به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تقریبا هفت سال پیش بود که نمایندگان مجلس نهم به دنبال هشدار رهبر انقلاب درباره کاهش جمعیت، طرح جمعیت و تعالی خانواده را کلید زدند، اما با وجود سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب و الزام برنامه ششم توسعه به برنامهریزی در راستای افزایش میزان باروری، همچنان در سطوح قانونگذاری و اجرایی کشور فقدان برنامهریزی عملیاتی و نظاممند برای حل این مسئله مهم و راهبردی مشهود است.
در بیانات اخیر رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان نیز مجددا ، دو محور جمعیت و خانواده بسیار مورد تاکید قرار گرفت و بعد از این جریان با امضای ۱۰۰ نفر از نمایندگان درخواستی مبنی بر تشکیل کمیسیون جمعیت و خانواده شکل گرفت و قرار شد این مورد در دستور کار مجلس قرار گیرد، اما پرسش اساسی در این خصوص این است که آیا با وجود کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ایجاد کمیسیونی دیگر برای این مقوله ضرورت دارد و آیا این کمیسیون قرار است مانند کمیسیونهای تخصصی مجلس به ایفای نقش بپردازد؟
احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره طرح نمایندگان برای تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده گفت:کمیسیون فرهنگی و اجتماعی میتوانند به مسأله جمعیت و ازدواج تمرکز کنند، چرا که هر دوی این کمیسیونها دارای کارگروههای مرتبط هستند، اما بر اساس ماده ۴۲ آییننامه داخلی مجلس نمایندگان حق دارند که برای شکلگیری کمیسیونهای ویژه تقاضا دهند و وکلای ملت باید تشخیص دهند که نیازی به تشکیل مجموعهای جدید وجود دارد یا خیر.
امیرآبادی فراهانی تصریح کرد: قطعا مسأله ازدواج و خانواده امری مهم است، اما به نظرم کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی ظرفیتهای لازم برای تمرکز بر این مسأله را دارند و شاید نیازی به تشکیل یک کمیسیون ویژه نباشد. قرار شد که کمیسیون فرهنگی طرحی برای جمعیت و خانواده به صحن مجلس بیاورد که اگر جامع بوده و مورد موافقت نمایندگان قرار گیرد تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده منتفی خواهد شد.
حجتالاسلام نیکبین، عضو کمیسیون فرهنگی در اینباره معتقد است که با افزایش تعداد کمیسیونهای مجلس، موازیکاری در کشور افزایش مییابد و نیازی به تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده نیست که بخواهد در راستای کمیسیون فرهنگی فعالیت کند. با این حال برخی نمایندگان در تلاش هستند با تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده اهمیت موضوع جمعیت را عنوان کنند. ما نیز بر اهمیت موضوع اشراف داریم، اما ضرورتی برای تشکیل دو کمیسیون موازی با هم نمیبینیم.
از طرفی برخی دیگر از نمایندگان معتقدند که شرایط رشد جمعیت و جایگاه خانواده در مرحله هشدار قرار دارد و باید حتما کار ویژهای برای تسهیل ازدواج و فرزندآوری صورت گیرد، در غیر این صورت گرد پیری تا کمتر از یازده سال دیگر بر چهره کشور خواهد نشست. علی اصغر عنابستانی یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به باشگاه خبرنگاران جوان گفت که معتقدم وضعیت رشد جمعیت کشور در حالت بحران قرار دارد و معمولاً یک کمیسیون ویژه برای شرایط بسیار خاص در مجلس تشکیل میشود تا عدهای از نمایندگان با توجه بیشتری به موضوع مورد نظر بپردازند تا از حالت بحران خارج شود.
وی افزود: متاسفانه آمارها حاکی از آن است که میزان رشد باروری در ایران وضعیت خوبی ندارد و زنگ خطر به صدا درآمده است در حالی که قرار بود بر اساس سیاستهای جمعیتی میزان باروری در سال ۱۴۰۰ رشد داشته باشد در حالی که این آمار روند کاهشی دارد، تا جایی که به لحاظ رشد جمعیت در جایگاه صد و چهل و سوم قرار داریم که این امر برای کشور ما خطرناک است.
عنابستانی تأکید کرد: هر کشوری نیروی جوان خود را از دست بدهد از خلاقیت، ابتکار و فناوری روز محروم خواهد ماند و نمیتواند توانمندیهای خود را بروز دهد، بنابراین با ادامه روند فعلی جمعیت ایران قبل از سال ۱۴۱۰ پیر خواهد شد. متاسفانه قانون تسهیل ازدواج سالهاست که به تصویب رسیده، اما اجرایی نمیشود و هیچ کس در دولت نیز به دنبال اجرای آن نیست در حالی که هزینهای هم به قوه مجریه و کشور وارد نمیکند.
وی ادامه داد: اگر دولت قانون تسهیل ازدواج را عملیاتی کند ما به بسیاری از اهداف افزایش میزان ازدواج و جمعیت دست خواهیم یافت، اما از آنجایی که این امر محقق نشده به شدت نیازمند کمیسیونی با هدف جمعیت و خانواده هستیم چراکه دیگر وقتی برای تعلل باقی نمانده و هر لحظهای که در این امر مهم کوتاهی کنیم به آینده کشور خیانت کردهایم.
احمد راستینه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در اینباره به باشگاه خبرنگاران جوان میگوید که بنده و بسیاری از نمایندگان مجلس معتقدیم که باید کار ویژهای برای امر ازدواج و خانواده صورت گیرد و در طول یک ماه گذشته مباحث مبسوطی در کمیسیون فرهنگی مطرح شد، با توجه به اینکه طرح های قبلی در مجلس به نتیجه نرسید، بنابراین در ابتدا طرح خانواده را با اصلاحات و الحاقات جدید در یک ماه آینده آماده کرده و به صحن میآوریم.
راستینه تصریح کرد: اگر بعد از مطرح شدن این طرح در صحن علنی مجلس ضرورتی برای تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده احساس شود این اقدام را انجام خواهیم داد، چرا که باید در مجلس یازدهم کار ویژهای برای تقویت جایگاه خانواده انجام شود و مجموعه قوانین کاملی به تصویب برسد.
با توجه به اهمیت موضوع جمعیت و خانواده، برخی نمایندگان اذعان دارند باید کمیسیون ویژه تشکیل شود تا بتوان با استفاده از نظرات کارشناسان این حوزه، موضوعات مربوط به جمعیت، زنان و خانواده را به صورت تخصصی پیگیری کرد، چرا که با توجه به گستردگی موضوعات فرهنگی در دستور کار کمیسیون فرهنگی و وجود ۸ مصوبه و سیاست بر زمین مانده در حوزه جمعیت، منطقیترین و سریعترین راه برای رفع معضلات مربوط به بحران جمعیت و خانواده، تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده است، اما باید منتظر ماند و دید که آیا این طرح پس از مطرح شدن در صحن علنی مورد موافقت اکثریت نمایندگان قرار خواهد گرفت یا خیر.
انتهای پیام/
یک موجودی کشف کردن شبیه موجودات فضایی __ یه پیرمرد به اون موجود میگه (( بچه ))
نزارید وضعیت ایران این جور بشه
ملت هنوز خیلی امید دارن
اگر همه بخوان منتظر شرایط ایده آل باشن واقعیت اینه که افرادی با اون شرایط هم به خاطر عافیت طلبی از مسئولیت فراری هستند و نگه داشتن سگو گربه رو به دردسر بچه ترجیح میدن
دنبال بهانه نباید بود
یک عده جون دادن برای این خاک ما برای خودمون حاضر نیستیم یک زندگی عادی رو بسازیم و منتظریم برامون بسازن
حداقل گفتم
حداقل
بنده یک سوال دارم از همگی عزیزان حاظر در بحث
چرا دختران امروزی دنبال ثروت اندوزی هستند و چرا پسران امروزی بیکار هستند با اینکه تحصیلات عالیه هم دارند؟
زمان ما اصلا خبری از تجمل گرایی نبود, کسی مهریه اجرا نمی گذاشت ولی الان مثل نقل و نبات مهریه اجرا می گذارند و افتخار هم می کنند.
یک جمله را بنده قبول دارم, انقدر سخت بگیرید تا دیگران هم به شما سخت بگیرند!
علی برکت الهی
اولا می رفتیم مهمونی کلی بچه _ کلی آدم
الان چی !!!!
۵_۶ نفر هستن
یه دونه بچه باشه نباشه
به درد نمی خوره این
اگه ازدواجم کرد بتونه شکم خودشو زنشو سیر کنه هنر کرده
افغانیا رو جایگزینشون میکنن
همینطوری که توی این همه سال کردن.
با شعار دادن هیچی حل نمیشه،همه هم شعار میدن و وانمود میکنن بفکر زاد آوری ان. آینده ایران و اسلام و شیعه است،باید مسئولان رو مجاب کنن که آقا به هر خونواده ای که بچه دار نمیشن زنگ بزنن بگن شما چهارساله ازدواج کردید، مشکلتون چیه بچه دار نمیشد، وام فرزند اوری بدن به جوانها. اما متاسفانه مسئولان به همین چندسالی که در صدر هستن فکر میکنن، قول میدم، قول شرف، که اینها همه شعار خواهد بود و هیچ تصمیم مشخصی درباره آینده جمعیتی انجام نخواهند داد، قول میدم.
بالاخره باید این افراد ه یه نونی بخورن یا نه؟یه کمسیون دوره هم میزنیم یه کاسبی هم میکنیم مگه ناف بچه رو با کمسیون بریدن ؟؟؟؟
درود بر اونهایی که نمیخوان فردا نفرین اولاد پشت سرشون باشه.بجای فرزند آخرت برای خود بخرید.یعنی هم پسانداز معنوی هم پس انداز مادی.
یک افسرده ام
یعنی با پخش نکردن نظر من وضع خوب میشه یعنی واقعا مردم الان از فردای خودشون مطمئن هستن
چرا ما فقیر بیچاره ها حتی صدامون هم باید توسط امثال شما خفه بشه، مگه شما قرار نیست بلندگوی مشکلات مردم باشید؟؟؟؟؟
مگه میشه بادختر مردم ازدواج کنی چند تیکه کوچیک طلا نخری براش؟
نامزدی و عقد وعروسی که دیگه هیچ که نمیگیری.
فک کنم شما از زمان گذشته اومدی که همه چیز ارزون بود
با ۱۵میلیون هیچکی بهت زن نمیده زحمت نکش.خخخ
امروز روزگاری شده که کسی پول نداره. اقای روحانی هم اگر یارانه بدهد بازهم کم هست. خواهشا این پیام را منتشر بفرماید
۵۰ میلیون بلاعوض شما به اضافه ۲ونیم میلیون حقوق ماهیانه رو باید بدیم واسه اجاره یه سوییت و صبح نون ماست ظهر نو و پنیر و شب هم نون و هوا بخوریم
اون یکی اقواممون ۷ تا بچه داره به بالای ۵ تا هم اونایی که بچه میارن یارانه معیشتی و سهام عدالت هم نمیدین
آقا اصن وِلَکَن من دیگه رد دادم
در ایران مسئولیت اقتصادی بر گرده پسرهاست در صورتی که موقعیت شغلی برای دخترها بیشتر و سریع ترحاصل میشه
پسر حداقل دو سال بخاطر سربازی عقب میوفته چه برسه به باقی عوامل که چندین مقاله بحث نیاز داره
تازه کار برا پسرها بیشتره.
مثلا دخترها نمیتونن هرکاری انجام بدن!مگه کارمند جایی بشن که الان استخدامی نیست کلا.دنبال کار فنی میتونن برن پسرها.
مادر سه پسر مجرد وبیکار
.علی برکت الله
همه چیرو صدبرابر کرده
بعد به دونفرمون کمک معیشت داده 103 تومن
به بچمونم که جز این ملت نیست هیچی تعلق نمیگیره
حالاهم گفت واسه دفترچه همگانی سلامت که هیچ ارزشی نداره و هیچی رو پوشش نمیده باید ماهی 170 بدین
اینجوری دارن جیب فقرا رو هم خالی میکنن
آخه دولت پس پول نفت و گازو این همه منابع رو چیکار میکنی
اینها فقط حلقه اخر را میبنن
بیکاری
فقر
تورم
فساد
ناکارامدی قانون برای مفسدها واقازادها
نا امنی اقتصادی
مسکن
اینها را حل کنید مشکل ازدواج حل میشه
آیا با دستور فرزندآوری سلامت مادر و جنین تامین شد؟
آیا با دستور فضای خانه و غذا و داروی کودک فراهم شد؟
آیا با دستور مدرسه ایمن و فضای بازی و کادر آموزشی تامین شد؟
آیا با دستور غذا و لباس و دارو و کتابخانه و تفریحات سالم برای نوجوانی و جوانی تامین شد؟
آیا با دستور شغل مناسب فراهم شد؟
آیا با دستور امکان ازدواج با حداقل امکانات فراهم شد؟
آیا با دستور مسکن برای سکونت خانواده فراهم شد؟
بله بر روی کاغذ یا با سخنرانی و تصویب مجلس یا با شعار و وعده تمام موارد فوق و بسیاری موارد دیگر آماده گردیده است.
از کالاهای اساسی هم که نگم برات