به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، قدرت و اقتدار موشکی ایران اسلامی در سالهای اخیر یکی از مولفههای قدرت کشورمان در سطح منطقه و جهان به شمار میرود. این قدرت و اقتدار بدخواهانی هم مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی دیگر از کشورهای مرتجع منطقهای دارد.
استکبار جهانی با تطمیع و همراه کردن کشورهای مرتجع منطقهای با خود به دنبال این است که با فشارهای سیاسی، حوزه موشکی و تجهیزات دفاعی را هم به پای میز مذاکره ببرد تا قدرت ایران در این حوزهها را هم سلب و یا تضعیف کند. این قدرت منطقهای و در برخی موارد بین المللی چندین مولفه دارد که یکی از این مولفهها قدرت موشکی است. در واقع این قدرت برپایه توانمندی و دانش داخلی و بومی بنا شده و در سالهای اخیر هم صنایع دفاعی کشورمان با استفاده از توان شرکت های دانش بنیان توانسته اند دانش موشکی و دفاعی کشورمان را ارتقا دهند و در فواصل کوتاه دستاوردهای دفاعی متعدد از جمله حوزه موشکی را رونمایی و معرفی کنند.
کشورمان در حوزه موشکی از نخستین سال های دستیابی به این قدرت یعنی در اواسط دوران دفاع مقدس تاکنون انواع موشک ها مانند موشک های کوتاه برد تا برد بلند را در انواع بالستیک، کروز طراحی و ساخته است. در این میان اما موشکهای کروز به چند دلیل اهمیت و مزیت خوبی برای استفاده علیه دشمنان دارند.
موشک های کروز چندین سال است که وارد صنایع نظامی جهان شده و بسیاری از کشورها از موشک های کروز به چند دلیل بیشترین استفاده را دارند. یکی از این مزیت ها این موشک را میتوان ارزان قیمت بودن آن نسبت به سایر انواع موشک ها مانند موشک های بالستیک دانست. دیگر مزیت موشک های کروز توانایی پرواز و حرکت طولانی مدت تر نسبت به سایر موشک ها و با سرعت بیشتر است که این موشک ها را به یک موشک راهبردی تبدیل میکند.
این موشکها به راحتی کشف نمیشوند و زمانی که کشوری در عملیات تهاجمی از موشک کروز (چه هواپایه و چه زمینی) استفاده میکند، به دلیل پرواز موشک در ارتفاع پایین و مولفههای دیگری که کروزها دارند، بسیاری از سامانههای راداری نمیتوانند موشک مهاجم را کشف کنند البته استفاده از موشک کروز هم مطلق نیست و قاعدتا در برخی حملات نیز، موشکها کشف و منهدم شدهاند. پرواضح است که با استفاده از موشکهای کروز نیز، دقت اصابت به مراتب بالاتر میرود.
موشکهای کروز دارای چهار ویژگی اصلی هستند؛ اولین ویژگی موشکهای کروز استفاده از نیروی آیرودینامیکی در طبقات پایین جَو یعنی در بازه ۳۰ کیلومتر است. دومین ویژگی این موشکها توانایی تغییر مسیر و ارتفاع حرکت خود در طول مسیر حرکت و سومین ویژگی نیز برد بیش از۵۰ کیلومتری آنهاست. قابلیت هدایت مداوم در طول مسیر به سوی هدف نهایی از مهمترین ویژگیهای موشکهای کروز است.
موشک کروز هویزه یکی از موشکهای بومی ساخت سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که ۱۳ بهمن ماه سال ۹۷ در نمایشگاه اقتدار ۴۰ با حضور مقامات عالیرتبه کشورمان همچون امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع، سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه و جمعی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح کشورمان رونمایی و به دنیا معرفی شد.
امیر سرتیپ حاتمی در مراسم رونمایی از این موشک گفت که موشک کروز برد بلند از خانواده سومار با نام هویزه که امروز تقدیم نیروهای مسلح میشود یک موشک برای تکمیل زنجیره دفاعی ایران است. موشک هویزه زنجیره دفاعی کشور را مستحکم میکند.
سردار سرتیپ امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه نیز در این مراسم گفت که سبد محصولات ما در حوزه موشکهای بالستیک زمین به زمین، حدود ۲۰ نوع موشک را به خود اختصاص داده است. ما انواع موشکهای زمین به زمین، زمین به دریا، موشکهای سوخت مایع، سوخت جامد در تنوع فراوان امروز در اختیار داریم و همه آنها عملیاتی است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت که چند سالی است که در حوزه موشکهای کروز، کارمان آغاز شده است. خب، در این بخش یک مانع اساسی در حوزه موتورهای جت و پیشران داشتیم که خوشبختانه آنهم در سالهای اخیر به نتیجه رسیده و محصول شده است. طبیعتا شاهد این نوع موشکها چه ساحل به دریا، چه هوا به زمین وچه زمین به زمین کروز خواهیم بود. موشکهای کروز نسبت به بالستیک از وزن کمتری برخوردار و راحت قابل انتقال هستند. در استفاده علیه دشمن، به واسطه اینکه در سطح زمین حرکت میکنند، به راحتی قابل رهگیری نیستند. این توفیق بزرگ را به ملت شریف ایران، مقام معظم رهبری و شهدا تبریک عرض میکنیم.
برد این موشک بیش از یک هزار و ۳۰۰ کیلومتر عنوان شده است که میتواند به راحتی اهداف منطقهای مورد نظر ایران از جمله پایگاههای منطقهای آمریکا و کشورهای استکباری را مورد هدف قرار دهد. طول این موشک در حدود ۶ متر و جرم آن نیز بیش از یک تُن عنوان شده است که از این حیث موشک هویزه را به برادر کوچکتر خود یعنی موشک سومار شبیه کرده است، اما با دقت در بُرد این موشک میبینیم که این شاخص در موشک هویزه نسبت به موشک سومار رقمی در حدود ۶۰۰ کیلومتر افزایش داشته است.
این افزایش بُرد را میتوان تنها ناشی از دستیابی ایران به دانش جدید در حوزه ساخت موشکهای کروز دانست که این به معنای ترکیب دانش متخصصان دفاعی با شرکتهای دانش بنیان است که باعث شده تا قدرت و نوآوری به کمک صنایع دفاعی آمده تا کشورمان در این حوزه نیز مانند سایر حوزهها به روز و سرآمد باشد.
پایگاه خبری امنیتی دبکا فایل وابسته به رژیم صهیونیستی در گزارشی با اشاره به آزمایش موفقیتآمیز موشک «هویزه»، تأکید کرد برخلاف برآورد اشتباه کارشناسان غربی، نه آمریکا و نه اسرائیل ظرفیت و توانایی مقابله با موشک کروز جدید ایران را ندارند.
در ادامه این گزارش آمده است که «ایران اخیراً گامهای بلند و سریعی در تولید موشکهای میانبُرد برداشته است و آزمایش موشک کروز جدید ایران با بُرد ۱۳۵۰ کیلومتر در واقع پاسخی به آزمایش موشک آمریکایی-اسرائیلی "آرو-۳" است که ۲۲ ژانویه سال ۲۰۱۸ آزمایش شد».
پایگاه خبری میلیتاری واچ مگزین هم در گزارشی از رونمایی این موشک خبر داده و در یک گزارش تحلیلی با عنوان «چرا موشک کروز جدید ایران با نام هویزه اسرائیل را نگران میکند؟» موشک کروز هویزه را به طور کامل مورد تحلیل و بررسی قرار داده است.
انتهای پیام/
آمریکا میدونه موشکها داخلیه و بخاطر همین فشار اومده بهش، و ترسش هم بخاطر اینه که صفر تا ۱۰۰ تولید موشکها داخلیه
فکر میکنید خارج یعنی کره ماه
نه داداش اینها همش ساخت وطنه با افتخارم میگیم ساخت وطنه
کور شود هرآنکس نتوان دید
مگه ساخت موشک کاری داره
از گیربکس پراید راحت تره
ان شاالله به زودی با ظهور آقا امام زمان معادلات کل جهان تغییر کنه
البته هستند موشک های دیگر هم که کمک میکنند مثل:
موشک اعتماد به ملت و خصوصا جوان ها به دور از هر گونه تقسیم خودی و غیر خودی.
موشک دست برذاشتن از لجبازی و تعصبات بر مواردی که همواره آن را حیثیتی میکنید.
موشک گوش دادن به حرف ملت و نخبگان واقعی.
انهدام موشک لجبازی و ساخت موشک صلح و دوستی.
امنیت هم نمیخواهم
فقط گرسنه ام
تکنولوری ساخت موشک رو برادر به برادر نمیده
حتی آمریکا هم حاضر نیست به کشورهای اروپایی و متحدانش تکنولوژی ساخت موشک رو اراعه بده
الانه دیگه نوع جنگ عوض شده جنگ اقتصادی تعیین کننده است
ما تو اقتصاد به لطف مسئولین که واسه جیب خودشون کار میکنند تاب نمیاریم یخچال از اجناس واجب و اصلی هست پیدا نمیشه ...
نان سر سفره مردم تبدیل شدنش به موشک حق الناس است .
ساختار زمانی رسیدن به این توان غیرقابل هضمه برای دشمن.
ای کاش در خودرو هم این همه پیشرفت داشتیم...