بهروز عمرانی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: سازمان میراث فرهنگی در سال ۱۳۸۳ با سازمان ایرانگردی و جهانگردی و در سال ۱۳۸۵ با شرکت صنایع دستی ادغام شد بنابراین شاهد تشکیل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بودیم و سال گذشته نیز تبدیل شدن این سازمان به وزارتخانه رقم خورد.
او افزود:وزارتی که در ۳ حوزه جدی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فعالیت میکند، براساس مصوبه وزارت علوم در سال ۱۳۸۳ یک مرکز پژوهشی با عنوان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تشکیل داد. این پژوهشگاه در حقیقت مرکز تحقیقات و مطالعات در حوزههای ۳ گانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی محسوب میشود و مرکز تفکر این حوزههاست.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری بیان کرد: براساس سیاستهای جدید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و با در نظر گرفتن شرایط پس از کرونا، ما باید تعاریف جدیدی از گردشگری ارائه دهیم تا بتوانیم تراکم گردشگری را در عین حال که باعث رونق مناطق مختلف کشور میشود، به صورت متوازن در سطح کشور توزیع کنیم. دنیای گردشگری پساکرونا دنیای متفاوتی خواهد بود و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری باید با بررسی نیاز گردشگران در این دوره، متناسب با رفتار آنها برنامهریزی کند.
بیشتر بخوانید
عمرانی با تأکید بر نقش مثبت اقامتگاههای بومگردی در رونق و تقویت صنعت گردشگری اظهار کرد: کشور ما سالانه نزدیک به ۲۰۰۰ گردشگر بومگردی دارد و استفاده از ظرفیتهای بومگردی، رویکرد جدید وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری است. پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با همین رویکرد تلاش میکند با تهیه نقشه باستانشناسی و مطالعات مردمنگاری و مردمشناسی در رابطه با بحران مدیریتها و وضعیت هنرهای سنتی و صنایع دستی، شناخت کافی از پیامدهای فرهنگی و اجتماعی شیوع گسترده ویروس کرونا در سطح کشور داشته باشد و گامهای مثبتی برای به حداقل رساندن تأثیر مخرب این ویروس منحوس بردارد.
او ادامه داد: ایجاد زمینه مناسب برای تأسیس موزههای سبز بخش دیگری از فعالیتهای پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری است.
عمرانی اعلام کرد: امروز بیش از ۲۰ پروژه در رابطه با پیامدهای ویروس کرونا روی حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام میشود.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به تأثیر مثبت پژوهش در وضعیت حوزههای ۳ گانه تحت نظارت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد و گفت:صنعت گردشگری تأثیر زیادی از شیوع گسترده ویروس کرونا پذیرفته است و ما باید سیاستهایمان را به گونهای تغییر بدهیم که بتوانیم شرایط فعلی حاکم بر این صنعت را مدیریت کنیم پس با دستور علیاصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سعی میکنیم تعاریف جدیدی را از مقاصد جدید ارائه بدهیم تا شاهد توزیع متوازن گردشگری در کشور و برآیند آن در حوزه اقتصاد باشیم و در همین راستا مقاصد جدیدی را تعریف کردیم. یکی از این مقاصد، جنوب شرق ایران و استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی است.
انتهای پیام/