به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حامد آرمان فر مدیر عامل پالایشگاه نفت تهران در نشست خبری با اشاره به بهره برداری از پروژه جایگزینی برق از STG به CCI شرکت پالایش نفت تهران گفت:پالایشگاه نفت تهران یکی از پالایشگاههای مهم کشور است که ۷ و نیم میلیون لیتر تولید بنزین پاک کرده است و با افتتاح واحد جدید CCI بنزین یورو ۵ تولید خواهیم کرد.
او ادامه داد: پروژه STG یکی از دستاوردهای عظیم جایگزینی برق در واحدهای قدیمی شرکت است که در آیندهای نزدیک با بهره برداری از آن علاوه بر دستاوردهای بسیار قابل توجه زیست محیطی و اجتماعی، حدود ۸. ۵ درصد مصرف انرژی شرکت کاهش پیدا خواهد کرد.
مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران در ادامه در خصوص دستاوردهای پروژه پالایشگاه نفت تهران بیان کرد:افزایش ۹ درصدی راندمان واحد توربینهای گازی، کاهش حدود یک درصدی در مصرف انرژی شرکت، کاهش بیش از ۲۲ میلیون کیلو گرم گازهای آلاینده و گلخانهای بدلیل کاهش مصرف انرژی و همچنین صرفه جویی مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۲۱۰ میلیارد در سال برای شرکت گامی موثر در راستای توسعه پایدار و از دستاوردهای این پروژه است.
آرمان فر افزود:با تمهیدات شدید بهداشتی به عنوان اولین شرکت در زمان کرونا توانستیم اورهال داشته باشیم، زیرا تراکم نیروی کار ریسک بزرگی به شرکت وارد میکند.
مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران اضافه کرد:متاسفانه تهدیدهای امنیتی داشته ایم که باتوجه به این شرایط وظایف ما را دوچندان کرده است.
مدیر عامل پالایشگاه نفت تهران در خصوص پروژه سیراف در پالایشگاه نفت تهران گفت:ما در این زمینه کارهای زیادی داریم و در حال حاضر ما دو پروژه در دست اقدام داریم که امیدواریم بعد از پایان این دو پروژه طرح سیراف را جلو میبریم.
مدیر عامل پالایشگاه نفت اضافه کرد:تقاضاهای زیادی برای احداث پالایشگاه در سیراف وجود دارد و به دلیل خوراک این طرح بخشهای خصوصی برای اخذ مجوز ساخت با هم رقابت دارند. طرح سیراف یک طرح کاملا اقتصادی است که با کمترین هزینه برای سرمایهگذاران قابل احداث و بهرهبرداری است.
او در ادامه در خصوص میزان خطر در پالایشگاه نفت تهران برای پایتخت گفت:باتوجه به این که تهدیداتی علیه ما شده، ما جلساتی در زمینه پدافند غیر عامل و ارتقا سیستم اچ اسای داشته ایم.
آرمان فر افزو:ما این نوید را به مردم میدهیم که جای هیچ نگرانی نه برای پالایشگاه نفت تهران و انبار شهرری نیست و سیستمهای غیر عامل اقدامات لازم را در این زمینه انجام می دهند .
مدیر عامل پالایشگاه نفت تهران در خصوص آلودگی زمینهای کشاورزی به آلایندههای نفتی در اطراف تهران گفت:این موضوع برای انبار نفت شهرری بوده که از گذشته چاههای قدیمی در این انبار وجود داشته که متاسفانه وارد زمینهای کشاورزی شده است.
او ادامه داد: این آلودگی برای بنزین یورو ۵ بوده و این محصول از پالایشگاه نفت تهران نبوده است.
به گفته این مسئول تعمیرات اساسی واحدهای آیزوماکس و هیدروژن بخش شمالی پالایشگاه از روز ۱۵ تیرماه آغاز شد و در شرایطی که تمام پروتکلهای بهداشتی در این تعمیرات اجرا میشد این کار برای بازه زمانی ۲۸ روزه، با بهترین راندمان ممکن در وقت تعیین شده در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد:همه کارکنان دخیل از تمام تجهیزات بهداشتی مانند ماسک و دستکش و با ضدعفونی همه بخشهای درگیر کار تعمیرات پالایشگاه تهران را شروع کردند.
آرمانفر اضافه کرد: ۸۴ ردیف کاری برای انجام در این تعمیرات اساسی پیش بینی و کار آغاز شد؛ بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تخلیه و شارژ کاتالیست راکتورهای واحد آیزوماکس شماره ۲ و کوره ریفورمر واحد هیدروژن شماره ۲، تعویض قسمت آسیبدیده بدنه برج ۲ V-۴۰۹ و همچنین تعویض همه pig tailهای ورودی کوره ۲ H-۸۰۱ و ترمیم عایقهای سقف این کوره که در مسیرهای حساس قرار دارند، از مهمترین اقدامها در تعمیرات اساسی مذکور است.
مدیر عامل شرکت پالایش نفت تهران تاکید کرد: ۵۰۰ نفر از متخصصان تعمیر در صنعت پالایش برای اورهال پالایشگاه تهران انتخاب شدند تا این تعمیرات به بهترین شکل ممکن به انجام برسد.
وی ادامه داد: نکته قابل توجه در این حوزه این است که واحد آیزوماکس شماره ۲ با ظرفیت اسمی بالا، آیزوفید حاصل از برج تقطیر در خلأ را به محصولات با ارزش و کیفیت بالا تبدیل میکند سپس گاز هیدروژن با درجه خلوص بسیار زیاد در وضعیت درنظر گرفته شده مطلوب از نظر درجه حرارت و فشار خوراک دریافتی را در مجاورت کاتالیست نیکل مولیبدن به گازهای سبک، گاز مایع، نفتای سبک و سنگین، سوخت جت و نفت گاز مرغوب، تبدیل میکند.
آرمان فر تصریح کرد: در چنین وضعیتی است که در مییابیم درصد کاهش یافته مقدار نفت کوره بدست آمده که یکی از آلایندهترین مواد هیدروکربوری پالایشگاهی است و جایگزینی محصولات پراستفادهتر و پاکتر به جای آن در این فرآیند تا چه حد اهمیت تعمیرات اساسی را مشخص میکند.
آرمان فر افزود: تعمیرات اساسی واحدهای پالایشی بر پایه استانداردهای رایج مربوط به هر بخش فرآیندی و با توجه به نوع فرآیند، گزارشهای بازرسی فنی، مهندسی، بهرهبرداری و بازدیدهای میدانی هر ساله پیش از آغاز سال بعد و عموما در تابستان، برنامه ریزی و پس از تصویب مقامات مسئول به اجرا گذاشته میشود. در این بین یکی از مهمترین موارد، زمان بندی معین شده است تا بر اساس آن یک واحد پالایشی درست سروقت کار تعمیرات اساسی خود را به پایان برساند.
وی اضافه کرد:پالایشگاههای ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برنامه هماهنگ تعمیرات اساسی همه شرکتهای پالایشی مشتمل بر واحدهای تقطیر در جو و خلاء، واحدهای کاتالیستی بستر ثابت، بستر متحرک اعم از بنزین سازی، هیدروکراکر و تولید هیدروژن، کت کراکر، تصفیه میان تقطیرها، تصفیه مواد سنگین، غلظت شکن، آمین، آر اف سی و دیگر بخشها به همین منوال در دستور کار قرار میگیرند.
وی با اشاره به خروج واحدهای تولیدی از مدار در زمان تعمیرات، گفت: این روند پالایشگران را وا میدارد تا در برنامهای زمان بندی شده و دقیق و مثلا با وجود مصرف بالای بنزین در کشور، واحد بنزین سازی پالایشگاهها (CR) ویا CRU، تصفیه مواد سنگین و واحدهای تقطیر وبخشها و ملحقات انواع فرآیندهای پالایشی را برای مقاطعی از مدار خارج کنند تا پس از تعمیرات اساسی مجددا به کار بگیرند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران افزود: برنامه ریزان صنعت پالایش ایران به همین ترتیب تعمیرات اساسی دیگر واحدهای فرآیندی پالایشگاهها را نیز مطابق با برنامه هماهنگ تعمیرات در موعد معین به انجام میرسانند.
وی با بیان اینکه مراحل حساس تعمیراساسی و یا اورهال و همچنین به روز رسانی پالایشگاهها در ایران بطور معمول هر سه تا جهار سال یک بار انجام میشود؛ گفت: در این عملیات ۲۵ تا ۳۵ روزه تمامی دستگاهها و تجهیزات پالایشگاه بسته شده و عملیات پالایش در طول این مدت متوقف میشود. پس از بستن تمام تجهیزات، عمده قطعات و تجهیزات باز شده و پس از رسوب زدایی و شست و شوی کامل، شناسایی و رفع عیوب احتمالی و در صورت نیاز جایگزینی قطعات جدید و بازسازی کامل تجهیزات، دستگاهها مجددا بسته شده و راه اندازی میشوند.
آرمان فر افزود: جرم گرفتگی در واحدهای کاتالایستی پالایشگاهها یکی از رایجترین اتفاقاتی است که در فرآیندهای پالایشی اتفاق میافتد؛ باگذشت زمان و در مراحل کاری یک پالایشگاه، موادی از ترکیبات گوگرد روی تجهیزات جمع میشود. همچنین نیتروژن و فلزات دیگر نیز با رسوب روی کاتالیست ها، سبب افت کارایی کاتالیست و کاهش طول عمر تجهیزات شده که این موضوع موجب میشود این واحد با دقت و وسواس بیشتری در طول عملیات اورهال بررسی و احیا شود.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف مقدماتی که تعمیرکاران پالایشگاهها در دورههای تعمیرات اساسی انجام میدهند بازرسی فنی از نقاط اتصال لولهها و تجهیزات، بخصوص در جاهایی که جریان مواد عوض میشود است، گفت:پالایشگاههای ایرانی همواره از این نظر به شکل بسیار جدی و مداوم مورد بازرسی قرار میگیرند تا در صورت نیاز قطعات مذکور از محل خود باز شده و با قطعات جدید تعویض شوند که فرآیند پالایش و تولید انواع فرآورده همچنان تداوم یابد.
آرمان فر افزود: خوردگیهای احتمالی بطور معمول چندان جلوی چشم نیستند و بر همین قاعده میتوانند بسیار خطر آفرین باشند و بر این قاعده اپراتورها در نهایت دقت، مرحله به مرحله کار تعویض و یا بازسازی قطعات و تجهیزات را جلو میبرند؛ این اتفاق نه تنها در پالایشگاه تهران و دیگر پالایشگاههای بزرگ کشور با حساسیتی خاص دنبال میشود بلکه به عنوان یکی از اصلیترین سرفصلهای مبحث ایمنی در تولید، توسط پالایشگران در دستور کار قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه دیگر واحدهای حیاتی پالایشگاهها نیز در ایران همزمان با تعمیرات اساسی مورد بازبینی دقیق قرار میگیرند، افزود: تلخی حوادثی که در پالایشگاههای خارجی بوقوع پیوسته، برای فعالان صنایع پالایشی ایران تجربههایی بسیار گرانبها هستند و به همین دلیل هم هست که تاکنون درهیچکدام از پالایشگاههای کشور حادثهای که ناشی از عدم تعمیرات اساسی ویا کم توجهی نسبت به آن باشد به وقوع نپیوسته است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران تاکید کرد:به کارگیری آخرین متدها و سیستمهای مدرن در تعمیرات تجهیزات پالایشگاهی موجب شده است پالایشگاههای ایران به عنوان برند ایمن و مطمئن در جهان شهرت پیدا کنند به گونهای که متخصصان ایرانی میتوانند این توان فنی را به کشورهای نیازمند چنین خدماتی صادر کنند.
انتهای پیام/