تا اینجای کار نه تنها موضوع ریاست شورای عالی اصلاح طلبان منتفی شده بلکه نام یک نهاد دیگر برای انتخابات ریاست جمهوری به میان آمده است.

از تشکیل نشدن ۱۲ ساله پارلمان اصلاحات تا شورای عالی که دیگر وجود ندارد/ رویکرد اصلاحات برای انتخابات ۱۴۰۰ مشخص شد؛ انتظار برای یک تصمیم بزرگبه گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، فاطمه تورانلو؛ داستان شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان و بی سرپرست ماندن آن همچنان ادامه دارد؛ موضوعی که حالا با گذشت چند ماه بلاتکلیفی گمانه زنی‌هایی برای ادامه کار  این شورا مطرح شده است.

چند روز قبل روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «اصلاح طلبان در دو راهی» نوشته بود دو گروه اصلاح طلب که تا حدود زیادی به بدنه قدرت وصل هستند از جمله کارگزاران و اعضای نزدیک به سید محمد خاتمی، با دوگانه «نوری، نبوی» روبه رو شده اند، حالا نام دو فرد برای جانشینی محمدرضا عارف در شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان مطرح شده بود.

گمانه زنی‌‌ها ادامه دار شد تا جایی که پای  حسین مرعشی، جواد امام و داود محمدی هم به میدان باز شده و هرکدام نظریات خود را ارائه کردند.

از تشکیل نشدن ۱۲ ساله پارلمان اصلاحات تا شورای عالی که دیگر وجود ندارد/ رویکرد اصلاحات برای انتخابات ۱۴۰۰ مشخص شد؛ انتظار برای یک تصمیم بزرگ

حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگویی با روزنامه سازندگی با شمردن ویژگی‌هایی برای رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان از بهزاد نبوی به عنوان گزینه مطلوب یاد کرد، جواد امام از نزدیکان سید محمد خاتمی نیز گزینه مناسب برای ریاست بر شورای عالی را عبدالله نوری دانست و داود محمدی، دبیرکل انجمن اسلامی معلمان، هم گفت : «عبدالله نوری جایگزین خوبی برای عارف است».  
 
با این اظهارات به نظر می رسد که اگر قرار باشد که جایگزینی برای عارف مطرح شود از دو گزینه نبوی و نوری خارج نخواهد شد؛ بنابراین بد نیست که نگاهی به سوابق این دو شخصیت بیاندازیم.

آیا لازمه داوطلب شدن برای ریاست عالی عضویت در آن است؟

داستان ادامه دار شد تا جایی که چند روز پیش علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات نظر دیگری را مطرح کرده و کل معادلات را برهم زد او گفت: لازمه داوطلب شدن برای ریاست شورای عالی، عضویت در آن است و کسانی که تا این لحظه عضو نیستند، امکان حضور هم ندارند و طرح نام آنها فقط گمانه‌زنی است.

از تشکیل نشدن ۱۲ ساله پارلمان اصلاحات تا شورای عالی که دیگر وجود ندارد/ رویکرد اصلاحات برای انتخابات ۱۴۰۰ مشخص شد؛ انتظار برای یک تصمیم بزرگ

موضوعی که باشگاه خبرنگاران جوان را به تکاپو انداخت تا در این باره نظر سایر شخصیت‌های اصلاح طلب را هم جویا شود.

احمد شریف عضو شورای هماهنگی اصلاح طلبان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران در این باره گفت: «با تصویب عضویت افراد حقیقی در شورای عالی این امر امکان پذیر خواهد شد؛ اما هنوز تصمیم خاصی درباره ادامه کار شورای عالی گرفته نشده و ممکن است شورای عالی اصلاح طلبان به طور کل منحل شود.»

موضوعی که اسفندیار عبداللهی فعال اصلاح طلب و عضو شورای مرکزی حزب جمهوریت هم به نحوی دیگر آن را تایید کرده و درباره آن گفت: «تعجب می‌کنم دوستان اصلاح‌طلب  چرا به دنبال رئیس برای شورایی هستند که اساسا از حیز انتفاع خارج است. اگر قرار است برای این شورا رئیسی معرفی یا انتخاب شود مطابق اساسنامه رئیس آن باید عضو شورا باشد که چیزی شبیه شوخی است، زیرا شورای عالی سیاست‌گذاری تاکنون از تنها چیزی که پیروی نکرده اساسنامه بوده است و باید اضافه کنم مصوبات و آیین نامه‌های شورا، به خصوص بعد از پایان هر انتخابات هیچ وقت به درستی اجرا نشده است و عضویت، ورود و خروج اعضا از این شورا هیچ ضمانتی ندارد و تا کنون هم تابع هیچ نظمی نبوده است».

او ادامه داد: همانگونه که رئیس و نائب رئس قبلی این شورا به صورت دل خواه آمده، دل خواه انتخاب شدند و دل خواه هم استعفا دادند، اکنون هم افرادی در جریان اصلاحات هستند که هنوز حرفشان نافذ است و بدون ضابطه، بدون نیاز و توجه به اساسنامه و با یک اشاره می‌توانند شخصی را رئیس این نهاد کنند.

از سوی دیگر آذر منصوری قائم مقام حزب اتحاد ملت هم در توئیتی تلویحا فعالیت شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان را بلاتکلیف دانست.

از تشکیل نشدن ۱۲ ساله پارلمان اصلاحات تا شورای عالی که دیگر وجود ندارد/ رویکرد اصلاحات برای انتخابات ۱۴۰۰ مشخص شد؛ انتظار برای یک تصمیم بزرگ

محمد زارع فومنی دبیرکل حزب مردمی اصلاحات هم مهر تاییدی بر این صحبت‌ها زد و گفت: «معتقدم که شورای عالی اصلاح طلبان از لحاظ قانونی مشروعیت ندارد و ابتدا باید مجوز کمیسیون ماده ۱۰ احزاب را بگیرند تا دوباره بتوانند در انتخابات فعالیت کنند.»

این‌ها اظهارات برخی از شخصیت‌های اصلاح طلب بود که درباره مهمترین نهاد تصمیم گیر‌ی اصلاحات بیان شد، صحبت‌هایی که حالا یک سوال را برجا می‌گذارد.

 اصلاح طلبان با کدام نهاد تصمیم گیر در انتخابات ۱۴۰۰ حضور خواهند یافت؟

 اسفندیار عبداللهی عضو شورای مرکزی حزب جمهوریت در پاسخ به این سوال گفته است: معتقدم که اصلاح طلبان باید با یک یک نهاد تازه در انتخابات آینده حضور پیدا کنند و این چیزی که الان ما به نام شورای عالی سیاستگذاری می‌شناسیم قطعا در آینده معنایی نخواهد داشت.

او ادر ادامه گفت که پارلمان اصلاحات یکی از گزینه هایی است که درباره آن بحث شده ، ۹ ماده آن هم تصویب شده و احتمالا با همین اسم برای انتخابات آماده خواهد شد.

از تشکیل نشدن ۱۲ ساله پارلمان اصلاحات تا شورای عالی که دیگر وجود ندارد/ رویکرد اصلاحات برای انتخابات ۱۴۰۰ مشخص شد؛ انتظار برای یک تصمیم بزرگ

احمد شریف عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هم فرد دیگری بود که وقتی از او درباره راهبرد اصلاح طلبان در انتخابات آتی پرسیدیم، گفت: واقعیت این است که هنوز هیچ راهبرد مشخصی برای انتخابات ۱۴۰۰ تعیین نشده و کمیته سیاسی شورای هماهنگی مامور شده که طی چند جلسه و با حضور صاحب نظران این موضوع را بررسی کرده و در نهایت جمع بندی خود را به شورای هماهنگی اعلام کند؛ اما اگر کمیته سیاسی به این نتیجه برسد که ساختار مطلوب برای انتخابات ۱۴۰۰ پارلمان اصلاحات است، امکان دارد به صورت فوق العاده در جلسات شورای هماهنگی مورد بررسی قرار بگیرد.

از تشکیل نشدن ۱۲ ساله پارلمان اصلاحات تا شورای عالی که دیگر وجود ندارد/ رویکرد اصلاحات برای انتخابات ۱۴۰۰ مشخص شد؛ انتظار برای یک تصمیم بزرگ

جوابی که احمد شریف به این پرسش داد همان پارلمان اصلاحاتی بود که اولین بار در سال  ۱۳۸۷  و بعد از آن در سال ۹۴  قرار بود اجرایی شود، اما هرگز اجرایی نشد.

داستان انتظاری ۱۲ ساله برای تشکیل  پارلمان اصلات 

تشکیل پارلمان اصلاحات؛ ایده‌ای بود که اولین‌بار توسط «محمدعلی نجفی» در سال ۱۳۸۷ مطرح شد؛ طرحی که در اصل قرار بود احزاب اصلاح‌طلب را به ساز و کاری برای معرفی نامزد و لیست واحد انتخابات مختلف ریاست جمهوری، مجلس، شورا‌ها و خبرگان برساند.

پس از آن سال، تشکیل این پارلمان با جدیت دنبال نشد تا اینکه در سال ۹۴ انتقاداتی جدی به سمت «شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان»  حواله شد و دوباره «مصطفی کواکبیان» (که از جمله منتقدین جدی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان بود که به نوعی می‌توان او را موسس پارلمان اصلاحات دانست) طرح «پارلمان اصلاحات» را مطرح کرد؛ طرحی که البته هنوز متولد نشده مخالفان زیادی را رو به روی خود دید.

برای مثال اسماعیل گرامی مقدم، سخنگوی حزب اعتمادملی در گفت‌وگویی با تاکید بر اینکه من به شخصه مخالف موضوع پارلمان اصلاحات هستم و تصویب آن را بعید می‌دانم، گفت: به احتمال زیاد پارلمان اصلاحات نه تنها باعث کمتر شدن اختلاف بین اصلاح طلبان نمی‌شود بلکه اختلاف‌ها را گسترش خواهد داد. حال با توجه به اطلاع بنده قرار است که پس از ایجاد پارلمان و از درون آن شورای عالی سیاست‌گذاری ایجاد شود.

هفته‌نامه صدا نیز در گزارش‌های خود از بالا گرفتن اختلافات بر سر پارلمان اصلاحات خبر داد و نوشت: «یکی از موضوعات اصلی جلسه اخیر شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بر سر مصوبه کمیسیون سیاسی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات برای تشکیل پارلمان اصلاحات بوده است.»

تا اینجای کار نه تنها موضوع ریاست شورای عالی منتفی شد و حتی اساس شورای عالی هم زیر سوال رفت بلکه نام یک نهاد دیگر برای انتخابات ریاست جمهوری به میان آمد، نهادی که البته شواهد نشان داد که برای جماعت اصلاحات چندان هم غریبه نیست؛ حال باید دید که جماعت اصلاح طلب برای حضور در انتخابات آینده چه راهبردی را در پیش دارند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
Ukraine
ناشناس
۱۵:۱۶ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
اصطلاحات طلبان دیگه رنگشون واسه مردم کم رنگ شده همه الان فقط فقط انقلابیون قبول دارند
Iran (Islamic Republic of)
۱۴۰۰
۱۴:۲۶ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
بایدن=ظریف
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۴:۱۰ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
دولت بعدی باید تجمیعی از اصولگرا و اصلاح طلب باشد نه اینکه فقط اختصاص به یک حزب باشه.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ماسک بزنید
۱۳:۵۷ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
فقط استاد صادق زیباکلام . مغز روشنفکر و متفکرایران✌
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۸ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
زرشک زیباکلام جاسوس انگلیس است
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۳:۵۴ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
هاشمی رفسنجانی تنها مشاور دکتر روحانی بود که بعد از رفتن ایشان روحانی به مشکل خورد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
اصلاحات فقط هشت سال در ایران رئیس جمهور داشته اند اون هم دوره آقای سید محمد خاتمی محبوب قلبها بوده بقیه دولتها اصول گرا بوده است .حتی این روحانی هم از اصولگراهاهست .بقول امام (ره)اصولگرایان حتی نمی توانند یک نانوایی را هم اداره کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۷ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
میشه بفرمایید کجا امام فرمودند اصولگرایان نمی توانند ؟؟؟؟
کجا خاتمی محبوب قلبها بوده ؟؟؟؟؟؟
...
محال ممکنه دیگه به ذات اصلاح طلب جماعت در این مملکت رای بدهیم
مجبور برن بگن ما اصلاح طلب نیستیم
تا بلکه یه رایی برای خودشون جمع کنن
اصلا این مزخرفاتی چیه
اصلاح طلب اصول گرا
همشون چرت و پرتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
چرا هذیان و تهمت به امام نسبت می دید درتعجبیم که خبرنگاران جوان هم منتشر کرده!!!
اصلاحات مرده و بوی تعفن آن 7 سال است کل کشور را فرا گرفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۴ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
تحلیل ات بدرد خودت میخوره سوادت صفره همین اصلاحات مملکتو به این روز انداخت.
Iran (Islamic Republic of)
sina
۱۲:۲۳ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
بنظر اصلاحطلبا دنبال راه کاری برای شرکت نکردن در انتخابات هستند، حمایت از روحانی و نتیجه کار دولت روحانی چیزی نیست که به این زودیها از یاد مردم بره و اونها هم اینو خوب میدونن.
بنابراین احتمال داره کسی رو بعنوان نماینده معرفی کنند که عدم تایید صلاحیتش 100 درصد باشه، اینجوری هم رای نیاوردن رو از خودشون دور کردن و هم تقصیر رو میندازن گردن شورای نگهبان.
در عوض سرمایه گذاری میکنن روی چهره هایی مثل لاریجانی که در اسم اصولگراست ولی در عمل ثابت کرده سینه چاک اصلاح طلبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
اصلاحات هیچ رایی نمیاره بیخودی امیدوار نشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
واقعا با چه رویی دوباره می خوان کاندید معرفی کنن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۶ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
چشم سفیدی انحصار طلبی و دنیا طلبی از شاخصه های اصلاح طلبی هست.
مگی نه تاریخ رو مرور کن ببین غیر از این هست
Iran (Islamic Republic of)
علی برکت الله
۱۰:۵۲ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
30سال دست اصلاحات بوده مملکت اما فقط کشوورراانداختن عقب حالا هم دیگ ابرویی براشون نمونده... باباغبرگدایی بسه ازداخل کشوراب قدرت برسونید راستی وعده گشایش چی شد.. خاهاشا خواهشمندم سانسورنکنید..... باشگاه خبرنگاران پیام سانسورنکنید..
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۰:۴۷ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
حالم از عملکردوسابقه کاری این جریان به هم می خورد. اما مردم بصیر و فهیم ایران دیگر فریب شعارهای تو خالی آنها رانخواهند خورد . مطمئنم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
اصلاحاتیا که همیشه رد صلاحیت میشن، این دوره هم مثل مجلس انتخابات درون گروهی اصولگرایی خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
راحت نجاتمون خاتمی بزرگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
این بزرگواری که میگی درواقع مشاور روحانیه. کسی بود که ازش حمایت کرد. چه گلی زده تا الان به سرمون که بخواد رییس جمهور هم بشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۸ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
امیدواریم با راحت جانت محشور شوی.
..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
بدم میاد از خاتمی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
این که گفتید تو شهر خودش که رفته بود در مسجد مردم شهر خودش با مهر زدند توی سرش .کلی هم بد و بیراه بهش گفتند.راحت جانت
چقدر خودت رو تحقیر کردی راحت جان ما سید الشهداء علیه السلام است و راحت جانت یک ظالم. به سید بودنش نگاه نکن اینم یک مثل سید علی محمد باب یا فرح زن شاه و بنی صدر هم سید بودند . حالا چون سید بودند دیگه هر کار کنند مشکل نداره؟!!
صرفا سید بودن ملاک نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
توروخدا هر کاری می کنند یه 10 سالی از ما مردم فاصله بگیرن تا بوی فساداشون و داغهایی که رو تنمون گذاشتن از دماغمون بره بیرون بعد بیان شاید بهشون رای دادیم بشرطیکه از گذشته خود پشیمان باشند البته...این جماعت تو اعتماد به نفس چیزی کمتر از ترامپ ندارن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۵ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
بلا تکلیف
Iran (Islamic Republic of)
بیسواد بی شناسنامه
۱۰:۱۰ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
اصلاح طلبان بروند همانجا که سرانشان آنهاراپیاده نظام خود خواندند.فلسطین اشغالی،که توسط تیغه دیگر قیچی!!!(جریان انحرافی) اسرائیل نامیده شد.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۹:۴۵ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
امثال احمدی نژاد و جلیلی و حسن عباسی به درد این کشور نمی خورن.
Iran (Islamic Republic of)
sina
۱۲:۲۵ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
انگلیسی جان کیارو با کی جمع بستی؟!
احمدینژاد کجا و امثال دکتر جلیلی و دکتر عباسی کجا؟!
احمدی نژاد همون بهتر که بره نامه بنویسه برا عالیجناب عربستانیش!!!
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۹:۴۳ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
ما به یک آدم میانه رو و معتدل رای میدیم تا کشور در سیاست خارجی به مشکل برنخورد. اصولگرایان تندروی افراطی همیشه به دنبال درگیری جنگ‌نزاع دشمن طلبی هستن و به درد مردم و‌کشور نمی خورن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۴ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
اصلاحات فقط یک اسمه همه چیزو داره اصلاح می‌کنه ولی برعکس گند میزنه توش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
ما هنوز نفهمیدیم اصلاحات یعنی چه !؟ اصلاح چه چیز یا اساسا اصول گرایی چیست و اصول گرا کیست ؟!
Iran (Islamic Republic of)
sina
۱۲:۲۹ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
زیاد در بند این اسامی نباشید، همیشه ی خدا مردم دو دسته بودن "با خدا" و "پشت به خدا"
رنگ و ظاهر و تیپ و حرف و اینا مهم نیست فقط "عمل"
وقتی کارنامه ی افراد (لزوما نمیشه کار فرد رو بپای حزب گذاشت) رو میسنجی دستت میاد کدوم طرفی هستن
انقلابی یا انقلابیه منافق!
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی۵
۰۹:۰۶ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
اگر پشت گوشش را دید . . . .
آخرین اخبار