به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، معمولا زمانی که افراد با کمبود انواع ویتامینها و بیماری روبه رو هستند نشانههای از آن بیماری را در بدنشان مشاهده میکنند و یا با بروز علائمی به وجود این بیماری پی میبرند.
شاید برای شما عجیب باشد، اما یکی از اعضایی که به شما کمک میکند تا به بیماری خود پی ببرید، لب است. بطور طبیعی رنگ لب افراد متناسب با رنگ پوست صورتشان است، اما گاهی اوقات برای نشان دادن و هشدار به شما برای پی بردن به بیماری و یا کمبود انواع ویتامینها در بدنتان رنگ لبهای شما تغییر میکند.
کم خونی
اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که معمولا لبهای رنگ پریده و سفید تری را نسبت به پوست صورتتان دارید، احتمال کمبود آهن دارید. علاوه بر تغییر رنگ لب، ترکهایی را در اطراف لب خود مشاهده میکنید. زمانی که شما کم خونی دارید در واقع میزان گلبولهای قرمز خون در بدن شما نیز کاهش یافته است، به همین خاطر به اصطلاح شما دچار رنگ پریدگی میشوید که هم در چهره و هم در رنگ لب شما بروز میکند. پس لازم است در چنین شرایطی تحت نظر پزشک از قرصهای آهن استفاده کنید.
مشکلات گوارشی
میتوان رنگ پریدگی لب را یکی از علائم و نشانههای ابتلا به بیماریهای گوارشی دانست. لازم است تا زمان مراجعه به پزشک از مصرف غذاهای چرب تا حد زیاد خودداری کنید.
بیماریهای قلبی
گاهی اوقات رنگ لب افراد به طور طبیعی کمی تیره است اما اگر از ابتدا رنگ لب هایتان تیره نبوده و به مرور زمان از رنگ طبیعی خود فاصله گرفته و تیره شده است به این معنا است که احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در شما زیاد است. در چنین شرایطی لازم است که سریعا به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
بیماری کبدی و طحال
اگر از اینکه رنگ لبهای شما دیگر صورتی نیستند و به رنگ قرمز روشن تمایل پیدا کرده اند خوش حال هستید لازم است بدانید که ممکن است این تغییر رنگ تا حد زیادی بیانگر درگیر شدن شما با مشکلات کبدی و یا حتی مشکلات مربوط به طحال باشد. هرچند لازم است به هنگام مشاهده بروز چنین علامتی به پزشک مراجعه کنید اما شما میتوانید تا قبل از مراجعه به پزشک از چای گل داوودی و همچنین ترکیب آب عسل و لیمو استفاده کنید.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/