به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اتمام پروژههای نیمه تمام و بهره برداری از طرحهای ملی جزو اهداف و برنامههای تمامی دولتها در این چند سال اخیر بوده است، حال دولت تدبیر و امید هم از این قافله عقب نمانده و با تخصیص بودجه یا تسهیلات سعی در افتتاح پروژههای مهم و ملی کشور دارد.
پروژه انتقال آب خلیج فارس به نواحی مرکزی ایران یکی از آن طرحهایی است که جزو آرزوهای چند ساله برای استانهایی همچون هرمزگان، کرمان و یزد بوده، چرا که این پروژه میتواند مشکل کم آبی و ذخیره ظرفیتهای آبی را تا حد زیادی کاهش دهد، اما طبیعتا هر پروژهای برای شروع کار خود، با موانعی کوچک یا بزرگ همراه میشود؛ البته اصل موضوع این است که دولت با اتخاذ چه تدابیر و برنامههایی موانع موجود را به فرصت تبدیل کند.
۲ سال بعد از آغاز کار دولت تدبیر و امید یعنی سال ۹۴، روحانی عزم خود را برای اجرای پروژه مهم و ملی «انتقال آب خلیج فارس به ۳ استان کشور» جزم کرد، این ۳ استان شامل کرمان، یزد و هرمزگان بود؛ همچنین رئیس جمهور علاوه بر تاکیدات خود در جلسات هیئت دولت برای پیگیری روند اجرایی این پروژه بارها با استانداران این ۳ استان هم جلساتی برگزار کرد، اما متاسفانه مخالفانی مانع انجام پروژه آبی کشور شدند.
یکی از مخالفان، سازمان حفاظت محیط زیست ایران است، این سازمان در بیانیهای اعلام کرده بود که « آب خلیج فارس نسبت به دریاهای دیگر گرمتر است، به همین دلیل آسیب پذیری این حوضه آبی نسبت به سایر حوضه ها بیشتر است و انجام چنین پروژهای مناسب نیست».
اما جالب اینجاست که پس از ۳ سال سازمان حفاظت محیط زیست مخالف با چنین طرح مهمی، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ۱۶ اسفند سال ۹۷ طی مصاحبهای با یکی از رسانهها اعلام کرد که جهت تامین آب شرب مورد نیاز کشور با انتقال آب دریای خلیج فارس موافق هستیم.
پس از کش و قوسهای فراوان ۱۹ آبان سال ۹۸ رئیس جمهور در سفر استانی خود به یزد از طرحی مهم و ملی برای رفع مشکل کمبود آب و افزایش ذخیره آبی در سه استان هرمزگان، یزد و کرمان خبر داد؛ روحانی در آن مراسم معتقد بود که تا به امروز انتقادهای بسیار زیادی از طرحهای انتقال آب بین حوضهای صورت گرفته، اما دولت به دنبال اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس به استانهای مدنظر است.
به گفته رئیس جمهور علت موافقت با تصویب این طرح از سوی دولت تنها رفع مشکل آبی نبوده بلکه رفع دغدغههایی همچون بیکاری و گسترش کشت گلخانهای هم بوده است.
سوالی ایجاد میشود مبنی بر اینکه چنین پروژه عظیم و مهمی در خلیج فارس قرار است چگونه تزریق مالی شود؟ در این راستا، محمدعلی طالبی استاندار یزد در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در ۱۳ مرداد امسال خبر داد که با توجه به برنامهریزیهای مشخص برای اجرا پروژه انتقال آب، مقرر شد دولت تسهیلاتی را از صندوق توسعه ملی به استان یزد پرداخت کند، همچنین برای اولین بار است که انتقال آب از خلیج فارس به کویر مرکزی کشور انجام میشود و با اجرای آن طبیعتا طرحهای بسیار مهم اقتصادی به مرحله اجرا میرسد.
علی ربیعی سخنگوی دولت در نشستهای خبری خود بر این موضوع تاکید دارد که یکی از بزرگترین اهداف دولت اتمام پروژه انتقال آب خلیج فارس به ۳ استان کشور است، زیرا با اجرایی شدن این طرح علاوه بر مشکلات حوزه آبی، مشکلات اقتصادی، اشتغالی هم رفع میشود.
البته استانداران هم تا حدودی با این نظر سخنگوی دولت موافق هستند، برای مثال فریدون همتی استاندار هرمزگان در ۲۹ تیر سال ۹۹ اظهار کرد که با اجرای پروژه انتقال آب خلیج فارس، بخشی از آب شرب استانها تامین و همچنین موجب توسعه زیرساختهای آبی میشود که تاکنون دولت حمایتهای خوبی از چنین پروژه مهمی داشته است.
پروژه ملی خلیج فارس میتواند راهگشای مشکلات بیکاری، اجتماعی و اقتصادی کشور باشد اما لازم است که دولت بیش از پیش تدابیری مناسب و برنامههایی مدون برای شروع کار طرحهای عظیمی در سطح ملی بیاندیشد.
در ارتباط با اتمام این طرح طبق گفتوگوی باشگاه خبرنگاران جوان با استاندار یزد، مطلع شدیم که با تمهیدات مناسب دولت و تصمیمات اساسی این پروژه تا پایان امسال به بهرهبرداری برسد.
با توجه به اینکه قرار است منابع مالی طرح پروژه انتقال آب خلیج فارس از صندوق توسعه ملی تامین شود، انتظار میرود که دولت دیگر بهانه مشکل بودجه را برای عدم پیشرفت این پروژه مطرح نکند و در این ۹ ماه باقیمانده با اتخاذ تصمیمهایی که به نفع کشور است، طرح عظیم ملی انتقال آب را به بهره برداری برساند، زیرا مشکلات آبی قدمتی چندین ساله در برخی از استانهای ما دارد که با اجرایی شدن این پروژه میتوان برگی زرین در کارنامه دولت دوازدهم ثبت کرد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
هرچه اب بشتر وارد مرکز بشه بهتر هست تا اونجا که من 10 سال پیش مطالعه داشتم این مناطق بین 4 تا 10 متر بالاتر از ارتفاع اب دریاهای ازاد هستن بعضی از جاها که نیاز به پمپاژ بود پمپ های خورشیدی طراحی کرده بودم ...بماند که شدنی بود اما برای مسئولین در اولویت نبود
طرح های نیروگاه های تولیدی به وسیله اب در کویرهای تو اینترنت سرچ کنید ببید
اب تبخیر و از میعان اون که اب شیرین به دست میاد تو کویر درصورت انتقال اب به اونجا اجرایی هست ....
امیدوارم این طرح اجرایی بشه
در مورد خوزستان هم واقعا خیانت ها شد و اب سرچشمه های دز به سمت قم و .. کشیده شد در صورتی که به جای اون می شد از شمال ایران اب به سمت قم هدایت بشه اینهمه رودخانه که به دریاچه مازندران ریخته میشه واقعا .....
این عکس مربوط به دریای خزر و اسکله کاسپین هست
چرا از اب مناطق پربارش استفاده نمیشه، شیرین هم هست.
هفت سال گذشته .....!!!!
نمی دونم چرا چسبیدند به آب شور
هفت سال کجا بودن...!!!!؟؟؟؟
من میگم از عمان ور دارین چون خلیج فارس همش برداشت کنید ابش تموم میشه دیگه خوب ولی اگه از عمان ور دارین چون به هند راه داره اونم به اقیانوس ارام هیچ وقت تموم نمیشه
الان از فارس بر میداریم دو روز دیگه باید از عمان ور داریم کلی هزینه الکی بعدم الکی به خلیج فارس اسیب میزنیم میشه مثل دریاچه ارومیه
من گفتم هشدار دادم بعدا میبینید باید گوش میدادین
که نمیدونید خلیج فارس به دریای عمان وصل هست و آبش تموم نمیشه
ولی همینکه سواد داری میتونی نظرتو بنویسی باید خدا رو شکر کنیم
آب اروند رود به عنوان پرآب ترین رود منطقه خلیج فارس قبل از اینکه به خلیج فارس وارد بشه رو از طریق کانال به نواحی کم آب کشور سرازیر بکنن.باور کنید شدنیه
و ایده خوبیه.
اون ابی که از افغانستان بدون دولت به سیستان میاد چندین بار قطع کردن
و کافیه امریکا به افغانستان بگه نکنید تا اونا هم اب را قطع کنند
اما خلیج همیشه فارس ، همیشه از خودمونه
چرا از اونجا آب تامین نمیشه. اون آب باران هست و قابل شرب فقط بایستی یک مخزن بزرگ ساخت. به همین راحتی...