به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،طاهره چنگیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان امروز در نشست خبری مجازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: ویروس کرونا همچنان به شکل خطرناکی در جامعه وجود دارد و مردم نباید رعایت نکات بهداشتی را دست کم بگیرند. ما همچنان در میانه راه هستیم و هنوز درمان قطعی برای این ویروس در نظر گرفته نشده است.
او افزود: وضعیت استان از لحاظ ابتلا به کرونا در مقایسه با استانهای دیگر هیچ گاه تند و تیز نبوده و همواره یک سیر کُند و منحنیهای با شیب کم را داشتیم. اکنون دو هفته است که وضعیت استان اصفهان قرمز گزارش میشود، اما امیدواریم با رعایت بیشتر مسائل بهداشتی بار دیگر از این وضعیت خارج شویم. دامنه پذیرش بیماران در استان همواره بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ است، اما در ماه اردیبهشت به ۷۰ نفر نیز رسیده بودیم. خوشبختانه آمار فوتیهای ما نسبت به دیگر استانها پایین است و امیدواریم این روند همچنان نزولی باقی بماند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه در پاسخ به سوالات خبرنگاران اظهار کرد: پیش از شیوع کرونا تنها دو کارخانه اقدام به تولید ماسک در سطح استان میکردند که با شیوع این بیماری، به مشکل تامین ماسک و کمبود آن برخوردیم. در حال حاضر، اما با عبور از موج اول شیوع ویروس بسیاری از کارخانجات و همچنین کارگاههای خانگی به تولید ماسک اقدام کردند و اکنون مشکلی از بابت تهیه ماسک نداریم. تنها در تامین ملت بلون که ماده اولیه ماسک سه لایه است با مشکل مواجهیم که این تولید این ماده نیز در حال بومیسازی است. مشکل کمبود این ماده به شکل حاد را نداریم.
او با بیان اینکه فشار بسیار سنگینی بر رزیدنتها و کادر درمان وارد است گفت: از هر راهی استفاده میکنیم تا کادر درمان تازه نفس و پر انرژی را وارد چرخه درمان بیماری کووید ۱۹ کنیم. در حال حاضر رویکرد ما بر استفاده از پزشکان عمومی است که امیدواریم همکاری لازم از سوی این بخش از کادر درمانی به عمل آید.
چنگیز ادامه داد: ما بسیار شرمنده کادر درمانی و رزیدنتهای دانشگاه علوم پزشکی و خانوادههایشان هستیم و نگرانی این افراد را نیز به خوبی درک میکنیم؛ اما متاسفانه آمار مبتلایان بالاست و ناچاریم از تمام ظرفیتهای خود برای درمان بیماری کرونا استفاده کنیم. در حال حاضر رزیدنتهای ما ۱۲ ساعت شیفت و ۲۴ ساعت استراحت دارند که این کمترین کاری است که میتوانیم در حق این افراد انجام دهیم.
او در خصوص وضعیت بیمارستان الزهرا به عنوان یکی از پیشرفتهترین بیمارستانهای کشور گفت: بیمارستان الزهرا از ابتدای شیوع ویروس در اختیار بیماران قرار نگرفت و این یک اشتباه نبوده، زیرا در این صورت، بسیاری از بیماران خاص و ویژه استان و حتی کشور از خدمترسانی محروم میشدند و فاجعه دیگری رقم میخورد. در حال حاضر این بیمارستان در اختیار بیماران کووید ۱۹ قرار گرفته، اما در صورت ادامه روند نزولی بیماری، بار دیگر از تمامی ظرفیت آن برای بیماران خاص استفاده خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر واکسن آنفلوآنزا به کادر درمان اختصاص داده نشده است گفت: وزارت بهداشت تعیین میکند که کدام واکسنها به کادر درمانی و بهداشت کشور اختصاص یابد که در حال حاضر تنها واکسن هپاتیت به این عزیزان اختصاص یافته است. در صورتی که مشخص شود واکسن آنفلوآنزای فصلی که سال گذشته نیز به آن دچار بودیم و پیشبینی میشود امسال نیز با آن درگیر باشیم، به کادر درمانی و بهداشتی اختصاص یابد، در این صورت میتوانیم این واکسن را بین مشاغل پرخطر دیگر و همچنین خبرنگاران نیز توزیع کنیم.
او با تکذیب پرشدن تمامی تختهای آی سی یو بیمارستانهای سراسر استان خاطر نشان کرد: تعداد ۸۰۰ تخت در سراسر بیمارستانهای سراسر استان به جز کاشان و آران و بیدگل در آی سی یوها موجود است که از این تعداد، ۵۰۰ تخت به بیمارستانهای شهر اصفهان اختصاص دارد. کل بیماران نیازمند آی سی یو هیچ گاه به نصف این تعداد هم نرسیده است و هنوز هم تختهای خالی در آی سی یوها یافت میشود. البته ممکن است در یک بیمارستان تمامی تختها پر شود، اما هیچگاه ظرفت آی سی یوها تماما پر نشده است. ما همواره تلاش میکنیم به تمامی بیماران نیازمند بدون توجه به سن و ملیت آنها خدمترسانی کنیم و تمامی شایعات در این خصوص را رد میکنیم.
چنگیز افزود: در دوران شیوع ویروس کرونا بیش از ۱۰ هزار مورد بازدید از مراکز تولید و فروش مواد غذایی داشتیم که بیشترین ارجاع به تعزیرات در نانواییها گزارش شده است. به صورت گشتهای مشترکی توسط تیمهای اتاق اصناف، استانداری و مرکز بهداشت در واحدهای صنفی و دولتی انجام میشود، اما تعداد این واحدها بسیار زیاد است و ممکن است در برخی از اماکن این نظارت به درستی صورت نگیرد؛ بنابراین از مردم میخواهیم در صورت مشاهده تخلف در هر واحدی با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند. به تمامی این تماسها و گزارشها رسیدگی میشود و در صورت تایید تخلف در این واحدها، برای بار اول به تذکر بسنده میشود و در صورت تکرار تخلف، واحدهای صنفی و دولتی با پلمپ مواجه خواهند شد.