سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، از پیش بینی کشت ۱۵ هزار هکتار چغندرقند پاییزه در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در استان خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، تورج نوروزی سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: سطح زیر کشت چغندر قند پاییزه از ۲ هزار و ۱۰ هکتار در سال ۹۲ به ۱۳ هزار و ۱۲۶ هکتار در پارسال رسید همچنین میزان تولید این محصول استراتژیک نیز در این مدت از ۱۱۵ هزار تن به ۷۸۸ هزار و ۹۰۰ تن رسیده است.

او افزود: پیش بینی‌ها برای کشت چغندر قند پاییزه در سال ۱۴۱۰ در استان ۶۵ هزار هکتار و تولید ۶ میلیون تن محصول می‌باشد که نیازمند فراهم شدن زیرساخت‌های لازم است.

نوروزی میزان مصرف آب در چغندر قند بهاره را ۱۵ تا ۲۰ هزار مترمکعب و در چغندر قند پاییزه ۶ تا ۷ هزار مترمکعب عنوان و اظهار داشت: عملکرد چغندر قند بهاره ۴۷ تن در هکتار است درحالی‌که عملکرد چغندر پاییزه ۷۴ تن در هکتار است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ارقام خارجی آنتک، لوانته، کادیلاک، کادیما، هانی، اسپارتا، سیلوتا، پرشیا، موناتانا، آزابا، پالما، ویکو، سنتی نل و پریما را ارقام کشت شده در استان عنوان و تصریح کرد: کشت چغندر قند بعنوان تناوب زراعی بسیار مهم بوده و در احیا و اصلاح زمین نقش بسیار مهمی دارد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان برنامه کشت برای سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را ۱۵هزار هکتار پیش‌بینی کرد و گفت: کمبود کارنده‌های تخصصی دقیق، کمبود ماشین آلات برداشت، کمبود کامیون در استان با توجه به همزمانی برداشت چغندر قند، گندم، جو، کلزا، ذرت علوفه‌ای و سبزی و صیفی از مشکلات اساسی در کشت این محصول مهم محسوب می‌شود.

این مقام مسئول ادامه داد: تخصیص ندادن تسهیلات مورد نیاز برای راه اندازی، تکمیل و خرید ماشین‌های برداشت در قالب گروه‌های مکانیزه و پیگیری تاسیس کارخانجات جدید در استان با توجه به افق توسعه چغندر قند پاییزه در استان از دیگر مشکلات موجود در این بخش است.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار