به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی امروز در نشست خبری برخط با اصحاب رسانه اظهار کرد: ضریب خسارت صنعت بیمه در سال ۹۸ حدود ۸۹ درصد بود که این رقم در سطح جهان حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد است.
وی ادامه داد: سرانه حق بیمه در ایران حدود ۷۱۰ هزار تومان است. همچنین در سال گذشته حدود ۸۰ میلیون بیمه نامه صادر شد. از ۲۵ میلیون خودرو موجود در کشور حدود ۲۳ میلیون از بیمه شخص ثالث بهرهمند شدند. البته هنوز هم ضریب خسارت شخص ثالث در کشور بالاست.
سلیمانی با اشاره به سرانه حق بیمه ۷۱۰ هزار تومانی در ایران گفت: این سرانه نسبت به سرانه بیمه در جهان بسیار کمتر است. هم چنین در سال ۹۸ علاوه بر پرداخت خسارت زیان دیده ها، صندوق خسارتهای بدنی ۱۵۰۰ میلیارد تومان به افراد مقصر پرداخت کرده است.
وی ادامه داد: در سال ۹۸ حدود ۸۰ میلیون بیمه نامه صادر شده و ۲۳ میلیون از ۲۵ میلیون خودرو تحت پوشش بیمه شخص ثالث بوده اند، همچنین از ۱۱ میلیون موتورسیکلت حدود ۲ میلیون در سال ۹۸ تحت پوشش بیمه شخص ثالث بوده اند.
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: باکمک ۱۵۰۰ میلیارد تومانی صندوق تامین خسارتهای بدنی به افراد زیان دیده توانستیم در سال ۹۸ حدود ۲۳ هزار زیان دیده را شناسایی کنیم.
این مقام مسئول تصریح کرد: هم اکنون حدود ۱۳ میلیون نفر تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی قرار گرفته اند و پرتفوی صنعت بیمه در بخش بیمه درمان تکمیلی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است.
وی گفت: در بخش بیمه زندگی حدود ۲۴ میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار دارند که حدود ۱۴.۷ درصد پرتفوی صنعت بیمه را تشکیل میدهد.
سلیمانی بیان کرد: تمام داراییها و ریسکهایی که در کشور وجود دارد توسط شرکتهای بیمهای در درجه اول بیمه میشوند سپس نزد بیمه اتکایی ایرانیان، امین و بیمه مرکزی بیمه اتکایی میشودند. البته برخی از شرکتهای بیمهای هم مجوز بیمه اتکایی را دارند.
سلیمانی ادامه داد: اگر شرکتهای بیمه مستقیم و بیمه مرکزی که بیمه اتکایی دارند، نمیتوانست ریسک موجود را جواب دهد، آن وقت توسط صندوق ویژه تحریم بیمه میشوند.
رئیس کل بیمه مرکزی بیان کرد: تا کنون تمام ریسکهایی که در سطح کشور مطرح بوده توسط بیمه گر مستقیم بیمه شده است. حال با توجه به آن که اینکه در این زمینه مشکل نداریم به دنبال این نیستیم که افزایشی در رابطه با میزان سرمایه صندوق ویژه تحریم ایجاد شود.
این مقام مسئول در ادامه گفت: هواپیمای اوکراینی از سوی شرکتهای بیمهای اروپایی در اوکراین تحت پوشش بیمه قرار گرفته و تحت پوشش شرکتهای ایرانی نیست و خسارت آن باید از سوی شرکتهای بیمهای تحت پوشش پرداخت شود.
وی در ادامه اظهار کرد: نرخ دیه برای ماههای غیر حرام ۳۳۰ میلیون تومان و در ماههای حرام ۴۴۰ میلیون تومان تعیین شد و در این بین ضریب خسارت در رشته بیمه ثالث برای سال گذشته معادل ۱۰۹ درصد اعلام شد که امید است با تصویب قانون راننده محور شدن رانندگان در کمیسیون اجتماعی دولت، این رقم به مراتب کاهش یافته و وضعیت رانندگی خودرو و موتورسیکلتها سامان پیدا کند.
سلیمانی در پایان گفت: سال گذشته ۲۳ هزار زیان دیده مقصر در بیمه ثالث را شناسایی شد و با همکاری صندوق تامین خسارتهای بدنی مانع از زندانی شدن این افراد شدیم که اقدام بزرگی توسط صنعت بیمه در زمینه مسئولیت اجتماعی انجام شد.
انتهای پیام/