چنگیز اسفندیاری مدیرکل صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی نهاوند در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،گفت: سالانه حدود ۲۲۰ هزار تن گشنیز در دنیا کشت میشود که ۶۰ درصد آن متعلق به روسیه است و یک دهم آن معادل ۲۰ هزار تن در ایران تولید میشود.
او افزود: در شهرستان نهاوند هر سال حدود ۲ هزار هکتار گیاه گشنیز کشت میشود که عملکرد ۲/۲ دهم تن در هکتار دارد، ولی امسال به علت افزایش قیمت این محصول کشاورزان این شهرستان سطح زیر کشت خود را به چهار هزار هکتار افزایش دادند.
اسفندیاری بیان کرد: تولید گشنیز نهاوند از چهار هزار تن به ۱۲ هزار تن افزایش یافته است بر این اساس با بزرگترین تولیدکننده مالت نهاوند و سازمان اتکا برای ایجادکارخانه تولید اسانس گیری از گشنیز و چرخه فرآوری صفرتا صد این گیاه دارویی در نهاوند مذاکراتی انجام داده ایم.
او اظهار داشت: ایجاد این کارخانه ۵ تا ۱۰ میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و دولت این سرمایه گذاری را انجام نمیدهد.
مدیرکل صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: برای تشویق سرمایه گذار اقداماتی مانند تسهیلات ارزان قیمت، تسهیلات توسعه روستایی، تسهیلات تبصره ۱۸ و تسهیلات ارزی را در نظر گرفته ایم و هیچ محدودیتی برای پرداخت این تهسیلات به سرمایه گذار در این زمینه نداریم البته به شرط اینکه خام فروشی نشود یا فقط بسته بندی بوجاری نکنند.
اویادآور شد: راهبرد وزارت جهاد کشاورزی در منطقه نهاوند تشویق کشاورزان به کشت دانههای روغنی است و بر این اساس بزرگترین کارخانه روغن کشی چند سال پیش توسط بخش خصوصی در نهاوند ایجاد شد.
مدیرکل صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در کشور اسانسهای روغنی در برخی از محصولات یک کیلوگرم از سه و نیم تن استحصال میشود بیان کرد: الویت وزارت جهاد توسعه زنجیره به ویژه فرآوری گیاهان دارویی از صفر تا صد است.
انتهای پیام/ج
ابتدا فاتحه برای حاج عزیز علی بخشی که استاد صادرات تخم گشنیز بودن
باید الگو برداری بشه از سایر کشوره ها چگونه صفر را به صد تبدیل کردن
الگو مناسب برپایه نقشه مناسب می شود موفقیعت در سطح بین الملل
سالهای حدود ۱۳۶۷ و یا سال ۱۳۶۸ بود برایم جالب بود شخصی با امکانات کم شهرستان نهاوند صادرات به این گستردگی داشت از ایشان کمک گرفتم و در مورد کاشت و برداشت و صادرات اطلاعات مهمی در اختیارم گذاشت
الان این خاطره را گفتم کم نیستن اشخاص بزرگی مثل حاج عزیز. که می تواند چراغ راهی باشند تا بتوان باکمکشان به اهداف بزرگ رسید
رو انجام داد؟
لطفا بفرمایید من چطوری میتونم از این تحصیلات استفاده کنم ومیتونم کارخانه را اصفهان بسازم
آیا اگر کسی بخواهد در مساحت کم و با بودجه کمتر از اینکه در گزارش ذکر شد کار اسانس گیری از گشنیز رو شروع کند امکانپذیر میباشد؟ و حداقل چه مساحت و چه بودجه ای نیاز دارد؟