علی بیات کارگردان و مجری طرح سینما و جانشین تهیه کننده فیلم سینمایی «تا ابد»، درباره حال این روزهای سینما و استقبال از فیلمها در روزگار کرونا، به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: متاسفانه هنوز اکثر مردم فکر میکنند سینماها تعطیل هستند. ما توقع داریم با اطلاع رسانی در سایر رسانهها گفته شود که فعالیت سینماها ادامه دارد؛ این یعنی حمایت مناسب در زمان ضروری.
وی تاکید کرد: نباید بگذاریم مردم عادت سینما رفتن را کنار بگذارند؛ میتوان این اطمینان را به آنها داد که پروتکلهای بهداشتی به طور کامل در سالنها رعایت میشود و جای هیچ نگرانی نیست. اگر عادت سینما رفتن مردم از بین برود، در دراز مدت ضربه مهلک و جبران ناپذیری به بدنه اصلی سینما وارد میشود و این اصلا مقوله خوبی نیست.
بیات اظهار کرد: برخی میگویند در این شرایط سینماها بسته باشد، بهتر است؛ اما واقعیت اینجاست هر مکانی بسته شود، باز شدن آن با هزار، اما و اگر همراه خواهد بود و مشکلات عدیدهای به میان میآید. از همه مهمتر اعتمادسازی دوباره برای مخاطب دشوار میشود.
جانشین تهیه کننده فیلم در حال اکران «تا ابد» بیان کرد: ما با علم به وضعیت کنونی سینما میتوانستیم فیلممان را اکران نکنیم؛ اما به واسطه احترام به مردم و کمبود فیلم برای اکران این ریسک را به جان خریدیم و فیلمی که بدون حمایت دولت ساخته شده را روانه سینماها کردیم. کمترین توقع ما اطلاع رسانی و تبلیغ برای آن است. خود سینماها هم میتوانند با دادن سالنها و سانسهای خوب، تبلیغات، اطلاع رسانی و... به ما کمک کنند. واقعا هزینه تبلیغات آنقدر بالاست که از عهده بخش خصوصی بر نمیآید.
این کارگردان ادامه داد: مردم این روزها نیاز به تفریح دارند و سینما میتواند در کنار تلویزیون، بخشی از آن را پوشش دهد تا حداقل برای چند ساعت از فکر دغدغهها و مشکلاتشان رهایی پیدا کنند.
او درباره قصه فیلمش گفت: «تا ابد» در مورد آدمهایی است که به علت شرایط سخت اقتصادی مشکلاتی برایشان پیش میآید. «تا ابد» فیلمی است که بازیگر و قصه دارد و میتواند برای مخاطب جذاب باشد و فکر آنها را درگیر کند.
بیات افزود: این فیلم در بخش خصوصی ساخته شده و پشتوانه پولهای بادآوردهای که این سالها شاهد آنها هستیم را نداشت. سرمایه گذارش با عشق به سینما آمده و سرمایه اش سالم است. امیدوارم حالا که قبول کرده فیلم را در شرایط بد فعلی، اکران کند، حمایت شود. در غیر این صورت خودمان باعث طرد این افراد سالم از سینما خواهیم شد و فضا را برای ورود افراد با پولهای کثیف باز میکنیم. جا دارد اینجا از محمد نجفی زاده، امید امین نگارشی، سعید کیوانفر مجری طرح و سرمایه گذار و سماواتی پخش کننده فیلم تشکر کنم که در این شرایط راضی به اکران فیلم شدند.
این کارگردان همچنین درباره جدیدترین فعالیت هنری خود هم اظهار کرد: از آنجا که به سینمای کوتاه عرق دارم و هر از گاهی به آن میپردازم، با فرهنگ آدمیت یک کار مشترک کوتاه با نام «به دادگاه احترام بگذارید» ساختیم و از بچههای حرفهای سینما در پشت دوربین و از ۱۳ نوجوان برای بخش بازیگری استفاده کردیم. قصه این فیلم که بسیار ملتهب و تفکرزاست روایت ۱۳ نوجوانی است که به سمت هدفی نامعلوم حرکت میکنند و در ادامه مسیر دور یک خرابه جمع میشوند. پروسه انتخاب بازیگران این فیلم که همه نوجوان پسر هستند، بسیار مشکل بود و از بین بیش از هزار نفر آنها را انتخاب کردیم.
بیات در پایان عنوان کرد: تمایل داشتیم اولین نمایش این فیلم در جشنواره فیلم کوتاه باشد که به علت شرایط کرونا، در جشنوارههای خارجی خواهد بود. البته در صورت برگزار شدن جشنواره فیلم کوتاه اینجا هم آن را نمایش خواهیم داشت.
انتهای پیام/
دیدم که میگم.