به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیماری قلبی هر روز جان بسیاری از افراد در سراسر دنیا میگیرد و با توجه به تغییر سبک زندگی مردم آمار جانباختگان بیماریهای قلبی رو به افزایش است.
عادات غذایی غلط، استرس و اضطراب ناشی از زندگی در شهرهای شلوغ و صنعتی همچنین نگرانیهای ایجاد شده بر اثر مشکلات متعدد زندگی، زمینه بروز و ظهور بیماریهای قلبی عروقی را به وجود میآورد.
دقت در سلامت جسمانی عمومی و مراجعه به پزشکان متخصص در دورههایی که از طرف متخصصان و پزشکان قلب تعیین میشود، علاوه بر روشن شدن وضعیت جسمی که در آن قرار داریم، در بسیاری از مواقع از بروز بیماری جلوگیری میکند و در صورت وجود بیماری، درمان فرد بیمار را تسهیل کرده و سرعت میبخشد.
مسنترها و سالمندان بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی واقع میشوند و مراقبتهای پزشکی و دارویی به افزایش سلامت آنها کمک میکند البته در این میان نباید از تاثیر آرامش روانی و نقش آن در کنترل بیماریهای قلبی غافل شد.
سید هاشم سزاوار پزشک متخصص قلب و عروق در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک اظهار کرد: درباره بیماریهای قلبی تا کنون صحبتهای فراوانی بیان شده است اما تکرار دوباره نکات پیشگیری و هشدار دهنده این قبیل بیماریها همچنان مورد نیاز است.
او در ادامه گفت: بیشتر افرادی که به بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا میشوند در گروه سنی بالای ۵۰ سال هستند اما در این میان در موارد متعددی هم شاهد ابتلای افراد جوان به این بیماری هستیم.
سزاوار افزود: برخی علائم مثل اختلال در عملکرد کلیهها، درد ناشی از مصرف و تجمع مایعات در ناحیه شکم، تورم قوزک پا و تنگ شدن کفشها، درد فک یا دندانها به ویژه در میان بانوان و اضافه وزن ناگهانی از جمله علائم ابتلا فرد به بیماری قلبی به شمار میرود.
این پزشک متخصص قلب تصریح کرد: دردی که به طور مقطعی و با فاصلههای کوتاه قسمت میانی قفسه سینه افراد را در برمیگیرد، استمرار دارد و با سوزش همراه هستند از جمله مهمترین علائم ابتلا فرد به بیماری قلبی محسوب میشود.
سزاوار یادآور شد: درد قسمت میانی قفسه سینه در بیماران قلبی و عروقی با راه رفتن آنها تشدید شده و به محض استراحتی هر چند کوتاه مدت، کم شده و کاهش پیدا میکند و افراد نباید از کنار چنین علائمی به سادگی عبور کنند.
او همچنین علائمی چون تنگی نفس به ویژه در حالت دراز کش، از دست رفتن هوشیاری و غش کردن، احساس درد در ناحیه بازوی چپ، تعرق شدید و دردهایی که با حالت تهوع مداوم همراه هستند خستگی مداوم و غیر عادی، کم آوردن نفس در هنگام انجام حرکات ورزشی و تپش قلب غیر معمول را از دیگر علائم بروز بیماری قلبی و عروقی برشمرد.
ژنتیک و وراثت نیز در ابتلا افراد به بیماریهای قلبی و عروقی تاثیر قابل توجهی دارند و افرادی که در پیشینه خانواده خود شاهد بروز این بیماری بودهاند به طور مستمر نیازمند مراقبت بیشتر و مراجعه به پزشک متخصص در بازههای زمانی کوتاهتری هستند.
سزاوار پزشک متخصص قلب اضافه کرد: بالا رفتن سن احتمال ابتلا افراد به بیماری قلبی و عروقی را افزایش میدهد و در این میان موضوع سابقه ابتلای سایر اعضای خانواده مثل پدر و مادر به این بیماری، امکان بروز بیماری در فرزند آن ها را هم افزایش میدهد.
او در ادامه یادآوری کرد: بر اساس گفته سایر پزشکان متخصص قلب و عروق اگر چه این بیماری بیشتر در افراد بالای ۵۰ سال ظهور میکند اما میزان ابتلا گروههای سنی مختلف در سایر کشورها متفاوت است.
سزاوار تاکید کرد: در حال حاضر در کشور ما زنگ هشدار ابتلا افراد به بیماریهای قلبی و عروقی برای افراد ۴۰ سال به بالا به صدا درآمد است و این مسئله از کاهش سن افراد مبتلا خبر میدهد البته در موارد نادری افراد بین ۳۰ تا ۴۰ سال هم به این بیماری مبتلا میشوند.
این پزشک متخصص تصریح کرد: از عواملی که موجب ابتلای فرد به بیماریهای قلبی و عروقی میشوند به عنوان علائم خطر یاد میشود و در این مبحث میتوان به مواردی مثل مصرف انواع دخانیات(سیگار، قلیان، پیپ و ...)، پرفشاری خون، بیماری قند، چربی خون بالا، عادات نامناسب غذایی اشاره کرد.
چاقی همواره افراد را در معرض ابتلا به بیماریهای مختلف قرار میدهد و سلامت آنها را تهدید میکند؛ جالب است بدانید که احتمال ابتلای افراد چاق به بیماریهای قلبی و عروقی نسبت به سایرین است.
سزاوار بیان کرد: نداشتن فعالیتهای فیزیکی و ورزشی مناسب و در نتیجه چاقی و اضافه وزن افراد نیز به ویژه در شهرهای بزرگ و پرجمعیت و تحرک نداشتن مردم از دیگر علل عمده ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی محسوب میشوند.
او با اشاره به نقش استرس و اضطراب در بیماریهای قلبی تاکید کرد: متاسفانه بخش عمدهای از علل ابتلای افراد به این بیماریها در حال حاضر به وجود انواع استرس و اضطراب شغلی، اجتماعی و اقتصادی در زندگی آنها بازمیگردد .
این پزشک متخصص قلب تصریح کرد: اصلاح عادات غذایی و حفظ سلامت جسمی، کنترل وزن، مدیریت روانی در شرایط سخت زندگی و مراجعه منظم برای چکاب و تحت نظر پزشک بودن از راههای سادهای محسوب میشود که از ابتلا افراد به بیماریهای قلبی پیشگیری خواهد کرد.
حال که زندگی شهری و سبک غلط آن سلامت همه افراد را تحت تاثیر قرار داده است، بهترین گزینه برای مراقبت از سلامتی و دور ماندن از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی توجه به نکات سادهای است که نباید به سادگی از کنار آنها عبور کنیم و در واقع به بهبود زندگی در چنین شرایطی کمک قابل توجهی خواهد بود.
انتهای پیام/