وبینار بین المللی "پیامد‌های کووید ۱۹ بر مدیریت آب در کلانشهرها" با حضور نمایندگان شهر تهران توسط یونسکو برگزار شد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، وبینار بین المللی "پیامد‌های کووید ۱۹ بر مدیریت آب در کلانشهرها" با حضور نمایندگان شهر تهران توسط یونسکو برگزار شد.

این وبینار با سخنرانی شامیلا نیر بدوئل، دستیار مدیر بخش علوم یونسکو آغاز شد و در ادامه «حبیب الله فتاحی» مشاور اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در این وبینار به ارائه تجربیات شهر تهران پرداخت و در خصوص اقدامات شهرداری تهران به منظور کنترل ویروس کرونا گفت: با توجه به ارزانی آب ژاول، در ابتدا از این ماده ضدعفونی کننده با غلظت زیاد ۵۰۰۰ ppm برای تمام سطوح و معابر شهری استفاده شد. اما با بررسی مواد ضدعفونی کننده و اثرات منفی آن‌ها بر محیط زیست مانند خوردگی سطوح و آلودگی منابع آبی در نهایت دستورالعمل جامعی حاوی میزان غلظت‌های مناسب و مجاز مواد ضدعفونی کننده برای هر یک از سطوح تدوین و در ماه آوریل جهت اجرا ابلاغ شد.



وی با اشاره به اپیدمی شدن بیماری کرونا و مرگ تعداد زیادی از شهروندان در اثر این بیماری گفت: در بهشت زهرای تهران برای شست‌وشوی هر جسد حدود ۱۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود. با توجه به لزوم بهینه سازی مصرف آب به ویژه در شرایط کنونی و همچنین جلوگیری از انتشار کرونا، تصفیه خانه بهشت زهرا (س) توسط شهرداری تهران و با کمک شرکت آب و فاضلاب تهران جهت جذف ویروس کووید ۱۹ باز طراحی شد. در تغییرات صورت گرفته میزان کلر در پساب خروجی به ppm ۲ افزایش یافته و این پساب وارد چاه جذبی می‌شود که این امر از گسترش بیماری در زمین‌ها و جنگل‌های اطراف جلوگیری می‌کند. طبق نتایج آزمایش‌های انجام شده، ویروس کووید ۱۹ در پساب تصفیه شده این تصفیه خانه وجود ندارد.

افزایش ۱۲.۷ درصدی میزان مصرف آب در کشور

در ادامه سیمین ناصری استاد دانشگاه تهران و رئیس پژوهشکده بهداشت و محیط زیست در خصوص آمار و ارقام مبتنی بر تغییر رفتار شهروندان بعد از با شیوع ویروس کووید ۱۹ در مقایسه با قبل از آن و همچنین تأثیر مستقیم این ویروس مصرف آب و میزان آب در دسترس، گفت: با توجه به جمعیت ۹ میلیون نفری کلانشهر تهران به عنوان پایتخت ایران و جمعیت ۱۴ میلیون نفری استان تهران (شهرتهران به همراه شهر‌ها و روستا‌های اطراف)، آمار دسترسی به آب شهری در شرایط معمول در شهر تهران ۹۹.۸۹ درصد و در روستا‌های آن ۹۳.۷۳ درصد است.

وی افزود: در شرایط اپیدمی کووید ۱۹ به دلیل لزوم رعایت مسائل بهداشتی به خصوص افزایش تعداد دفعات شست‌وشوی دست‌ها، میزان مصرف آب در کشور ایران حدود ۱۲.۷ درصد افزایش یافته که این رقم برای شهر تهران ۵ درصد است.

ناصری همچنین یادآور شد: در تهران بحث مشکل دسترسی به آب مطرح نیست، بلکه معضل اصلی مدیریت منابع آب است که در این مدت سعی شده به صورت علمی و مطلوبی این امر صورت بگیرد.

رئیس پژوهشکده بهداشت و محیط زیست در خصوص نحوه نظارت بر بحران جهانی آب در شرایط کنونی گفت: در زمینه کیفیت آب و فاضلاب موارد و پارامتر‌های متعددی وجود دارد که هر کشوری باید برنامه و استراتژی ویژه¬ای برای کنترل این پارامتر‌ها داشته باشد، که آموزش در این میان نقش بسیار موثری دارد. همچنین باید ضمن تخصیص اعتبارات مناسب به مباحث مدیریت منابع آبی و ارتقای سیستم‌های تصفیه، گزارشات مدون ارزیابی از شرایط، توسط نهاد‌های حاکمیتی (دولت و مجلس) تدوین و ارائه شود.

بنا بر این گزارش، وبینار بین المللی "پیامد‌های کووید ۱۹ بر مدیریت آب در ابر شهرها" با حضور چهره‌های برجسته علمی در زمینه مدیریت آب در شهرها، از شهر‌های بزرگ جهان نظیر تهران، پکن، جاکارتا، کراچی، لائوس، شانگهای، ووهان، بمبئی، هوانگژو و شنزن به عنوان اعضای پنل و با مدیریت آقای فدی کومار، رئیس برنامه بین الدولی آب یونسکو توسط این نهاد برگزار شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار