به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، به نقل از روابط عمومی مرکز فقهی ائمه اطهار قم، آیت الله محمد جواد فاضل،عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در نشست علمی که با موضوع پرسشهای فقهی عزاداری در دوران کرونا در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در قم برگزار شد، گفت: کرونا قضیهای است که همه عالم از اقتصاد بشر تا سیاست و اجتماع را فرا گرفته و تحت تأثیر قرار داده است.
او افزود: آنچه که مهم است این که در نظام جمهوری اسلامی، در ماه رمضان بسیاری از مجالس و اجتماعات به دلیل انتشار این ویروس تعطیل شده و الان که ماه محرم و عزاداری فرا رسیده اوضاع چه خواهد شد؟ و آیا این مسئله تحت تأثیر کرونا قرار خواهد گرفت؟
عضو جامعه مدرسین حوزه اظهار کرد: این نکته روشن شد که بین علم و دین تعارضی نیست و واقعیتهای علمی را بزرگان دینی میپذیرند و با واقعیت علمی، مناسک علمی هم تنظیم میشود؛ این مسئله در این چند ماه به خوبی برای مراکز علمی و سیاست مداران ثابت شده که حوزههای علمیه واقعیتهای علمی را انکار نکرده؛ بلکه به مقتضای آن مناسک و اجتماعات دینی مردم را تنظیم مینمایند.
این استاد درس خارج گفت: نباید این حرف زده شود که کرونا دروغ است و یا بیش از حد خود مطرح شده است؛ امروز کرونا در واقعیت دیده میشود. کسی نباید بگوید که کرونا در دایره خاصی از محافل است و در حرم ها، مجالس امام حسین و... نمیرود؛ البته این نوع سخنان نادر است؛ اما متأسفانه به نام حوزه و روحانیت ثبت میشود.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: نمیشود بگویم ویروس کرونا وارد مجالس اهل بیت (ع) نمیشود و به افراد هم سرایت نمیکند؛ متأسفانه این سخنان هم زده شده است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) عنوان کرد: وقتی این فتوا در مورد عزاداری در ایام کرونا نقل شده، بعضی در فضای مجازی حرفهایی زدند و گفتند «امام حسین آقا بالاسر نمیخواهد»، این دسته از افراد با این نوع سخن گفتن میخواهند مردم را علیه مراجع شیعه تحریک کنند؛ باید بگوییم مراجع نوکر دین هستند؛ مرجعی نداریم که عزاداری برای سالار شهیدان جزو تاروپود وجود او نباشد؛ لذا این توطئه را مردم، طلاب و فضلا و... توجه داشته باشند، مبادا با این تعابیر بخواهیم ذهن مردم را مشوش کنیم.
این استاد درس خارج گفت: از آقایانی که میگویند حرم شفا است، سوال میکنیم آیا اهل بیت (ع) خود را به عنوان شافی و طبیب جسمی معرفی میکردند یا اهل بیت (ع) به اسباب طبیعی دستور میدادند؟؛ ولی گاهی برای نشان دادن مقام خود، از کرامت و معجزهای استفاده میکردند. به نظرم معرفی کردن مقام ائمه این که برای شفاء به حرم برویم و بگوییم آنها شفاخانه هستند، مطرح کردن این نوع سخنان، جز توهین به ایشان چیز دیگر نیست. باید بدانیم اهل بیت (ع) واسطه فیض و منبع علم اند، نه این که برای امراض و امور ناچیز دنیوی، شفاء را از آنها بخواهیم.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: اهل بیت دارای مقامات مختلفی اند و نباید مقام آنها را تنها منحصر در شفاء دادن بدانیم و بگوییم برای گرفتن شفاء به حرم برویم، این نوع سخنان موهون کردن مقام اهل بیت است و نباید مطرح شود.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در پایان عنوان کرد: لازم میدانم بگویم که عزاداری با شکوهتر برگزار شود و این به معنای مخالفت با ضوابط بهداشتی نیست. باید از هر فرصتی برای عزاداری استفاده کنند. این معنای با شکوه بودن است. نباید با این شرایط عزاداری را وارد اجتماعات در هم پیچیده کرد.
عضو جامعه مدرسین تاکید کرد: در این مسئله باید رعایت ضوابط بهداشتی صورت گیرد، اما بعضی نوشته اند به احترام امام حسین (ع) ماسک نزنید که این سخنان نادرست است.
انتهای پیام/ش