به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بشیر حاجی بیگی گفت: سازمان انتقال خون در تلاش است تا از همین حالا با افزایش فراخوانهای اهدای خون و دعوت از بهبودیافتگان کووید ۱۹ ذخایر خون و پلاسمای مورد نیاز را برای مقابله با موجهای احتمالی شیوع بیماری کرونا افزایش دهد.
وی با یادآوری فرصت ارزشمند محرم و صفر برای اهدای خون و پلاسما اظهار داشت: مردم ایران نذورات مختلفی انجام میدهند و از آنان خواستاریم که امسال نذر خون و پلاسما را در اولویت قرار دهند.
وی گفت: خون به صورت معمول ۳۵ روز و پلاسما دست کم یک سال قابلیت نگهداری دارد و چنانچه مردم در ماههای محرم و صفر استقبال بیشتری از اهدای خون داشته باشند عبور از پاییز سخت کرونایی با تکیه بر ذخایر مناسب آسان میشود.
حاجی بیگی با یادآوری اینکه پروتکلهای بهداشتی در ماههای محرم و صفر با جدیت بیشتری در مراکز اهدای خون اجرایی میشود، گفت: تب سنجی در بدو ورود، توزیع ماسک، کاهش مسیرهای ورود و خروج به حداقل ممکن، ضدعفونی مراکز اهدای خون در هر شیفت کاری، فعال بودن سامانه نوبت دهی اینترنتی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی در سالنهای انتظار و ممنوعیت ورود افرادی که حضور آنان در بخش اهداکنندگان ضرورتی ندارد از جمله پروتکلهای پیش بینی شده در مراکز اهدای خون است.
حاجی بیگی امکان شستشوی دستها با آب و صابون و محلولهای ضدعفونی کننده در مراکز اهدای خون را مهم برشمرد و گفت: نصب پوسترهای آموزشی، افزایش فاصله تختها و استفاده از پارتیشنهای جداکننده در بخشهای پذیرش از دیگر اقداماتی بوده است که در مراکز انتقال خون انجام شده است.
وی ضمن تاکید بر اینکه کرونا یک بیماری تنفسی است و امکان سرایت از طریق اهدا یا تزریق خون را ندارد، خاطرنشان کرد: مراکز انتقال خون تفاوت بسیاری با مراکز درمانی دارد و روزانه میزبان سالمترین اقشار جامعه است.
بیشتر بخوانید