به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه نیوزویک در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی نوشت: در ماههای اخیر، آمریکا تمرکز خود را بر تلاشهای دیپلماتیک گذاشته است تا تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران که در ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) منقضی خواهد شد، تمدید شود. این موضوع بحثها و تفسیرهای زیادی در پی داشته است. اما موضوع دیگری هست که از زمان ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، کمتر به آن توجه شده است و آن انقضای محدودیت سفر مقامات ارشد ایرانی است که آن نیز در ماه اکتبر منقضی میشود.
بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، همه کشورها ملزم هستند از ورود یا عبور و مرور افرادی که در فهرست این قطعنامه ذکر شدهاند به کشورشان خودداری کنند که نام تعدادی از مقامات ایرانی نیز در این فهرست به چشم میخورد.
نیوزویک در ادامه نوشت: این فهرست در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲ تهیه شده و اصلاحاتی نیز تا سال ۲۰۱۴ در آن انجام شده است. اما از آن زمان تا کنون تغییرات زیادی نداشته است. برای نمونه از زمان ترور سردار سلیمانی در ماه ژانویه، فرمانده فعلی نیروی قدس سپاه مشمول ممنوعیت سفرهای بین المللی نشده است. سردار اسماعیل قاآنی، جانشین سردار سلیمانی به عنوان فرمانده نیروهای قدس هرگز با این سمت به این فهرست اضافه نشد. زمانی که شورای امنیت سازمان ملل با تاریخ انقضا برای این ممنوعیتهای سفر در سال ۲۰۱۵ موافقت کرد، نام امیر علی حاجی زاده، فرمانده کنونی نیروی هوا فضای سپاه نیز در فهرست ۲۲۳۱ وجود نداشت.
بیشتر بخوانید:
این روزنامه آمریکایی در ادامه گزارش خود ضمن اذعان به قدرت و نفوذ ایران در منطقه و تواناییهای فرماندهان آن نوشت: این مسئله پیامدهای بزرگی دارد. در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶، زمانی که سردار سلیمانی با نقض ممنوعیت سفر به روسیه سفر کرد، موفق شد حمایت مسکو را برای حفظ بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، به دست آورد و ظاهرا توافقی را برای ارسال سامانه دفاع هوایی اس-۳۰۰ به ایران احیا کند. از زمانی که سردار قاآنی به فرماندهی نیروی قدس منصوب شد، سفرهایی به عراق و سوریه انجام داده است. با توجه به ارتباطات عمیق او، این خطر وجود دارد که وی بتواند رد پای گستردهتر از حتی سلیمانی برجای بگذارد.
عصبانیت و خشم نیوزویک به اینجا ختم نشد و این روزنامه در ادامه گزارش خود خواستار تحریم افراد بیشتری از مقامات ایران شد. این نشریه نوشت: موضوع مهم دیگر عدم اصلاح فهرست ممنوعیت سفر و گنجاندن نام فرمانده کنونی سازمان صنایع هوافضای ایران و شرکتهای تابعه آن در این فهرست است.
نیوزویک در پایان این گونه نتیجهگیری کرد که در ۱۸ اکتبر، جامعه جهانی چیزهایی بسیار بیشتر از فقط تحریم تسلیحاتی ایران از دست خواهد داد. با این لغزش برخی از خطرناکترین افراد ایران اجازه سفر پیدا خواهند کرد. اکنون زمان آن است که هوشیاری خود را درباره فهرست ۲۲۳۱ افزایش دهیم.
مقامات واشنگتن چندیست که به شدت در تلاشند تا با راضی کردن طرفهای برجام تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کنند، اما تا به امروز موفقیتی به دست نیاوردهاند. روز گذشته واشنگتن پیشنهاد خود برای تمدید تحریم ایران به طور چشمگیری تعدیل کرد و پیشنویس جدیدی ارائه کرد که تنها چهار پاراگراف دارد. این پیشنویس جایگزین پیشنویس هفت صفحهای پیشین شده که ۳۵ پاراگراف داشت. روسیه و چین که حق وتو دارند از مخالفان اصلی این پیشنهاد آمریکا هستند.
انتهای پیام/
همه پرسی از ملت برای
1 - خروج از ان پی تی
2- ساخت بمب هایی اتمی
3- ضربه زدن به منافع انها به هر صورت و هر فرصتی
فقط به این صورت مردم حاضر به همکاری و تحمل فشاره ها بیشتری هستند.