به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به ناشناخته بودن ویروس کرونا برخی بر این باور بودند که کودکان به ویروس کرونا مبتلا نمیشوند در حالی که با گذشت زمان این فرض رد شد و کودکان نه تنها به ویروس کرونا مبتلا میشوند بلکه ناقلان خاموش این ویروس به بزرگسالان هم هستند.
ویروس کرونا حدود ۸ ماه پیش از یک خفاش به انسان منتقل شد و با سرعت بین انسانها گسترش پیدا کرد. در ابتدا تصور پژوهشگران این بود که این ویروس به حیوانات منتقل نمیشود، اما تنها با گذشت ۳ ماه از اعلام اولین ابتلا به این ویروس مرگ بار آزمایش کرونای ۲ سگ در هنگ کنگ و یک هفته بعد در یک باغ وحش در شهر نیویورک آزمایش کرونای ۴ ببر و ۳ شیر مثبت اعلام شد که بیانگر این امر بود که این حیوانات به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
همچنین اولین مورد تایید شده از مبتلا بودن حیوانات خانگی به کرونا در اروپا و انگلیس بود که یک گربه با علائمی شبیه به عفونت تنفسی و تنگی نفس و ترشحات بینی به دام پزشکی منتقل شد که آزمایش این حیوان هم مثبت اعلام شد.
براساس تحقیقات انجام شده توسط محققان، کرونا در گربهها معمولا بی علامت بوده و این حیوانات میتوانند ناقلان بی علامتی باشند که این ویروس را به صاحبان خود منتقل میکنند.
عامل اصلی ابتلاء حیوانات خانگی به ویروس کرونا صاحبان آنها هستند. زیرا اگر فردی نداند که به ویروس کرونا مبتلا شده است و یک ناقل خاموش باشد به هنگاه نوازش و تماس با حیوان خانگی اش تنها با یک عطسه این ویروس را به حیوانش منتقل میکند که با قرار گرفتن ترشحات و قطرات ویروس بر روی خزهای حیوانات باعث میشود تا این حیوانات هم به ویروس کرونا مبتلا شده و یک ناقل خاموش باشند.
طبق تحقیقات انجام شده توسط محققان آمریکایی و ژاپنی حیوانات ناقلان خاموش این ویروس مرگ بار هستند که نه تنها این ویروس را به انسان بلکه میتوانند به دیگر حیوانات هم انتقال دهند و چون معمولا این ویروس در حیوانات بی علامت است پس حیوانات به راحتی یکی از عاملان گسترش و شیوع ویروس کووید ۱۹ هستند که آن را به صاحبان خود و اطرافیانشان انتقال میدهند.
در نتیجه لازم است تا افرادی که حیوان خانگی دارند این نکات را رعایت کنند:
۱- تا حد امکان از نوازش حیوانات خانگی خودداری کنند.
۲- از تماس حیوانات خانگی با سایر حیوانات به ویژه سگ و گربههای ولگرد جلوگیری شود.
۳- از مصرف آب و غذای آلوده توسط حیوانات خانگی جلوگیری شود.
۴-حیوانات خانگی باید بطور مستمر مورد معاینه دامپزشک قرار گیرند.
۵- به محض بروز علائمی دال بر بیماری تا رفع تمام علائم و تایید دامپزشک مبنی بر درمان کامل حیوان در مکانی مجزا نگهداری شود.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/