوده و به اندازه کل کاشتهای تبریز در سال گذشته است.
انتهای پیام/