گرفتگی عضلات پا در شب، انقباض دردناک و ناخواسته ماهیچه پا خوانده می‌شود که افراد به طور معمول هنگام خواب دچار آن می‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در بیشتر مواقع نمی‌توان برای گرفتگی عضلات پا در شب علت مشخصی پیدا کرد. در مجموع، گرفتگی عضلات پا در شب به خستگی ماهیچه‌ها و مشکلات عصبی مرتبط است.

احتمال بروز این عارضه دردناک با افزایش سن بیشتر می‌شود. همچنین زنان باردار بیشتر احتمال دارد دچار مشکل گرفتگی عضلات پا در شب شوند. علاوه بر این، چندین عارضه و بیماری از قبیل نارسایی کلیوی و آسیب عصب ناشی از بیماری دیابت از جمله عوامل موثر در گرفتگی عضلات پا در شب به حساب می‌آیند.

همچنین مصرف برخی دارو‌ها از قبیل انواعی از دارو‌های ادرارآور ممکن است فرد را دچار عارضه گرفتگی عضلات پا در شب کند، اگرچه ارتباط دقیق این دو با یکدیگر هنوز شناخته شده نیست.


بیشتر بخوانید:

همه چیز درباره گرفتگی عضلانی؛ انواع، دلایل و درمان‌ 


گاهی اوقات سندرم پای بی‌قرار با عارضه گرفتگی عضلات پا در شب اشتباه گرفته می‌شود، اما این دو بیماری مجزا از یکدیگر هستند. به طور کلی درد، مشخصه اصلی سندرم پای بیقرار نیست اگرچه برخی مبتلایان به این بیماری از درد پا نیز شکایت دارند.

از دیگر بیماری‌هایی که ممکن است با عارضه گرفتگی عضلات پا در شب همراه باشد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- اختلالات ساختاری همچون بیماری شریان محیطی، تنگی کانال نخاع

- مشکلات متابولیک همچون نارسایی مزمن کلیوی، بیماری آدیسون، کم خونی، سیروز کبدی، کم کاری/پرکاری تیروئید، دیابت نوع یک/دو

همچنین مصرف برخی انواع دارو و پروسه‌های درمانی در بروز این عارضه نقش دارند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- دارو‌های فشار خون

- دارو‌های کاهنده کلسترول بالا

- دیالیز

- دارو‌های ادرارآور

- دارو‌های خوراکی ضد بارداری

به طور معمول دست دادن آب بدن، اسهال، خستگی عضلانی، آسیب دیدگی عصبی، آرتروز، بیماری پارکینسون و بارداری در بروز عارضه گرفتگی عضلات پا در شب نقش دارند.

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.