مراسم عزاداری شب چهارم محرم ۹۹ در میدان امام خمینی (ره) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم عزاداری هیئت الرضا (ع) و هیئت روضه العباس (ع)، در میدان امام خمینی از ساعت ۹ برگزار شد؛ دو هیئتی که پیش از این مستقل از یکدیگر فعالیت می‌کردند.

نکته قابل توجه حضور تعداد زیادی از جوانان در مراسم بود. به دلیل فراوانی جمعیت تمامی خیابان‌های اطراف میدان امام خمینی (ره) مملو از جمعیت بود. خادمان تلاش کرده بودند روی موکت‌هایی که در خیابان‌های اطراف میدان پهن کرده بودند، علامت گذاری کنند که فاصله گذاری‌های اجتماعی رعایت شود. به دلیل ازدیاد جمعیت بسیاری از حاضران با تلویزیون بزرگی که ابتدای خیابان فردوسی قرار داده شده بود، جلسه را دنبال می‌کردند.

بخش نخست برنامه سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابراهیم موسوی کارشناس مذهبی بود. بخش زیادی از سخنان حجت الاسلام موسوی به موضوع ولایت مداری و معرفت امام اختصاص داشت. این سخنران گفت: «معرفت شناسی از ارکان اصلی ولایت مداری است. بسیاری در کربلا معرفت ظاهری و شناسنامه‌ای داشتند، اما معرفت باطنی نداشتند. همین موضوع مرز میان دشمن سید الشهداء (ع) و دوست ایشان را شکل داد. معرفت امام لازمه زندگی همه انسان هاست.»

وی افزود: «شناخت و معرفت امام در قالب دعا بار‌ها در کلام معصومان آمده است. باید در این ماه از امام حسین (ع) بخواهیم که توفیق معرفت امام زمان (عج) را به ما عطا فرماید. واقعیت‌های دین نزد امام معصوم است. اگر با ایشان آشنا نشویم، به این منظومه نورانی نمی‌رسیم. دشمنان امام حسین (ع) می‌دانستند اگر معرفت از مردم گرفته شود، کمتر کسی دورِ معصوم می‌ماند. جالب است که پیامبر اکرم (ص) بار‌ها به مردم تاکید کرده بودند که نوه ایشان حسین بن علی (ع) را بشناسند. وقتی علت این تاکید پیامبر را جویا شدند، خاتم الانبیا (ص) فرمودند تمام خیر‌ها نزد حسین من است.»

این کارشناس مذهبی ادامه داد: در لحظات پایانی عمر شریف امام حسین (ع) شمر برای تمام کردن کار به گودال قتلگاه آمد. امام حسین (ع) از سپاهیان دشمن پرسیدند، آیا من را نمی‌شناسید که با من اینگونه می‌کنید؟! از مقابل صدایی آمد که می‌گفت، مشخص است که شما را می‌شناسیم. شما کسی هستید که مقابل حکومت ایستادید! این نشان می‌دهد که چقدر دشمن درگیر معرفت ظاهری بوده و به معرفت باطنی توجه نمی‌کرد. از جمله کسانی که در بحث معرفت به بالاترین جایگاه رسید، حضرت زینب (س) بود. ایشان علاوه بر این که بسیاری از نزدیکانشان را در کربلا از دست دادند، دو پسرشان را هم در راه اباعبدالله الحسین (ع) فدا کردند.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین موسوی به ذکر مصیب حضرت زینب کبری (س) پرداخت و از عظمت شخصیت دختر امیر المومنین (ع) گفت.

روضه خوانی حیدر خمسه بخش بعدی برنامه بود. نوبت به سینه زنی که رسید، حسین سیب سرخی میکروفن دست گرفت. حضار همگی با دم سینه زنی همراهی می‌کردند. در ادامه هم عبدالرضا هلالی دقایقی نوحه خواند.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: محرم 99 ، ماه محرم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار