مسعود باقرزاده مدیرکل دفتر حفاظت احیای تالابهای کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت تالابهای کشور در فصل تابستان اظهار کرد: تالابهای ساحلی کشور در فصل تابستان معمولا با کم آبی مواجه هستند، بنابراین پیش بینی میشود که این تالابها در فصل تابستان خشک شوند.
وی افزود: تا به امروز تالابهای ساحلی کشور مشکل خاصی نداشتند و اگر آبها را هدایت کنیم، امید است که تالابها با کم آبی مواجه نشوند.
مدیرکل دفتر حفاظت احیای تالابهای کشور درباره آخرین وضعیت خلیج گرگان (تالاب میانکاله) گفت: در حال حاضر پایین آمدن سطح آب دریا باعث شده است که تالاب میانکاله خشک شود و اتفاقی که چند ماه پیش در خصوص تلفات پرندگان در این منطقه پیش آمد، سبب شد تا انجام راهکارهای رفع مشکلات این تالاب به تعویق افتد.
باقرزاده با بیان اینکه ورود آلودگیها به آب مشکل اصلی تالابها است، تصریح کرد: تالابها نقشی اساسی در محیط زیست و اکوسیستم دارند، حتی میتوان گفت که ارزش اقتصادی یک تالاب چند برابر ارزش یک زمین کشاورزی است.
وی درباره وضعیت زاینده رود گفت: زاینده رود، رودخانهای به وسعت ۳۰۰ کیلومتر است که ما آن را به ۸۰ قطعه تقسیم کردیم و متأسفانه چند سالی میشود که این رودخانه دائمی در فصل تابستان خشک میشود.
مدیرکل دفتر حفاظت احیای تالابهای کشور تصریح کرد: چندین بار برای حل مشکلات زاینده رود تصمیم گرفته شده است، اما باید گفت که این رودخانه مشکلات ریشهای فراوانی دارد.
باقرزاده گفت: چندین دوره کارگروه احیای زاینده رود با نامهای مختلف تشکیل شده است و ما باید بتوانیم تصمیم بگیریم که چگونه این میزان آب کم را تقسیم کنیم.
وی با اشاره بر اینکه سرعت احیای تالابها به کندی پیش میرود، گفت: هنر مدیریت در زمینههای زیست محیطی این است که دوراندیش باشیم، به عنوان کارشناس هر تصمیمی که برای هر تالابی گرفته شده، مقطعی بوده است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
اما مشکل اینجاست که آب فقط برای استفاده کشاورزی و برای نوبتهای آبیاری آن از سد رها می شود. این در حالیست که در آیین نامه اجرایی قانون احیای تالاب ها (مصوب بهمن 1397)، اولویت دوم محیط زیست پس از شرب مورد تأکید قرار گرفته است. همچنین برای ممانعت از ورود هر متر مکعب آب از زاینده رود پایدار به گاوخونی، مبلغ 140 هزار تومان جریمه تعیین شده.
با توجه به ذخیره کم سد زاینده رود و اینکه با پایان کشت تابستانه، به خط قرمز تعیین شده برای شرب خواهد رسید، متأسفانه فاجعه زیست محیطی خشکاندن زاینده رود باز هم تکرار خواهد شد.
سازمان مربوط به خود ایشان (حفاظت از محیط زیست) هم هست که به عنوان نهاد تعیین شده برای پیگیری در آیین نامه مورد اشاره، بایستی به خاطر این قانون شکنی آشکار پاسخگو باشد.
هیچ دریاچه ای در کشور شرایط این منطقه رو نداره