مافیای موجود در بازار ورق فولادی سبب شده بود تا ۳ نفر تنها در یک ماه، ۱۶۰ میلیارد تومان از این بازار سود کسب کنند.

وقتی سود به مداق خیلی ها خوش می آید/سود ماهانه ۱۶۰ میلیاردی ۳ نفر در فولادبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شنیده ها حاکی از این است که عده ای از شرکت های فولادی برای کسب سود بیشتر اقدام به عرضه بالای ورق های فولادی خود در بازار آزاد کرده اند؛ موضوعی که خلاف قوانین و مقرراتی است که وزارت صمت پیش تر برای آن ها تعیین کرده است.

برابر قانون شرکت های فولادی می بایست ۴۰ درصد ورق فولادی خود را در بورس کالا عرضه کرده و مابقی را در بازار آزاد و با نرخ متناسب به فروش برسانند. چند هفته پیش و درست زمانی که مدرس خیابانی  قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت بود قرار بر این شد تا در راستای شفاف سازی بازار فولاد عرضه ها در بورس صورت پذیرد اما در همین چند هفته اخیر شاهد نابه سامانی هایی در این بازار بوده ایم و نمونه اش کسب سود بیشتر برخی فروشنده های ورق فولادی در این بازار بوده است.

پیش تر هم سرپرست سابق وزارت صمت در نشست مشترکی که با مسئولان بورس برگزار شده بود، اعلام کرد: کل محصولات فولادی اگر قرار است عرضه بشود باید در بورس باشد و ما خرید و فروش فولاد در خارج از بورس را ممنوع اعلام کرده ایم. در پاسخ هم رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن انتقاد از وضعیت فعلی بازار بورس گفته بود: در حال حاضر تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد ورق های فولادی داخل بورس عرضه می شود بنابراین بورس تعیین کننده قیمت ها نیست و قیمت ها در کف بازار تعیین می شود.

بررسی های میدانی نشان می دهد این محصول در بازار آزاد از قیمت ۱۲ هزار و ۲۰۰ تا ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان معامله می شود این در حالی است که ورق فولادی در بورس کالا حدود ۴۰ تا ۷۰ درصد ارزان تر کمتر عرضه می شود و از آنجایی که این محصول در صنایع زیادی کاربرد دارد انتظار می رود تدابیری اتخاذ شود تا  مصرف کننده نهایی متضرر نشود.

فاصله قیمتی میان ورق فولادی تا زمان تبدیل آن به شمش بسیار کم است

فاضل همامی رئیس اتحادیه تعاونی های فولاد و صنایع معدنی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ثبات نسبی این روزهای بازار فولاد کشور گفت: دو هفته ای می شود که انجمن فولاد توانسته همکاری دولت ثبات خوبی را در بازار فولاد ایجاد کند و تاثیر این همکاری در تعدیل قیمت میلگرد و شمش دیده می شود.

او با اشاره به قیمت های متغیر بازار آزاد ورق فولادی بیان کرد: تایید نشدن وزیر پیشنهادی دولت هم مشکلاتی را برای تعیین تکلیف این بازار ایجاد کرده ضمن اینکه ما در انجمن فولاد پیشنهاد ۷۰ درصد عرضه ورق فولادی در بورس توسط هر خریداری را تعیین کرده بودیم که با مخالفت صاحبان صنعت مواجه شدیم.

همامی ادامه داد: برخی از خریداران ورق فولادی معتقدند فاصله قیمتی میان ورق فولادی تا زمان تبدیل آن به شمش بسیار کم است بنابراین عرضه این محصول در بورس صرفه اقتصادی چندانی برای آن ها ندارد به همین منظور از عرضه محصول خود در بورس کالا ممانعت می کنند.

رئیس اتحادیه تعاونی های فولاد و صنایع معدنی در پایان تصریح کرد: قرار است این هفته با عرضه میلگرد ذوب آهن و ورق فولادی فولاد مبارکه تحرکاتی در راستای تعدیل این قیمت ها صورت پذیرد و با عرضه بیشتر بتوان بازار را کنترل کرد.

ورق فولاد به جای بدهی به مشتریان دردسر ساز شد!

رسول علی محمدی کارشناس بورس کالا در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه قیمت ورق فولادی در خارج از بورس و با توجه به نرخ دلار آزاد قیمت گذاری می شود، گفت: بعضا شاهد افزایش ۳۰ درصدی این محصول در بازار آزاد هستیم و یکی از دلایلش این است که گاهی معاملات برای افراد غیر مرتبط تخصیص داده می شود.

او ادامه داد: گاهی مشتریان به جای دریافت بدهی های خود ورق فولادی دریافت می کنند که همین مشتریان که بخشی از آن ها را شرکت های اغماری تشکیل می دهند، این ورق ها را در خارج از بورس عرضه می کنند که همین امر سبب افزایش قیمت ها در بازار آزاد می شود.

علی محمدی تصریح کرد: اخیرا بخشنامه ای ابلاغ شده که براساس آن مجددا شاهد بازگشت معاملات تختال به بورس هستیم چرا که حدود یک سالی می شد که این معاملات خارج از فضای بورس صورت می گرفت بنابراین مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار می تواند بر نظارت بیشتر بر این بازار و شفافیت در معاملات کمک کند.

این کارشناس بورس کالا با بیان اینکه تاکنون نظارت چندانی بر عرضه ورق فولای در بورس کالا انجام نشده است، گفت: در بازار آزاد معلوم نمی شود که این محصول با چه قیمتی و به چه گروه هایی به فروش می رسد و از آنجایی که عمده عرضه ها خارج از بروس انجام می شود بنابراین نظارت بر آن ها بسیار سخت تر است.

او اظهار کرد: دولت با تخصیص ۴۰ درصد عرضه ورق فولادی هر خریداری در بورس کالا در ظاهر از صنایع پایین دستی حمایت کرده است اما به نوعی به عده ای سودجو رانت داده است که درنهایت دود این اقدامات تنها به چشم مصرف کننده نهایی می رود.

علی محمدی در پایان بیان کرد: شاهد این بودیم که در چند هفته اخیر برای میلگرد و تیرآهن و با نظارت‌های صورت گرفته، قیمت‌ها تا ۲۰ درصد تعدیل قیمت شد بنابراین امیدواریم این مهم در خصوص ورق فولادی هم صدق کند و شاهد کاهش قیمت این محصول هم باشیم.

عباسی کارشناس بورس در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به وضعیت فعلی قیمت ورق های فولادی بیان کرد: در مورد ورق های فولادی اخبار زیادی از عرضه بالای این محصول خارج از بورس به گوش می رسد مسئله مهم این است که چرا باید چنین رانتی در این بازار مهم ایجاد شود که یک نمونه از نتایج آن هم در داستان یک شرکت  فولاد مشخص بود که براساس آن تنها ۳ نفر در یک ماه ۱۶۰ میلیارد تومان سود کسب کردند.

او ادامه داد: سودهایی که حتی نسبت به این روزهای بازار بورس هم غیر قابل دستیابی است و در طرف مقابل اما تولید کنندگان نیازمند تامین نیاز آنی خود هستند و زمانی که این ورق ها در بورس عرضه می شوند بعد از گذشت دو ماه به دست خریداران می رسند و همین امر آن ها را وادار به تامین نیاز خود  خارج از فضای بورس کرده است.

عباسی افرود: به همین دلیل است که خریداران به سمت بازار آزاد حرکت می کنند چرا که نیاز روز آن ها تامین نمی شود همچنین در طرف مقابل افراد برای استفاده از سهمیه های موجود اقدام به خرید سهمیه شرکت های ورشکسته می کنند و بدین طریق این محصولات را تا سقف ۴۰ تا ۵۰ درصد بالاتر از میزان موجود در بازار آزاد به فروش می رسانند.

این کارشناس بورس با اشاره به سودجویی عده ای دلال در این بازار گفت: آیا غیر از این است که عده ای با انبار کردن این محصول در حال ضربه زدن به نظام اقتصادی و تولید کنندگان هستند چرا که وزارت صمت و بورس حاضر نیستند با یکدیگر به توافق درست و منطقی دست یابند و نظارت ها را تشدید کنند.

سعید صمدی رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به پتانسیل‌های زیاد کشور برای تولید فولاد گفت: سنگ آهن حدود ۵۰ درصد کمتر از قیمت جهانی در اختیار تولید کنندگان قرار می‌گیرد همچنین نرخ انرژی در تولید فولاد هم یک سوم نرخ جهانی است بنابراین توقع همه بر این است که قیمت این محصول منطقی باشد.
 
او ادامه داد: گاهی شاهد این هستیم که قیمت برخی از محصولات فولادی حتی از قیمت جهانی بیشتر است و بعضا قیمت ورق فولای در بازار آزاد ۶۰ درصد بیشتر از قیمت آن در بورس کالاست و این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که ما در تولید این محصول مشکل خاصی نداریم.

صمدی با اشاره به نبود مدیریت کافی بر بازار ورق فولادی بیان کرد: از طرفی قیمت تمام شده این محصولات پایین است، اما در طرف مقابل شاهد عرضه ورق‌های فولادی در بازار آزاد و با قیمت‌های بالاتری هستیم.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد با بیان اینکه تولید محصولات زیادی به همین ورق‌های فولادی وابسته است، گفت: بخش قابل توجهی از تولیدات صنعتی کشور از جمله صنایع خانگی و خودرو به ورق فولادی وابسته هستند و زمانی که چنین هرج و مرجی ایجاد می‌شود نباید توقع داشت تولید کنده لوازم خانگی و مابقی هم با بحران مواجه نشوند.

او در پایان بیان کرد: زمانی که مواد اولیه ارزان قیمت در اختیار تولید کنندگان قرار میگرد انتظار می‌رود این محصول با قیمت منطقی به بازار عرضه شود و درنهایت ضرر اصلی را مصرف کننده نهایی متحمل نشود.

در همین راستا نیکزاد نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی هم پیش‌تر در گفت و گو با خبرنگار ما اعلام کرده بود: نرخ صادرات امسال انواع محصولات فولادی منفی بوده و در این خصوص کمبودی نداریم، اما در حال حضر قیمت فولاد در بازار جهانی ارزان‌تر از کشور ماست.

قرار است این هفته شاهد افزایش عرضه ورق و میلگرد توسط دو شرکت بزرگ فولادی باشیم و انتظار می‌رود عرضه بیشتر و نظارت بر قوانین جدید و عرضه در بورس نه تنها به شفافیت در این بازار کمک کند بلکه از افزایش قیمت این محصول و محصولات نهایی در صنایع دیگر جلوگیری به عمل می‌آید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کیان
۱۷:۵۴ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
پارسال دلار 12 : قوطی کیلو 5 تومن بود، ،الان دلار 23 ، قوطی 16 ، تیرآهن 12 بود 600 تومن، الان 2 میلیون.
پارسال با وجود ساخت و ساز بازار پر و پیمون الان که با این قیمتا همه کارا خوابیده، اهن تو بازار نیست، بعد میگن تقصیره تحریمهاس
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۹:۴۹ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
بعد کسری بودجه رو از یه یه ریال دو ریال درآمد من وشما بدبخت جبران میکنن
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۹:۴۴ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
مبلغی نیست!من به تنهای روزی بیستو پنج تا سی هزار درآمد دارم البته تومان
Iran (Islamic Republic of)
-
۱۷:۴۴ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
اسمی از آن سه نفر نبردید.
Germany
ناشناس
۱۷:۳۳ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
قابل توجه آقای نوبخت جهت جبران کسری بودجه و رفع مصیبت
Iran (Islamic Republic of)
محمد رضا
۱۷:۳۲ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
باسلام
من کارمند هستم 6 عدد قوطی پروفیل را برای نیاز ضروری خود به قیمت هرکیلو 18هزار 20 هزار و23 هزارتومان خریده‌ام. جنگل هم برای خود قانون دارد فولادی که اکثر منابعش از داخل تامین می‌شود را مردم به خاطر فساد وندانم کاری کاری وخیانت مشتی از خدابی خبر به قیمت های نجومی به مردم نجیب می فروشند وآب هم ازآب تکان نمی خورد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۵ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
یا مسئول هست یا به مسئول وصل هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۵ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
به این همه بی عدالتی باید به کجا شکایت کرد.از حقوق کارگر گرفته تا گرونی اقلام زندگی.چرا یه کارگر باید ماه 150000 تومان مایات بده بعد یه مغازه دار موبایلی با اون همه فروش و سود باید سالی 800000 تومان مالیات بدهد.
Italy
دلسوخته
۲۳:۳۱ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
خداحفظت کنه،بی عدالتی کجای این مملکت نیست!!!فقط یه پارتی داشته باشی کفایت امورات مهم رو میکنه!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
بورس روچکارکردید ملت بیچاره شدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
چرا نطر منو درج نکردید
Germany
ناشناس
۱۷:۳۳ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
اینکه چیز جدیدی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۸ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
چطور نميتونن رد ورقها رو تو بازار آزاد بگيرن و عواملشو دستگير كنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
یاالله من ایقدنیازدارم اگه یه کاربهم بدن ماهی ۵۰۰هم حقوقش باش واقعامیرم حالاهفت سال هم لیسانس گرفتم بعدسه نفرتویه ماه ۱۶۰میلیارددرامدشون شده ای خداتاکی بی عدالتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
من خودم در بورس سهم فولاد را خریداری کردم و الان۳۰میلیون تو ضررم بعد این سه نفر بیرون از بورس حق سهامدارها رو براحتی پایمال میکنند چرا باید نظارتی نباشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
من خودم در بورس سهم فولاد را خریداری کردم و الان۳۰میلیون تو ضررم بعد این سه نفر بیرون از بورس حق سهامدارها رو براحتی پایمال میکنند چرا باید نظارتی نباشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۰ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
تا شما باشید نظارت کنید.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۴:۰۸ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
ما که دیگه عادت کردیم به این نا عدالتی ها اگه یه روز صبح از خواب بلند شدیم گفتند خیری به مردم رسیده جای تعجب داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
سه نفر 160 میلیارد در یک ماه سود کردن بقیه مردم 45 تومان یارانه سودشان بوده بعد فلانی میگه چون بد حجاب آمده در بورس بورس شکست خورده ای ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
الان فقط این یه خبر بود یامنتظر پایین آمدن قیمت فولاد باشیم
Germany
ناشناس
۱۶:۲۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
هیچکدام منتظر اعدام سلطان فولاد باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
این وسط فقط مردم له میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
باز هم عدم نظارت و عدم مدیریت
Bulgaria
سید
۱۲:۲۰ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
من یکی از این افراد هستم و حسادت شماهارو درک میکنم . چون هیچوقت تو زندگی هاتون هیچی نشدید.
Iran (Islamic Republic of)
احمدی
۱۵:۴۶ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
تو فقط میتونی آرزو کنی جای یکی از اینها باشی ، همین و بس!! به فرض محال اگه یکی از این افراد بودی اینجا چه میکنی ؟!الان باید تو این گرما و سر ظهر داخل استخر و جکوزی باشی و آبمیوتا میخوردی !!!! این حداقل کاری هست که از اون 3 نفر افراد به ذهن آدم میرسه !!
Netherlands
ناشناس
۱۵:۵۰ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
یکی از این افرادی اونوقت اینقدر بیکاری که میای اینجا نظر میدی!!! شیطون؟ نگفتی از کدوم افراد!
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۶:۰۷ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
خدا رو شکر اگر تو زندگی هیچی نشدیم اما دزد و مال مردم خور و رانت خور و حرام خور و .... هم نشدیم
Bulgaria
سید
۱۲:۲۰ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
من یکی از این افراد هستم و حسادت شماهارو درک میکنم . چون هیچوقت تو زندگی هاتون هیچی نشدید.
Germany
ناشناس
۱۶:۲۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
جوک خوبی بود
Iran (Islamic Republic of)
مهدی خادمیان
۱۲:۱۵ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
اتلاف سرمایه های کلان کشور و بیت المال در سایه خواب سنگین نهاد های نظارتی بعضا" تبانی مدیران واحد های تولیدی منجر به زمینگیر شدن واحد های تولیدی حداقل افزایش قیمت تمام شده کالا گناهی نابخشودنی و جرمی انکارناپذیر است
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۲:۰۸ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
yjcچرا مطلبی از اوضاع بورس در اختیار مردم نمی گذارید.
Iran (Islamic Republic of)
سید
۱۱:۴۲ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
چی میگی اگر در بورس عرضه بقیمت پایین و اندازه مصرف بازار مگر طرف مرض دارد آهن مورد نیازش از بازار آزاد و بقیمت گران بخره
-
مصطفی
۱۱:۳۸ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
خدایا مفسدان تا کی باید جولان دهند و غنیمت های بعد از جنگ را که برای آن هزاران نفر خون دادند به تاراج برند خدایا دنیا و آخرتشان را تیره و تار کن زیزا که ما دادرسی جزء تو نداریم .
-
مصطفی
۱۱:۳۸ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
خدایا مفسدان تا کی باید جولان دهند و غنیمت های بعد از جنگ را که برای آن هزاران نفر خون دادند به تاراج برند خدایا دنیا و آخرتشان را تیره و تار کن زیزا که ما دادرسی جزء تو نداریم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۰ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
خدا می داند این سه نفرها کیا هستند و به کجا وصل هستند.
این مملکت تو صنایع و واردات و صادرات و وامهای بانکی و ... از این سه نفرها خیلی داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
همه دلالان درهمه عرصها بهمون جا وصلند که فرمودی.دلال غیر دولتی افسانس
Germany
ناشناس
۱۶:۳۱ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
علاوه بر خدا خیلی ها هم میدانند ولی........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
چه برخوردی باهاشون میشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
بعنوان کارافرین برتر معرفی وجایزه میگیرند. علی برک............
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۱:۲۲ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
بعد اونقت شما خبر دارید فقط ؟؟؟؟ دولت - بازرسی کل - قوه قضاییه و ..... همه بی خبرند که سه نفر یه شبه غارت کردند ملت رو ؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
کسی بیخبر نیست .همه خبر دارن .اما امائی درکاره. که باید این وضع ادامه یابد کمافی السابق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
این چنین آدمی هایی سیرمونی ندارن؟ اگر ماهی 1600 میلیارد هم درآمد داشته باشن بازهم به چپاول ادامه میدن.
علی برکت ا..
Iran (Islamic Republic of)
محقق
۱۰:۱۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
سلام. قابل توجه سازمان بازرسي و قوه قضائيه 3 نفر مورد نظر قبل از خروج از كشور دستگيره و مورد بازخواست قرار گيرند تا ابعاد قضيه مشخص شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
چشم سردار، عوامل دیگه ای هست بگم اجرا کنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۵ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
این چه وضعیتیه. هزینه ورق یک خونه بالای صد میلیون پول میخواد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۸ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
متاسفانه از این مافیاهادرخیلی از جاهاداریم،و از اون بدتر این اشخاص درنهادهای بازدارنده و قانونی کشور نیز دست دارن و براحتی حرف خود را پیش می برند.لطفا رسیدگی شود و این فساد برچیده شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
160 میلیارد تومان بری سه نفر در یک ماه .........به کجا چنین شتابان ؟؟؟؟؟؟؟
Germany
ناشناس
۱۶:۳۳ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
به سوی اقامت در کانادا
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۹:۱۸ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
خود دیگه مال همینه خودرو گرون میشه مگه بدنه خودرو از ورق فولاد استفاده نمیشه ؟
Italy
جواد
۲۳:۳۵ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
نه بابا.اسمش فولاد،رسم و کسبش حلبی!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
از دولت و قوه قضاییه خواهش میکنیم جلوی این رانت خواری ها رابگیرند.
دولت هم باید کاری کند چنین مسائلی پیش نیاید.
Italy
ناشناس
۲۳:۳۵ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
باشه.
آخرین اخبار