به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مشکلات برق خوزستان، موضوعی است که همیشه وجود دارد، اما در تابستان بیش از پیش نمایان میشود. علت این مسئله، گرمای هوا با بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد است که در صورت نبود وسایل سرمایشی، در زندگی و کار هر شخصی اختلال ایجاد میکند.
شرکت توزیع نیروی برق خوزستان پس از تهران بزرگترین شرکت ارائه دهنده خدمات برق است. این شرکت یک میلیون و صد هزار مشترک داشته و در مساحتی ۵۸ هزار کیلومتر مربعی، ۹۵ شهر و شهرستان و ۳ هزار و ۵۰۰ روستا را پوشش میدهد و طول شبکه فشار ضعیف و متوسط آن نیز ۳۳ هزار کیلومتر است.
این شرکت همچنین یکی از قدیمیترین مراکز توزیع نیروی برق در ایران است. اولین نیروگاه برق کشور به وسیله شرکت نفت در جوار اولین دکل نفتی کشور در مسجد سلیمان راه اندازی و مورد استفاده قرار گرفت. پس از آن نیز به سرتاسر خوزستان از جمله آبادان گسترش یافت و همین مسئله نیز دلیل فرسوده بودن شبکه توزیع نیروی برق و بروز مشکلات در برق رسانی در استان است که طی چند سال اخیر اقدامات مهمی به منظور بهبود آن انجام شده است.
حسن کریمی مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز در گفتگو با خبرنگار ما ضمن عذر خواهی به دلیل قطعی برق مداوم در استان گفت: خاموشی نیاز به تعریف دارد و عواملی باعث وقوع این مسئله میشوند. گاهی در شرایط عادی شبکه دچار مشکل میشود، که میتواند ناشی از برنامه برای تعمیر شبکه و یا خاموشیهای نا خواسته باشد.
او افزود: اما در شرایط اوج مصرف در شبکه سراسری، بعضی از حوادث غیر قابل پیش بینی در شبکه رخ می دهد که شرایط برق رسانی را دشوارتر میکند. در اواخر تیر و اوایل مرداد شرایط حادی را در شبکه تجربه کردیم که چندین حادثه با هم اتفاق افتاد و ما را دچار مشکل کرد. رطوبت با دمای ۵۰ درجه همراه شد که بدترین شرایط را در شبکه به وجود آورد.
کریمی گفت: اگر در شرایط حاد اتفاقاتی رخ دهد که قابل پیش بینی نباشد، در این موقعیت، وضعیت برای برق رسانی پایدار سختتر میشود. هر چند همکاران ما در تلاش هستند شرایط را بهتر کنند، طی ۳ سال گذشته اقداماتی انجام شده تا بتوانیم قدرت مانور خود را در تقابل با حوادث افزایش دهیم.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز با اشاره به میزان مصرف برق در حوزههای مختلف، اظهار داشت: میزان مصرف برق در کلانشهر اهواز به اندازه استفاده از شبکه در ۲ کلانشهر مشهد و اصفهان است که نشان میدهد، بار هر یک از خطوط ما در شهر اهواز ۲ تا ۴ برابر خطوط دیگر استانها است که راندمان تجهیزات نیز در این زمان کاهش مییابد.
این مقام مسئول با یاد آوری قطعیهای برق در سال ۹۵، اذعان داشت: این بحران شبکه برق اهواز در کشور و دنیا بی نظیر بود، با گرد و خاکی در اهواز مواجه شدیم که شبکه توان تاب آوری در مقابل آن را نداشت و اصطلاحا شبکه برق اهواز دچار فروپاشی شد، اما با همکاری مجموعه صنعت برق کشور در مدت زمان ۴۰ شبانه روز بالای ۲۹ هزار مقره، نزدیک به ۳ هزار و ۸۰۰ فیوز تعویض و ۳ هزار کیلومتر شبکه شستشو شد که اقدامات مهمی در تحول و نوسازی شبکه توزیع برق اهواز بود.
علی خدری، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان نیز در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص مشکلات برق خوزستان با اشاره به استمرار گرما و رطوبت طی هفتههای گذشته در شهرهای جنوبی، گفت: این مسئله موجب بروز مشکلاتی در شبکه توزیع برق شد. البته شایان ذکر است که قراردادهایی با ۹ هزار مشترک صنعتی، تجاری و کشاورزی منعقد شده که در ساعات اوج مصرف، استفاده از برق را کاهش دهند و برای آن پاداش دریافت نمایند.
خدری با تاکید بر اینکه شرکت توزیع خوزستان قدیمیترین شبکه برق رسانی در کشور است، بیان کرد: برخی از تجهیزات در مسجد سلیمان و آبادان پس از ۸۰ تا ۹۰ سال همچنان در مدار قرار دارند و مورد بهره برداری هستند و از سوی دیگر نزدیک به ۳۰۰ هزار پایه برق فرسوده هستیم که طی یک برنامه بلند مدت در حال تعویض آنها با پایههای سیمانی هستیم، اما فرسوده بودن تجهیزات آمار بالایی در بروز حوادث نشان نمیدهد.
بیشتر بخوانید
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان در خصوص تصویب بودجه ۵۰ میلیون دلاری مجلس برای توسعه شبکه برق استان اظهار داشت: این مصوبه پس از وقوع پدیده ریز گردها از سوی مجلس به خوزستان اختصاص یافت و مقداری بودجه به شرکتهای توزیع برق استان، توزیع برق منطقهای و توزیع برق اهواز رسید که در همان زمان نیز اقداماتی انجام شد تا بر اثر ریزگردها شبکه برق قطع نشود، اما برای اجرای کامل علاوه بر اعتبار به برنامه و زمان نیز احتیاج است.
مهرداد بلادی، معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقهای خوزستان در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص برنامه ریزیها برای فصل تابستان گفت: یکی از مشکلات ما در طول سال، دمای بالای هوا است. از ۱۷ خرداد ما تاکنون بیشترین دمای هوا را تجربه کردیم و بار کلی شبکه خوزستان که شامل استان کهگیلویه و بویر احمد نیز میشود به ۸ هزار و ۵۱۵ مگاوات رسید که روز شنبه ۱۱ مرداد ۹۹ ساعت ۱۶:۱۶ دقیقه ظهر رخ داد و ۱۰ درصد نسبت به روز مشابه پارسال رشد داشته است.
او در خصوص مشکلات برق در فصل زمستان افزود: تا پیش از فرا رسیدن فصل پاییز و شروع بارندگیها به دلیل وقوع گرد و خاک و نشستن ذرات معلق روی خطوط دچار مشکلاتی در شبکه توزیع برق طی این دوره زمانی هستیم، اما با بارش باران و شستشوی تجهیزات، در زمستان مشکلی به وجود نخواهد آمد، هر چند مشکلات را هیچ کدام از مشترکین احساس نمیکنند، زیرا در سطح شبکه انتقال، یکپارچگی وجود دارد.
بلادی در خصوص گسترش انرژی خورشیدی بیان کرد: توجیه اقتصادی مصرف مسئلهای است که باید به آن توجه شود، زیرا برق مصرفی که اکنون به مشترکین ارائه میشود؛ یارانهای است، اما برقی که با انرژی خورشیدی تولید شود؛ گران حساب میشود و مقرون به صرفه نیست و با توجه به افزایش قیمت دلار توجیه اقتصادی این نیروگاه کمتر شده است هر چند امیدواریم حمایت بیشتری از تولیدکنندگان در این زمینه انجام شود، تا شاهد استفاده از این نعمت خدادادی باشیم.
علاوه بر فرسوده بودن شبکه برق خوزستان به دلیل قدمت آن، علت دیگر ایجاد مشکلات در شبکه برق استان، رعایت نشدن الگوی صحیح مصرف برق از سوی شهروندان است. هر چند لازمه زندگی مردم خوزستان، مصرف بالای برق است و شرکتهای توزیع نیروی برق در استان اقدامات مهمی در این زمینه انجام داده اند، اما لازم است تا با طرحهای تشویقی و حتی ایجاد تفاهم نامههایی مشابه قراردادهای عقد شده با بخش صنعت و کشاورزی بر پایه اعتماد به مردم، الگوی صحیح مصرف برق به شهروندان آموزش داده شود.
گزارش از ساسان ناصری زاده
انتهای پیام/ن
دوتاشون برای هم نگه داره
کجاست مسوولی دلسوز