به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مجید سزاوار کمالی رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران-شاخه خراسان اظهار کرد: به طور کلی برای بررسی عفونتهای ویروسی کووید ۱۹ سه گروه از آزمایشها مطرح هستند که گروه اول آزمایشهای غربالگری خون از قبیل CBR ،CRP ،ESR و... هستند که کاملاً غیر اختصاصی بوده و تنها میتوانند وجود یک التهاب و عفونت را در خون نشان دهند.
او افزود: گروه دوم آزمایش ها تحت عنوان بررسی آنتی بادیهای IGG و IGM کوئید ۱۹ هستند. این آزمایشات در اواخر هفته اول بیماری و عمدتاً در هفته دوم بیماری مثبت میشوند لذا این آزمایشها به عنوان آزمایشهای کمکی خصوصاً برای بررسیهای سرو اپیدمیولوژیک و تعیین میزان شیوع عفونت کووید ۱۹ در جامعه مورد استفاده قرار میگیرند.
او گفت: گروه سوم، آزمایشهای تشخیصی هستند و در راس آنها آزمایش مولکولی PCR قرار دارد و به عنوان آزمایش تشخیصی استاندارد در همه جای دنیا از جمله ایران مورد استفاده قرار میگیرد. در این آزمایش نمونه برداری از ترشحات گلو، بینی و ترشحات قسمت تحتانی دستگاه تنفس انجام میشود.
وی بیان کرد: آزمایشات PCR در شروع بیماری و همچنین در ناقلان سالم و بدون علامت میتواند مثبت شود البته این آزمایش هم نتایج مثبت و منفی کاذب دارد که نتایج مثبت آن ارزشمند است و حتی اگر کاذب هم باشد معمولاً فرد به عنوان مثبت تلقی میشود، اما نتایج منفی تا ۴۰ درصد میتواند کاذب باشد و فرد باید حتماً مورد بررسیهای تکمیلی قرار گیرد بخصوص اگر بیمار علائم بالینی از قبیل تنگی نفس و سرفه داشته باشد باید فرد با روشهای دیگر از جمله سی تی اسکن مورد ارزیابی قرار گیرد.
انتهای پیام/